Πρίφτης: «Τ' αποτελέσματα μετράνε»

Γιάννης Ράμμας
Πρίφτης: «Τ' αποτελέσματα μετράνε»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης εξήγησε πως δεν έχει σημασία αν στον Άρη αισθάνονται αήττητοι ή όχι στην Α1, αφού τ' αποτελέσματα είναι που μετράνε, εν προκειμένω η νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρα (69-64) στο Nick Galis Hall.

Ο 46χρονος προπονητής του Άρη μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για...

...τη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας (69-64) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους προπονητές. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία αθλητική ομάδα, η οποία ήρθε εδώ με συγκεκριμένη τακτική. Αλλάζαμε στα σκριν στην μπάλα και δεν είχαμε δημιουργία και γι' αυτόν τον λόγο είχαμε λίγα τρίποντα. Για εμάς μετράει η νίκη. Η προσπάθεια συνεχίζεται, το Πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Οι ομάδες είναι καλές, με τακτική και στόχους. Παίζει μεγάλο ρόλο η προσαρμοστικότητα κάθε ομάδος σ' αυτά που εμφανίζει ο κάθε προπονητής. Η αντιστοιχία λαθών κι ασίστ είναι σημαντική, όμως, χρειάζεται να βελτιώσουμε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας, αμυντικά και επιθετικά».

...το αν ήταν δύσκολη η διαχείριση έπειτα όλα όσα συνέβησαν στο clasico απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Συγκεντρωθήκαμε στο κομμάτι που μας αφορά. Ξέραμε ότι όσο πιο πολύ αποστασιοποιηθούμε απ' το ψυχολογικό κομμάτι τόσο καλύτερα. Όλα αυτά επηρεάζουν την ομάδα. Συμπεριφερθήκαμε καλά όσον αφορά το αποτέλεσμα».

...τις 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και τα πρόστιμα συνολικού ύψους €17.300: «Η αφαίρεση 2 βαθμών θα 'ταν ό,τι χειρότερο κι απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει είναι κάτι που μας χαροποιεί. Υπάρχει το χρηματικό πρόστιμο κι η τιμωρία της έδρας, βλέπουμε την ποινή συνολικά ως Άρης κι όχι μόνο αγωνιστικά. Θα μπορούσε να 'ναι χειρότερη η ποινή, αλλά έχουμε ελπίδες».

...το αν ο Άρης νιώθει αήττητος, αφού το clasico δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εντός παρκέ: «Δεν νιώθαμε ούτε πριν αήττητοι. Τα αποτελέσματα μετράνε. Νιώθουμε ότι έχουμε μία ομάδα μαχητική κι εργατική. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να είμαστε ταπεινοί και να τα αντιμετωπίζουμε όλα με σύνεση και ψυχραιμία. Είτε πρόκειται για νίκη είτε για ήττα».

...τον Κώστα Χαρίση (4π., 2ρ. σε 2:05): «Το είχαμε συζητήσει με τον Κώστα ότι αν ο αντίπαλος έχει 4 ομαδικά φάουλ θα τον χρησιμοποιούσαμε, για να πάρει την μπάλα κοντά στο καλάθι κι είτε να κερδίσει φάουλ είτε να σκοράρει. Ήταν καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε».

...τον τραυματία Τόρεϊ Τόμας: «Ο Τόμας έχει ηγετικές ικανότητες, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά κι ως χαρακτήρας. Είναι μαχητής κι ήταν δύσκολο για εμάς να μην τον έχουμε αυτό το διάστημα. Είναι θετικό ότι δεν είχαμε απώλειες. Από Δευτέρα (27/10) θα ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, θα μπει στο "5 εναντίον 5" ώστε, να είναι έτοιμος με τον ΚΑΟΔ (1/11, 17:00/novasports 2)».

...τον Στεφ Αντεγκμπόγε (12π., 4ρ., 3ασ., 1κλ., 1λ. σε 22:42): «Ο Αντεγκμπόγιε ήρθε στην ομάδα για 1 μήνα προκειμένου να καλύψει το κενό του Τόμας. Όταν θα 'ρθει η στιγμή, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε. Λογικά ήρθε για 1 μήνα να μας ενισχύσει, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαι ικανοποιημένος απ' αυτόν. Είχε γρήγορη προσαρμογή, αυτός ήταν κι ο λόγος που αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στην ομάδα, όπως είχα πει, όταν τον αποκτήσαμε. Βασικός λόγος ήταν ότι είχε εμπειρία απ' το Πρωτάθλημα (σ.σ. ΑΕΝΚ 2013-14) κι η προσαρμογή του θα 'ταν άμεση. Είμαι ευχαριστημένος απ' την παρουσία του και τη συμπεριφορά του».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα