Πρίφτης: «Έμφαση στην άμυνα»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Πρίφτης: «Έμφαση στην άμυνα»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης θεωρεί σημαντική την αναμέτρηση απέναντι στον ΚΑΟΔ (1/11, 17:00) επειδή εκκρεμεί βαθμολογικά η... τύχη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ και θέλει να δώσουν έμφαση στην άμυνα.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο esake.gr για το παιχνίδι στη Δράμα: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που εκκρεμεί βαθμολογικά η τύχη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς είναι το αμυντικό τρανζίσιον και το αμυντικό ριμπάουντ, δύο κομμάτια στα οποία ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος».

Όσο για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση με μία οργανωμένη ομάδα, με αγωνιστικό προσανατολισμό που ταυτόχρονα είναι πολύ αθλητική. Θα είναι παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Θα πρέπει να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού. Όλα ξεκινούν από την άμυνα».

Ο Τόρεϊ Τόμας όπου επέστρεψε έπειτα από τον τραυματισμό του, είπε από την πλευρά του: «Ενθουσιασμένος που επιστρέφω. Έλειψα από δύο αγώνες και είμαι χαρούμενος που θα συνδράμω στην προσπάθεια της ομάδας για ένα σημαντικό διπλό.

Είναι πολύ σημαντικό ματς για μας. Υπάρχει εκκρεμότητα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στόχος μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε. Ειδικά οι εκτός έδρας νίκες είναι πολύ σημαντικές.

Πιστεύω ότι πρέπει να περιορίσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ του ΚΑΟΔ. Να μην τους δώσουμε ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις. Ο ΚΑΟΔ είναι πολύ καλή ομάδα, γεμάτη σε κάθε θέση. Έχουν αρκετούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν και από την πλευρά μας χρειάζεται προσοχή για 40 λεπτά.

Πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και μέσα α’ αυτήν να έχουμε σωστές επιθετικές επιλογές, σύμφωνα με τις οδηγίες του κόουτς. Πρώτος στόχος μας είναι να περιορίσουμε τον αντίπαλο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα