«Ιδού» το TΟΡ 16! (pic)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
«Ιδού» το TΟΡ 16! (pic)
Το gazzetta.gr αναλύει όλα τα πιθανά σενάρια για την πρόκριση στο TΟΡ 16 και τη διαμόρφωση των δύο ομίλων στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι αδιάφοροι την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, αφού γνωρίζουν την κατάταξή τους. Αυτό που δε γνωρίζουν, ωστόσο, είναι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στο TΟΡ 16.

Ο σίγουρα πρώτος Ολυμπιακός και ο σίγουρα τρίτος Παναθηναϊκός περιμένουν να ολοκληρωθεί η τελευταία αγωνιστική για να μάθουν το δρόμο προς τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Ας ρίξουμε, όμως, μία ματιά στο πως ενδεχομένως να διαμορφωθούν οι δύο όμιλοι (συμπεριλαμβάνοντας και τα σενάρια).

GROUP E

Ρεάλ Μαδρίτης/Αναντολού Εφές (ο νικητής του μεταξύ τους ματς μπαίνει σε αυτόν τον όμιλο)

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παναθηναϊκός

Νεπτούνας/Γαλατάσαραϊ (αν νικήσει η Νεπτούνας στη Βαλένθια ή αν χάσει η Γαλατά από τον Ολυμπιακό μπαίνει η Νεπτούνας. Σε ήττα των Λιθουανών και νίκη των Τούρκων μπαίνει η Γαλατάσαραϊ)

Μπαρτσελόνα/Φενέρμπαχτσε (99% θα είναι η Μπαρτσελόνα εκτός αν η Φενέρ καλύψει το συνολικό +60 που έχεις τώρα υπέρ της η ισπανική ομάδα. π.χ να χάσει η Μπαρτσελόνα με 30 πόντους και να νικήσει η Φενέρ με 31 την Μπάγερν).

Ερυθρός Αστέρας/Λαμποράλ Κούτσα (ο νικητής της μεταξύ τους αναμέτρησης μπαίνει σε αυτόν τον όμιλο).

Ούνικς/ Ζαλγκίρις/Νίζνι (η Ούνικς μπαίνει αν νικήσει τη Νίζνι. Η Νίζνι μπαίνει αν νικήσει την Ούνικς και χάσει η Ζαλγκίρις στο Κάουνας από τη Σάσαρι. Η Ζαλγκίρις μπαίνει αν νικήσει τη Σάσαρι και η Νίζνι νικήσει την Ούνικς στην έδρα της).

Ουνικάχα/Άλμπα (η Ουνικάχα μπαίνει αν ηττηθεί στο Τελ Αβίβ και νικήσει στο Βερολίνο η Άλμπα την αδιάφορη Τσεντεβίτα. Η Άλμπα μπαίνει αν νικήσει η Ουνικάχα στο Τελ Αβίβ ανεξαρτήτως του δικού της αποτελέσματος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ρεάλ, Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Ερυθρός Αστέρας, Νεπτούνας, Ούνικς, Ουνικάχα.

GROUP F

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπαρτσελόνα/Φενέρμπαχτσε (99% θα είναι η Φενέρμπαχτσε εκτός αν η τουρκική ομάδα καλύψει το συνολικό +60 που έχεις τώρα υπέρ της η Μπαρτσελόνα. π.χ να χάσει η Μπαρτσελόνα με 30 πόντους από τον Παναθηναϊκό και να νικήσει η Φενέρ με 31 την Μπάγερν).

Ερυθρός Αστέρας/Λαμποράλ Κούτσα (ο ηττημένος της μεταξύ τους αναμέτρησης μπαίνει σε αυτόν τον όμιλο).

Ούνικς/ Ζαλγκίρις/Νίζνι (η Ούνικς μπαίνει αν χάσει από τη Νίζνι και ταυτόχρονα αν ηττηθεί η Ζαλγίρις στο Κάουνας από τη Σάσαρι. Η Νίζνι μπαίνει αν νικήσει την Ούνικς και νικήσει η Ζαλγκίρις τη Σάσαρι. Η Ζαλγκίρις μπαίνει η Ούνικς νικήσει την Νίζνι ανεξαρτήτως τι θα κάνει με τη Σάσαρι).

Ολυμπιακός

Ρεάλ Μαδρίτης/Αναντολού Εφές (ο ηττημένος του μεταξύ τους ματς μπαίνει σε αυτόν τον όμιλο).

Ουνικάχα/Άλμπα (η Ουνικάχα μπαίνει αν νικήσει στο Τελ Αβίβ. Η Άλμπα μπαίνει αν ηττηθεί η Ουνικάχα στο Τελ Αβίβ και νικήσουν οι Γερμανοί στο Βερολίνο την αδιάφορη Τσεντεβίτα).

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Ζαλγκίρις, Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, Άλμπα Βερολίνου, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο