Από το ΝΒΑ… σκεπάζει τα καλάθια στα Τρίκαλα! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Από το ΝΒΑ… σκεπάζει τα καλάθια στα Τρίκαλα! (pics)

bet365

Τα Τρίκαλα επικράτησαν της ΑΕΚ και ο Κένι Κάντζι πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση στη Basket League!

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την ΑΕΚ για τη 10η αγωνιστική της Basket League και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα με 87-83. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Κένι Κάντζι, που τελείωσε το ματς έχοντας πετύχει 21 πόντους και μετρώντας παράλληλα 11 ριμπάουντ.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο ματς που ο Καμερουνέζος σέντερ (ύψος 2.11μ., γενν. το 1985) κάνει τη διαφορά για τα Τρίκαλα, αφού πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά. Ποιος όμως είναι ο Κένι Κάντζι;

NBA, Γερμανία και… Αντετοκούνμπο

Το όνειρο του Κάντζι ήταν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, ωστόσο από μικρή ηλικία αναγκάστηκε να… αλλάξει πλάνα, καθώς η σωματική του ανάπτυξη ήταν τέτοια, που έπρεπε να πάει σε άλλο άθλημα. Ο Καμερουνέζος φοίτησε στην IMG Academy στη Florida και εκεί ξεκίνησε και η κολεγιακή του καριέρα. Στους Gators του Καλάθη έμεινε μόλις για ένα χρόνο και στη συνέχεια μετακόμισε στο Miami για να μείνει εκτός για ένα χρόνο -όπως ορίζουν οι κανόνες του NCAA- και να ακολουθήσουν δύο πολύ καλές σεζόν, όπου ο Κάντζι έγινε βασικός και τελείωσε με πολύ καλούς αριθμούς.

Ο Κάντζι θα μπορούσε να βρεθεί σε καλή θέση στο NBA draft, ωστόσο στη διαδικασία του 2013 δεν τον επέλεξε κανείς! Ο λόγος ήταν πως πλέον είχε φτάσει σε ηλικία 25 ετών και παρά τα προσόντα του δεν τον διάλεξε κάποια ομάδα. Ωστόσο, ο Καμερουνέζος… πλησίασε το ΝΒΑ, καθώς αγωνίστηκε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Summer League και τελικά υπέγραψε στις 30/9/2013. Το συμβόλαιο όμως ήταν μη εγγυημένο και ο Κάντζι δεν έπαιξε ποτέ στους Καβς… Τελικά ο πρώτος του επαγγελματικός σταθμός ήταν στη Γερμανία, όπου έπαιξε σε λίγα ματς με τη Μπραουνσβάιγκ, πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ και αγωνιστεί με τους Rio Grande Valley Vipers στο NBDL.

Φέτος το καλοκαίρι ο Καμερουνέζος δοκίμασε εκ νέου την τύχη του στο ΝΒΑ. Πήρε μέρος στο Summer League με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν βρήκε όμως συμβόλαιο και έτσι τα Τρίκαλα τον έφεραν στην Ελλάδα.

Ο Κάντζι μπορεί να… τρομάζει με το παρουσιαστικό του, κατά καιρούς έχει κάνει σφάλματα (σ.σ. πειθαρχικά παραπτώματα τόσο στη Μπραουνσβάιγκ, όσο και φέτος στα Τρίκαλα), ωστόσο κανείς δεν έχει να πει τίποτα για τον χαρακτήρα του! Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού οι περισσότεροι λένε τα καλύτερα για τον Αφρικανό σέντερ, ο οποίος παίζει πιάνο από ηλικία πέντε ετών (σ.σ. είναι γεννημένος στη Γαλλία) και έχει ειδικευτεί στην κοινονιωλογία!

Οι αριθμοί του Κάντζι

Στη φετινή Basket League ο Κάντζι έχει πάρει μέρος σε 9 ματς και σημειώνει τους περισσότερους πόντους κατά μέσο όρο για την ομάδα των Τρικάλων, ενώ φιγουράρει και στην πρώτη θέση των ριμπάουντ! Ο Καμερουνέζος δίνει πολλές λύσεις σε άμυνα & επίθεση, έχει αθλητικά προσόντα που τον κάνουν να ξεχωρίζει και… σκεπάζει τα καλάθια! Δείτε αναλυτικά στο Gallery, που ακολουθεί...

Πηγή αριθμών: esake.gr

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα