Σάκοτα: «Μεγάλος στόχος η Euroleague»

Σάκοτα: «Μεγάλος στόχος η Euroleague»

Gazzetta team
Σάκοτα: «Μεγάλος στόχος η Euroleague»

bet365

Η συμμετοχή της ΑΕΚ στα κύπελλα Ευρώπης και ειδικά στην Euroleague, είναι ο μεγάλος μακροπρόθεσμος στόχος, σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «οι στόχοι ανεβαίνουν σταδιακά».

Ο προπονητής της Ένωσης, μίλησε στη «ΝΕΡΙΤ»:

Για τους στόχους του: «Στόχος είναι η ομάδα να βρίσκεται στην Ευρώπη και στο Euro Cup και στην Euroleague, αλλά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πότε θα έρθουν αυτές οι στιγμές. Χρειάζεται κάποια χρόνια, πιστεύω σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα μπορούμε να φτάσουμε σε μεγάλο επίπεδο, αλλά πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Σύντομα θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε όχι όμως φέτος. Οι στόχοι ανεβαίνουν σταδιακά».

Για τα σχέδια που είχε για την ΑΕΚ στο παρελθόν: «Τα σχέδια για την ΑΕΚ δεν ξεκίνησαν φέτος, είχα σχέδια για την ΑΕΚ πριν από τέσσερα χρόνια. Το σχέδιο ήταν γραμμένο, το έδωσα στον Φιλίππου. Το δέχτηκε, επειδή όμως στη συνέχεια δέχτηκα μια πρόταση από την Τράμπζονσπορ και έφυγα δεν προχώρησε. Όλα έγιναν μετά τον υποβιβασμό. Όταν πήγα στην Τουρκία η ΑΕΚ έπεσε και τα σχέδια πάγωσαν. Ο Φιλίππου μου είπε να προχωρήσω. Το θέμα ήταν ποιος θα συζητάει με τις μεγάλες εταιρίες. Τη συνέχεια την ξέρουν όλοι. Η ομάδα υποβιβάστηκε εγώ πήγα στην Τουρκία. Τώρα έχω την ευκαιρία να μιλήσω με τον Αγγελόπουλο, του άρεσαν αυτά που του είπα. Εμείς είπαμε ότι πρέπει να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα και κρίνουμε μεταξύ μας».

Για το πρότζεκτ της φετινής ΑΕΚ και τις διαφορές με την ομάδα που πήρε τον τίτλο το 2002: «Τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ είχε επιλογές. Ο Φιλίππου μου είχε πει ότι το μπάτζετ ήταν στο μισό, αλλά και πάλι είχαμε καλή ομάδα. Τώρα έχουμε παιδιά που έχουν παίξει στις μικρές Εθνικές και σήμερα ήρθαν να προσφέρουν. Ποτέ δεν θέλω να σκέφτομαι ότι η ομάδα παλεύει να σωθεί, πιστεύω δεν θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν θα είναι εύκολο, δεν έχουμε την ομάδα που θα ήθελα εγώ γιατί οι συνθήκες ήταν διαφορετικές το καλοκαίρι. Τώρα ξεκινάμε από την αρχή ενώ το 2002 είχαμε πρωταγωνιστές και παίκτες της Εθνικής. Θα δούμε αν θα υπάρξουν άλλες βοήθειες».

Για την ομάδα εκείνης της σεζόν: «Σκεφτόμουν τον τίτλο, πιστεύω το πήραμε δίκαια, εμείς περάσαμε από τον Ηρακλή και περιμέναμε τρεις εβδομάδες για να παίξουμε στο τελικό, επειδή είχαν γίνει επεισόδια στον άλλο ημιτελικό. Άλλες εποχές, το σχέδιο υπάρχει, πολύ σύντομα θα ανεβούμε θα βρεθούμε και στην Ευρώπη. Πάντα έχει πίεση, αλλά μπορώ να προβλέψω ορισμένα πράγματα, δεν νομίζω ότι μία ήττα θα άλλαζε κάτι, αλλά θα πρέπει να έχεις διάθεση, θα έρθουν και οι ήττες, μόνο που μετράει ο τρόπος που θα χάσουμε τα παιχνίδι».

Για τον γιο του, Ντούσαν: «Έχω δει τα περισσότερα παιχνίδια του Ντούσαν, ποτέ δεν φοβόταν. Πρώτη φορά είχε άγχος, στεναχωρήθηκε για εμένα για να μην χάσω το παιχνίδι, ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά μετά αγχώθηκε αρκετά».

Για την τελευταία φάση του αγώνα με τον Απόλλωνα, με το φάουλ που έκανε ο Παπαντωνίου: «Δεν χρειαζόταν φάουλ, μου είπε ότι μου κόλλησε το μυαλό. Εγώ κρίνω, ή τον πιστεύω ή όχι, γιατί και σε εμένα έχει συμβεί. Το φιλί ήταν μια στιγμή που μου πέρασε από το μυαλό και απλά το έκανα. Ο ρόλος του προπονητή είναι σαν πατέρας. Σε όλη την καριέρα μου το κίνητρο είναι βοηθήσω τα παιδιά, κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, το κάνω αυτό για να φτάσει ο παίκτης να παίζει στο 100% και πρέπει η ατμόσφαιρα να είναι εξαιρετική. Η ομάδα είναι μια γροθιά, όπως σε βάθος χρόνου θα αλλάξουν κάποια πράγματα γιατί είναι δύσκολο να φτιάξει μια καλή ομάδα αλλά είναι εύκολα να την διαλύσεις, θα δούμε πως θα τα πάμε στη συνέχεια».

Για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ζιάγκο: «Το καλοκαίρι ο Ζιάγκος είχε δύσκολη δουλειά, έπρεπε να φτιάξει ομάδα σε δέκα μέρες. Έτυχε ο Ντούσαν να ξεκινήσει προετοιμασία ψάχνοντας ομάδα του εξωτερικού, αλλά τελικά τον δέχτηκαν στην διοίκηση. Στο κύπελλο έπαιξε καλά. Στη συνέχεια έγινε ό,τι έγινε και πιστεύω ότι ο Ζιάγκος είναι μέλος της οικογένειας και δεν θα πάει μακριά».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ίαν Βουγιούκα: «Ποιος δεν θα ήθελε τον Βουγιούκα; Εμείς μεταγραφές Ελλήνων μπορούμε να κάνουμε όποια στιγμή, αλλά μέσα στο πρωτάθλημα μόνο μία. Είδη έχουμε ξοδέψει όλες τις αλλαγές και έχουμε μία κενή θέση και κοιτάμε τι μας συμφέρει. Δε βιάζομαι, θα δώσω ευκαιρίες, δεν θα κάνουμε βιαστικές επιλογές, θα περιμένουμε. Είναι ρεαλιστικό όμως να έρθει ο Βουγιούκας; Εμείς δεν θέλουμε να βγούμε έξω από τον προϋπολογισμό».

Για το παιχνίδι απέναντι στη Νέα Κηφισιά: «Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα. Κακά τα ψέματα μιλάμε για δύο ομάδες στην Ελλάδα (σ.σ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) που παίζουν Euroleague. Οι υπόλοιποι δεν έχουν τέτοια ανάγκη και πιστεύω δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Φορμαρισμένη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ γιατί παίζει Ευρώπη και έχει καλό προπονητή. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά, με προσπάθεια και σωστό διάβασμα έχουμε πιθανότητες σαν κερδίσουμε».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Υπάρχει όρεξη από τον κόσμο αλλά δεν έχω ιδέα τι γράφουν για μένα, δεν νιώθω πίεση θα το καταλάβει και ο κόσμος. Όταν υπέγραψα στην Τσιμπόνα το 1989 ξεκίνησα από την αρχή. Και πρώτο πράγμα ήταν διώξουμε τους χούλιγκαν και εγώ συμφώνησα. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και δεν θέλουμε να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ έχει το 20% στην Ελλάδα, αυτό είναι τεράστιος αριθμός. Είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία και την συμπεριφορά του κόσμου. Ο κόσμος δεν πάει στα εύκολα παιχνίδια, η Ελλάδα προσφέρει πολλά, αυτοί που αγαπούν την ομάδα θα έρθουν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα