Η πρωτιά και ο… Σπανούλης!

Φάνης Παναγιώτου
Η πρωτιά και ο… Σπανούλης!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Νεπτούνας από τη Λιθουανία (21:45/ΝΕΡΙΤ) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της regular season της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Πειραιά γνώρισε πριν μία εβδομάδα την πρώτη της φετινή ευρωπαϊκή ήττα, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό η Νεπτούνας από τη Λιθουανία (21:45/ΝΕΡΙΤ), η οποία έχει ρεκόρ 3-4 και δίνει… μάχη για να περάσει στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, καθώς εκτός βρίσκονται οι Πρίντεζης, Παπαπέτρου, Κατσίβελης και Λοτζέσκι. Σημαντική απουσία και για τη Νεπτούνας, που δεν υπολογίζει στον Μαρτίνας Μαζέικα.

Το αποψινό ματς είναι ιστορικό για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τον Γιάκα Λάκοβιτς στην 3η θέση τις λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, καθώς χρειάζεται μόλις 3 πόντους για να τα καταφέρει.

«Μετά το παιχνίδι με την Λαμποράλ που χάσαμε και δεν παίξαμε καλά θέλουμε να επανέλθουμε στις θετικές εμφανίσες και στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης με τη Νεπτούνας. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και όσα δουλεύουμε στην προπόνηση να τα βγάλουμε στο γήπεδο. Η Νεπτούνας είναι σκληροτράχηλη ομάδα με την ίδια φιλοσοφία και θέλει την απαραίτητη προσοχή από μέρους μας για να χαλάσουμε το ρυθμό τους. Στην επίθεση πρέπει να παίξουμε έξυπνα», σχολίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλό μας και θα αντιμετωπίσουμε έναν ισχυρό αντίπαλο σε μια δύσκολη έδρα. Έχουν έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, τον Σπανούλη, που πέτυχε 34 πόντους στον μεταξύ μας αγώνα στη Λιθουανία. Αποστολή μας είναι να σταματήσουμε αυτόν, αλλά και τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν μεγάλη ποιότητα», ήταν τα λόγια του Κάζις Μακσβίτις, προπονητή της Νεπτούνας.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.