«Δεν μαχαίρωσα τον Μάρκο»

Gazzetta team
«Δεν μαχαίρωσα τον Μάρκο»
Ο Καντίρ Ακτάς, βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα, αρνήθηκε της κατηγορίες, ενώ αφέθηκαν ελεύθερα έξι άτομα.

Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Μάρκο Ίβκοβιτς, οπαδού του Ερυθρού Αστέρα που δέχτηκε δύο μαχαιριές πριν από την αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ στο Abti İpekçi, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Ο 53χρονος, Καντίρ Ακτάς, πατέρας ενός παιδιού έδωσε κατάθεση που κράτησε σχεδόν δύο ώρες κι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

«Κάναμε μπάρμπεκιου σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο. Είδαμε εκατοντάδες οπαδούς να έρχονται προς το μέρος μας ρίχνοντας πέτρες, κουνώντας σίδερα. Έπρεπε να φύγουμε. Πήρα ένα μαχαίρι στα χέρια μου ασυνείδητα. Την ώρα της ταραχής μου έριξαν μία μπουνιά ή κλωτσιά στη μύτη. Ανταπέδωσα με το μαχαίρι, αλλά δεν χτύπησα κανέναν. Το άτομο που πάλεψα δεν ήταν ο Μάρκο. Ήταν ξανθός και ψηλός. Όχι, το άτομο που είδα στην φωτογραφία. Ήταν κάποιος άλλος. Δεν χτύπησα το παιδί που πέθανε. Αρνούμαι τις κατηγορίες».

Ένας από τους ανθρώπους που αφέθηκαν ελεύθεροι ανέφερε πως ο Καντίρ Ακτάς τραυματίστηκε κι αιμορραγούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής:

«Οι Σέρβοι οπαδοί πετούσαν αντικείμενα σε μας, κάποιος με χτύπησε στον ώμο με σίδερο. Απάντησα με τη ζώνη μου. Οι αστυνομικοί μας σταμάτησαν με δακρυγόνα. Είδα τον Καντίρ στο πάρκινγκ και αιμορραγούσε στο πρόσωπο. Μου είπε ότι ένας Σέρβος οπαδός τον χτύπησε στο πρόσωπο και του απάντησε με μαχαίρι».