«Περάσαμε δύσκολα, κοιτάμε μπροστά!»

«Περάσαμε δύσκολα, κοιτάμε μπροστά!»

«Περάσαμε δύσκολα, κοιτάμε μπροστά!»
Ο Κώστας Σλούκας μιλάει στο gazzetta.gr για την σύγχυση που προκάλεσε στους “ερυθρόλευκους” η έλλειψη ξεκάθαρου προπονητικού πλάνου και δεν συνδέει τις καλές του εμφανίσεις με το συμβόλαιό του που εκπνέει το καλοκαίρι.

Η άστοχη βολή του στα τελευταία δευτερόλεπτα του νοκ-άουτ προημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, έδωσε την ευκαιρία στους “πράσινους” να ολοκληρώσουν μία εντυπωσιακή ανατροπή και να “κλέψουν” από τον Ολυμπιακό την πρόκριση, σε ένα παιχνίδι που τα προγνωστικά ήταν με το μέρος των Πειραιωτών! Παρά την μεγάλη απογοήτευση για την ήττα-αποκλεισμό, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μοναδικός “ερυθρόλευκος”, που θέλησε να εκπροσωπήσει τους συμπαίκτες του στην συνέντευξη Τύπου, “υψώνοντας ασπίδα” προς τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, που λίγες ώρες αργότερα παραιτήθηκε από την θέση του!

Έκτοτε, όποτε ο 24χρονος Θεσσαλονικιός διεθνής γκαρντ βρίσκεται στο παρκέ, δίνει την εντύπωση ότι αγωνίζεται σαν “δαιμονισμένος” και έχει βάλει την σφραγίδα του στις πιο δύο σημαντικές νίκες της ομάδας του στην Ευρωλίγκα. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ήταν εξαιρετικός (14π., 4ρ., 2κλ.) απέναντι στη Βαλένθια, σιγουρεύοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, ενώ στην Κλαϊπέντα ήταν άκρως αποτελεσματικός (13π., 5ρ., 3ασ.) κι “έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά”, όταν η Νεπτούνας απείλησε τους “ερυθρόλευκους”!

Στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο παίκτης που έπαιξε περισσότερο χρόνο στο πλευρό του εντυπωσιακού Βασίλη Σπανούλη (22π., 5ασ.)και με μία ακόμη ώριμη εμφάνιση (9π., 3ασ.), συνέβαλε στην εύκολη επικράτηση (81-62) του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. Μετά το παιχνίδι, ο έμπειρος διεθνής γκαρντ, μίλησε στο gazzetta.gr για την δύσκολη περίοδο που πέρασαν οι “ερυθρόλευκοι” μετά την απώλεια του πρώτου τίτλου της χρονιάς και δεν συνέδεσε το φορμάρισμα που διανύει με τη λήξη του συμβολαίου, που ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι...

Πόσο περίεργο και δύσκολο είναι για μία ομάδα με υψηλούς στόχους, να κάνει προετοιμασία και να αρχίζει τη σεζόν με έναν προπονητή, να συνεχίζει για ένα διάστημα με έναν υπηρεσιακό, που ήταν βοηθός και team manager και να καλείται να ανταποκριθεί σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει, με νέο τεχνικό στον πάγκο της;

«Από τη δική μου εμπειρία, αυτό που συμβαίνει φέτος στην ομάδα μας, είναι κάτι πολύ δύσκολο, γιατί μετά από μία προετοιμασία με τον coach Μπαρτζώκα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μέσα σε μία μέρα μπήκαμε στην διαδικασία να προσαρμοστούμε σε μία διαφορετική φιλοσοφία που είχε ο Μίλαν (σ.σ.: Τόμιτς) και μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, κληθήκαμε να εφαρμόσουμε διαφορετικά πράγματα, που είχαμε δουλέψει μόνο σε μία προπόνηση με το νέο προπονητή μας. Είμαστε επαγγελματίες, όμως και η δουλειά μας είναι να προσαρμοζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται σ‘ αυτά που μας ζητάει ο εκάστοτε coach!»

Ακούγοντας, τους ιδιοκτήτες της ομάδας να σας παρουσιάζουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και να κάνουν λόγο για μία συνεργασία διετίας, νιώσατε μία ανακούφιση υπό την έννοια ότι πλέον δεν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την τεχνική ηγεσία της ομάδας, γεγονός που σας επιτρέπει να δουλέψετε απερίσπαστα;

«Μπορούμε να το πούμε κι έτσι! Από τους φιλάθλους, μέχρι και το τελευταίο μέλος του staff, πρέπει να στηρίξουμε όλοι το νέο coach, τον εμπιστευόμαστε όλοι απόλυτα και ο καθένας μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι για να βελτιώνεται συνεχώς η ομάδα.»

Τι μπόρεσε να αλλάξει ο νέος σας προπονητής, ουσιαστικά μέσα σε μία προπόνηση;

«Κατά κύριο λόγο, μας ζήτησε να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα και να πιέσουμε περισσότερο πάνω στην μπάλα, έτσι ώστε να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να κερδίζουμε. Τώρα το αν προσφέρουμε θέαμα και τρέχουμε στον αιφνιδιασμό, δε νομίζω ότι είναι το κυρίαρχο στοιχείο...»

Τι κέρδιζε και τι έχασε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο εφετινό του πέρασμα από το κλειστό του ΟΑΚΑ;

«Βγάλαμε μεγαλύτερη ένταση και περισσότερο πάθος, πήγαμε στη μπάλα πιο δυνατά, κερδίσαμε σε μαχητικότητα και φύγαμε νικητές από μία δύσκολη έδρα, αλλά δυστυχώς χάσαμε – ελπίζω όχι για μεγάλο διάστημα – ένα από τα καλύτερα τριάρια στην Ευρώπη, τον Ματ Λοτζέσκι.»

Μπροστά σας βρίσκεται ένα δύσκολο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα με τον Ερυθρό Αστέρα. Πέρα από τη νίκη, που είναι πάντα το ζητούμενο, ο αγώνας της Παρασκευής (07/11) αποτελεί και μία ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας απέναντι σε έναν αντίπαλο που δείχνει ότι φέτος είναι καλύτερος και μπορεί να διεκδικήσει και μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου σας στην Ευρωλίγκα;

«Θέλουμε να κερδίζουμε συνεχώς για να διατηρούμε ψηλά την ψυχολογία μας και να βελτιωνόμαστε μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, έτσι ώστε να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, όταν θα κληθούμε να δώσουμε ακόμη σημαντικά παιχνίδια!»

Το παρατεταμένο φορμάρισμα με το οποίο άρχισες τη σεζόν συμπίπτει με γεγονός ότι διανύεις τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου σου... Είναι εμφανές, πάντως, ότι στην 5η σου χρονιά στην Ευρωλίγκα, πατάς πολύ καλύτερα στα πόδια σου, έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση και παίρνεις συχνά μεγάλα σουτ και σημαντικές αποφάσεις μέσα στο γήπεδο...

«Προσπαθώ πάντα να εφαρμόζω αυτό που ζητάει από μένα ο προπονητής και αυτό που μου δίνουν οι συμπαίκτες μου. Αν είμαι ελεύθερος, θα πάρω τα σουτ, αν έχω τον χώρο να δημιουργήσω, θα το κάνω κι όλα αυτά, προσπαθώντας να είμαι όσο πιο συνεπής στα αμυντικά μου καθήκοντα... Το αν καταφέρνω να είμαι πιο αποτελεσματικός, οφείλεται και στην ωριμότητα και τις παραστάσεις που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρωλίγκα, παίζοντας δίπλα στον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, συμπαίκτες στους αγώνες, αντίπαλοι στην προπόνηση...»