Ο Σπανούλης τις έχει… 100 (vids)

Ο Σπανούλης τις έχει… 100 (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Σπανούλης τις έχει… 100 (vids)
Ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε τις 100 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και το gazzetta.gr γράφει για τον αρχηγό της ομάδας του Πειραιά.

Το καλοκαίρι του 2010 οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έπεισαν τον Βασίλη Σπανούλη να μετακομίσει στον Ολυμπιακό και η συγκεκριμένη κίνηση άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Ο Λαρισαίος γκαρντ ηγείται της ομάδας του Πειραιά τα τελευταία χρόνια και χθες (24/10) στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα έφτασε τις 100 συμμετοχές με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη στη σύνθεση του έφτασε στην κατάκτηση των back2back ευρωπαϊκών τίτλων, με τον Kill Bill να… παίρνει από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγεί στην κορυφή. Κανείς δεν λέει πως τα όσα πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» οφείλονται αποκλειστικά στον συγκεκριμένο παίκτη. Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι δίχως αυτόν η ιστορία θα ήταν διαφορετική.

Ο Σπανούλης ήταν MVP στα δύο Final Four που κατέκτησε η ομάδα του Πειραιά, ενώ το 2013 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, με την «ερυθρόλευκη» φανέλα έχει πετύχει και αρκετά από τα… ατομικά του ρεκόρ, αφού στο περσινό ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ έφτασε στο 39 στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης, με αντίπαλο τη Μπιλμπάο το 2011 -σε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι- έκανε ρεκόρ πόντων (29), ενώ με τον Ολυμπιακό έχει πετύχει και τις κορυφαίες επιδόσεις σε στατιστικές κατηγορίες όπως τα ριμπάουντ, τα κλεψίματα και τα κοψίματα.

Ποτέ καμία ομάδα δεν πέτυχε μόνο με έναν παίκτη. Ωστόσο, ο… 100άρης πλέον Βασίλης Σπανούλης ήταν εκεί σε όλα τα κρίσιμα ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά. Φυσικά ο Λαρισαίος γκαρντ αποτελεί κεφάλαιο συνολικά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα μείνει στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων.

Το γεγονός όμως είναι οι 100 συμμετοχές του Σπανούλη στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr «θυμάται» μέσα από videos στιγμές του αρχηγού των «ερυθρόλευκων»!

Στο Gallery που ακολουθεί:

#1 Σπανούλης vs. Μπιλμπάο (Reg. Sesaon 2011)
#2 Σπανούλης vs. Μπαρτσελόνα (F4 2012)
#3 Σπανούλης vs. Εφές (Playoffs 2013)
#4 Σπανούλης vs. Ρεάλ Μαδρίτης (F4 2013)
#5 Σπανούλης vs. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Top 16 2014)
#6 Σπανούλης vs. Παναθηναϊκός (Top 16 2014)
#7 Βασίλης Σπανούλης, ο αρχηγός του Ολυμπιακού