Παναθηναϊκός: Για τη νίκη κόντρα στον Ομπράντοβιτς

Φάνης Παναγιώτου
Παναθηναϊκός: Για τη νίκη κόντρα στον Ομπράντοβιτς
Η 3η αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας βρίσκει τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (21:30/novasports 2) με τους «πράσινους» να ψάχνουν τη δεύτερη τους νίκη στη διοργάνωση.

Η (δεύτερη) επιστροφή του Ζέλικο Ομπράνοβιτς στο ΟΑΚΑ κάνει από μόνη της σημαντική την αποψινή αναμέτρηση (21:30/novasports 2). Από εκεί και πέρα όμως ο Παναθηναϊκός θέλει να υπερασπιστεί την έδρα του, όπως έκανε κόντρα στην Τούροφ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, για να ακολουθήσει η ήττα στη Γερμανία από τη Μπάγερν Μονάχου.

Αντίθετα, οι Τούρκοι έχουν κάνε το 2/2 κόντρα σε Μιλάνο (εντός) και Τούροφ (εκτός) κάτι που συνεπάγεται πως ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκού θα τους βάλει για τα καλά σε θέση ισχύος. Συνεπώς το αποψινό ματς έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία, με το «Τριφύλλι» να μην θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει στο «σπίτι» του.

Από αγωνιστικής πλευράς το μοναδικό πρόβλημα των «πράσινων» παραμένει ο τραυματίας ΝτεΜάρκους Νέλσον, ενώ στο… στρατόπεδο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν υπάρχει κάποια σημαντική απουσία.

«Αυτή τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι μία απ' τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες στη θέση "1, όπως σ' όλες τις θέσεις και γενικά παίζει πολύ καλά. Είναι φυσιολογικό. Παίζουμε στην Ευρωλίγκα, απέναντι στις καλύτερες ομάδες. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε πώς θα κερδίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς», υπογράμμισε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

«Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά φέτος κι έχουν δύο πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Μήτσος (σ.σ. Διαμαντίδης) κι ο Αντώνης (σ.σ. Φώτσης), αλλά είναι περιτρυγιρσμένοι από ορισμένους παίκτες με παραστάσεις κι άλλους μερικούς ταλαντούχους, οι οποίοι έχουν όλο μέλλον μπροστά τους. Απέναντι στην Τούροφ έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και κυριάρχησαν και γενικά στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι, πόσω μάλλον εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.