Ο μπασκετικός Ολυμπιακός του 2014! (vids)

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός του 2014! (vids)

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός του 2014! (vids)

bet365

To gazzetta.gr κάνει ανασκόπηση του 2014 για τον Ολυμπιακό και θυμάται σπουδαίες νίκες, απογοητευτικές ήττες και διοικητικές κινήσεις που ξεχώρισαν.

Όταν μία χρόνια κλείνει με τον Ολυμπιακό να μην έχει πάρει ούτε έναν τίτλο δε μπορεί να λέγεται καλή. Πόσω δε μάλλον, όταν σε αυτές τις 365 ημέρες υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί οι οποίοι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η ευχή «να έχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα έρχονται» είναι πολύ σημαντική, αλλά στους Πειραιώτες δε βρήκε εφαρμογή. Στο Top 16 της προηγούμενης σεζόν οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Περπέρογλου απουσίασαν για περισσότερο από ένα μήνα. Ο Έισι Λο δεν επέστρεψε ποτέ υγιής και πολλά άλλα προβλήματα ταλαιπώρησαν την ομάδα.

Παρομοίως και φέτος με τους Παπαπέτρου, Πρίντεζη, Ντάρντεν και Λοτζέσκι να χάνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένα μήνα.

Πάμε όμως και στην αγωνιστική ανασκόπηση του 2014. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το έτος έχασε 3+1 τίτλους. Απώλεσαν το Κύπελλο πέρυσι, την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Το +1 πηγαίνει στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου τον Οκτώβριο για τον οποίο όμως εκκρεμεί το αίτημα των Πειραιωτών για κατακύρωση υπέρ τους με 20-0.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ

Νο5. Η νίκη στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός μετά από χρόνια νίκησε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν πανηγύρισε τον τίτλο.

Νο4. Η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ για την 1η αγωνιστική του Top 16. Κάθε πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες και φυσικά ακόμη περισσότερες όταν αντιμετωπίζεις πολύ καλή ομάδα. Ο Βασίλης Σπανούλης με 28 πόντους και ο Στράτος Περπέρογλου με άλλους 21 βοήθησαν τα μέγιστα για μία άνετη νίκη με 95-82.

Νο3. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Μάλαγα με την Ουνικάχα. Στο σενάριο της ήττας θα είχε πρόβλημα ως προς την πρόκριση στα play offs. Με νίκη «κλείδωνε» την πρόκριση. Οι 20 πόντοι του Σπανούλη και οι 18 του Λοτζέσκι ήταν αρκετοί για το τελικό 63-80.

Νο2. Η Ρεάλ έχοντας πάρει τα πρώτα δύο ματς στην έδρα της στα play offs προηγούνταν με 2-0. Ο Ολυμπιακός στο Game 3 έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο κατάφερε να μειώσει τη σειρά σε 2-1 νικώντας με 78-76. Ο Μπράιαντ Ντάνστον με 21 πόντους και ο Κώστας Σλούκας με 2/2 βολές στο τέλος ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Νο1. Η ισοφάριση της σειράς με τη Ρεάλ σε 2-2 ήταν μακράν η κορυφαία «ερυθρόλευκη» νίκη το 2014. Όλη η Ευρώπη πίστευε πως οι Μαδριλένοι θα έκαναν περίπατο σε 3 ή 4 ματς. Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε πολύ σκληρός και με 71-62 έβαλε όλη την πίεση στους Ισπανούς.

ΟΙ 5 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΗΤΤΕΣ

Νο5. Η Αρμάνι Μιλάνο την 2η αγωνιστική διέλυσε τον Ολυμπιακό με 81-51. Μία από τις μεγαλύτερες σε εύρος ήττες των «ερυθρολεύκων» η οποία δημιούργησε αρκετή γκρίνια βάζοντας σε δύσκολη θέση παίκτες και προπονητές.

Νο4. Η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα από την ΑΕΝΚ. Με υπηρεσιακό προπονητή τον Μίλαν Τόμιτς, ο Ολυμπιακός με τα σύννεφα αμφισβήτησης πάνω από το κεφάλι του παρουσιάστηκε τραγικός και γνώρισε δικαίως την ήττα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί να στοιχίσει το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος.

Νο3. Στο Game 5 της Μαδρίτης κρινόταν η παρουσία του Ολυμπιακού στο Final 4. Δεν ήταν το φαβορί, ωστόσο η Ρεάλ είχε την πίεση. Για 29 λεπτά οι Πειραιώτες δυσκόλευαν τη ζωή των αντιπάλων τους (58-52), αλλά στη συνέχεια δεν άντεξαν και ήρθε το 83-69 που έσβησε το όνειρο του three peat.

Νο2. Ο Ολυμπιακός ήταν αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Προηγούνταν με 2-1 και έπαιζε στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό. Τα πάντα συνηγορούσαν στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά το άγχος «έπνιξε» την ομάδα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ιστορική για αυτούς νίκη και ανέτρεψαν την κατάσταση για να πάρουν τρεις μέρες αργότερα το πρωτάθλημα.

Νο1. Ο προημιτελικός Κυπέλλου είχε ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό. Άδειο λόγω τιμωρίας το ΟΑΚΑ. Πολλοί τραυματίες στον Παναθηναϊκό, παίκτες που δεν είχαν κάνει ούτε πέντε προπονήσεις με τους υπόλοιπους και με ρόστερ ανάγκης ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός είχε τις απουσίες των Ντάρντεν και Παπαπέτρου, αλλά μπροστά στα προβλήματα των αντιπάλων δεν ήταν τίποτα. Στην τρίτη περίοδο προηγήθηκε με διψήφια διαφορά πόντων. Δύο λεπτά πριν τη λήξη ήταν μπροστά με +8. Και όμως ηττήθηκε με 77-76.

ΟΙ 5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Νο5. Ο Παναθηναϊκός έκανε επίσημη πρόταση αγοράς στον Ολυμπιακό για να αποκτήσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο παίκτης είχε συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ο παίκτης «απάντησε» στον Παναθηναϊκό υπογράφοντας νέο πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Νο4. Η ανανέωση του συμβολαίου του Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός είναι η καλύτερη μεταγραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα και παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός είχε αποχωρήσει από την ομάδα, διοίκηση και Σφαιρόπουλος θέλησαν να ανανεώσουν τον Λοτζέσκι επιβεβαιώνοντας την ποιότητα του παίκτη.

Νο3. Στις 13/10 οι αδερφοί Αγγελόπουλοι υπέβαλαν αίτημα για κατακύρωση του προημιτελικού με 20-0 λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο. Η συγκεκριμένη κίνηση της διοίκησης έχει ταράξει τα νερά από τότε καθώς μήνες μετά το ΑΣΕΑΔ τους δικαίωσε επιστρέφοντας την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή. Ακόμη δεν υπάρχει απόφαση και μάλλον θα αργήσει.

Νο2. Οι «σειρήνες» για τον Γιώργο Πρίντεζη και τα εκατομμύρια που έπεσαν στα πόδια του ήταν πολλά. Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε με λιγότερα στον Ολυμπιακό αποδεχόμενος την επέκταση της συνεργασίας με την ομάδα και δείχνοντας την αγάπη του για τον σύλλογο.

Νο1. Μόνο ο Πίνι Γκέρσον επί ημερών Αγγελόπουλων είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας. Η διοίκηση δέχτηκε την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τον χαμένο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ και την αμφισβήτηση του κόσμου. Ο coach αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι, δε διεκδίκησε χρήματα που δε θα δούλευε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανακοινώθηκε μετά από κάποιες μέρες στις οποίες ο Μίλαν Τόμιτς ήταν ο καπετάνιος.

 

Τελευταία Νέα