Σχέσεις (στ)οργής

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σχέσεις (στ)οργής
Το gazzetta.gr γράφει για τις συναντήσεις που θα γίνουν στο ΣΕΦ στο Top 16 αφού το επόμενο τρίμηνο θα το επισκεφτούν φίλοι και εχθροί.

Εφτά ομάδες θα επισκεφτούν το ΣΕΦ, αλλά πολλά περισσότερα πρόσωπα από αυτές θα είναι συνδεδεμένα με το «ερυθρόλευκο» παρελθόν.

Πρόσωπα που λατρεύτηκαν, αγαπήθηκαν, μισήθηκαν, αποθεώθηκαν, αποδοκιμάστηκαν.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού σε πέντε από τις εφτά εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας θα έχει λόγο να χειροκροτήσει, να ευχαριστήσει και να αποδοκιμάσει λόγω παλαιών «πράσινων» ιστοριών.

Χωρίς δεύτερη σκέψη στην είσοδο στο παρκέ του ΣΕΦ του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Κάιλ Χάινς το φαληρικό γήπεδο θα «πέσει», θα «γκρεμιστεί».

Ο Σέρβος κόουτς της Αναντολού Εφές έχει κατακτήσει τις δύο από τις τρεις Ευρωλίγκες του συλλόγου.

Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ στα δύο χρόνια έγινε κάτοικος Πειραιά, έγινε Ολυμπιακός και παρά το γεγονός ότι στεναχώρησε τον κόσμο της ομάδας με τον τρόπο που έφυγε (είχε πάρει την απόφασή του αλλά ο ατζέντής του δεν τον άφηνε να την ανακοινώσει στη διοίκηση του Ολυμπιακού και μετά ήταν εξαφανισμένος) θα αποθεωθεί όσο ελάχιστοι στην ιστορία του συλλόγου.

Η Αναντολού Εφές θα έχει τρεις χαρές και μία λύπη... Ντούντα, Στράτος Περπέρογλου και Βαγγέλης Αγγέλου θα νιώσουν μοναδικής υποδοχής με ζεστό χειροκρότημα. Αποθέωση. Ο Στεφάν Λάσμε από την άλλη θα δεχθεί αντιδράσεις. Το «πράσινο» παρελθόν του και μία κίνηση να πιάσει τα γεννητικά του όργανα σε ντέρμπι στο ΣΕΦ σίγουρα δεν έχουν ξεχαστεί από κανέναν οπαδό.

Το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έχει πρωταγωνιστή τον Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός δε ξέρω αν θα δακρύσει, αλλά σίγουρα θα σκιρτήσει η καρδούλα του. Συμπρωταγωνιστής θα είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς. Αγαπητός για την τρέλα που κουβαλούσε. Θα χειροκροτηθεί σίγουρα. Δε θα συμβεί το ίδιο και με τον Δημήτρη Ιτούδη ο οποίος θα αποδοκιμαστεί αρκετά.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το αντάμωμα του Βασίλη Σπανούλη με τον Έλληνα τεχνικό της ΤΣΣΚΑ. Οι σχέσεις τους είναι χειρότερες από αυτές του Kill Bill με τον Ομπράντοβιτς. Ο Ιτούδης είχε αποκαλέσει σε συνέντευξή του τον Σπανούλη... «λαγό που έτρεξε να φύγει». Η απάντηση του Σπανούλη ήταν πως «εγώ ό,τι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει μόνος μου και όχι σκαρφαλώνοντας σε πλάτες άλλων» υπονοώντας πως αν δεν υπήρχε ο Ομπράντοβιτς δε θα υπήρχε και ο Ιτούδης.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν έρθει η Φενέρ θα δεχθεί τι αποδοκιμασίες του κόσμου. Δε θα είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία. Ο κόσμος θα προσπαθήσει με τα γιουχαΐσματα να του τρυπήσει τα αυτιά και αυτός θα προσπαθήσει να τα έχει καλά κλεισμένα.

Ο Λίνας Κλέιζα θα επισκεφτεί το ΣΕΦ για δεύτερη φορά και όπως καταχειροκροτήθηκε με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε έτσι θα καταχειροκροτηθεί και με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Κώστας Βασιλειάδης με την Ουνικάχα Μάλαγα μάλλον απαρατήρητος θα περάσει. Αγωνίστηκε στον Πειραιά σε δύσκολους καιρούς, δεν πρόσφερε όσα θα μπορούσε, αλλά δεν προκάλεσε και ποτέ με τη συμπεριφορά του.

Ο Μίρζα Μπέγκιτς μάλλον θα περάσει απαρατήρητος με τον ερχομό της Λαμποράλ Κούτσα. Ο Σλοβένος δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στον Πειραιά, αλλά δε δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα που μάτωσε τη φανέλα με τις γροθιές που αντάλλαξε με τον Μενσά Μπονσού.

Μόνο οι παίκτες της Νίζνι θα περάσουν ένα ήρεμο βράδυ στο ΣΕΦ με τους φίλους του Ολυμπιακού να ασχολούνται μόνο με την αγαπημένη τους ομάδα.