Τίτλους τέλους ο γκέι Κόλινς

Τίτλους τέλους ο γκέι Κόλινς

Γιάννης Ράμμας
Τίτλους τέλους ο γκέι Κόλινς

bet365

Ο Τζέισον Κόλινς ήταν ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής δημοφιλούς αμερικανικού σπορ με δημόσια παραδοχή για τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις του κι αποφάσισε να σβήσει το «εν ενεργεία».

O 36χρονος σέντερ ενημέρωσε για την απόφασή του μέσω στήλης στο περιοδικό Sports Illustrated και θα την επισημοποιήσει στο περιθώριο της αναμέτρησης των Νετς απέναντι στους Μπακς (20/11, 02:30) στο Barclays Center του Μπρούκλιν.

Ο άλλοτε παίκτης των Γκρίζλις (2008), Τίμπεργουλβς (2008-09), Χοκς (2009-12), Σέλτικς (2012-13) & Γουίζαρντς (2013) εξήγησε πως δεν επέλεξε στην τύχη τη συγκεκριμένη στιγμή, αφού οι Νετς ήταν η πρώτη και τελευταία ομάδα του (2001-08 & 2014), ενώ προπονητής των Μπακς είναι ο άλλοτε συμπαίκτης του, Τζέισον Κιντ (Νετς 2001-08), ο οποίος τον είχε κι υπό τις οδηγίες του πέρυσι. «Λαμβάνοντας υπ' όψιν τη φημολογία για τα όποια προβλήματα ίσως αντιμετωπίσω στα αποδυτήρια, η στήριξη του Τζέισον ήταν σημαντική» εξήγησε.

«Μεταξύ των στιγμών που θα θυμάμαι περισσότερο είναι το θερμό χειροκρότημα που έλαβα στο Λος Άντζελες, όταν έκανα το ντεμπούτο μου στους Νετς και τον όρθιο κόσμο στην πρώτη εμφάνισή μου στο Μπρούκλιν. Φανερώνουν πόσο έχουμε προχωρήσει. Η πιο έντονη στιγμή ήρθε στην τρίτη συμμετοχή μου, στο Ντένβερ, όπου γνώρισα την οικογένεια τού Μάθιου Σέπαρντ, ενός γκέι φοιτητή, ο οποίος ξυλοπήθηκε μέχρι θανάτου το 1998 σ' ένα έγκλημα μίσους στα περίχωρα του Λάραμι στο Γουαϊόμινγκ. Τα τελευταία δύο χρονιά έχω φορέσει το #98 στη φανέλα μου εις μνήμην του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

NBA Τελευταία Νέα