«Για το "σήμερα" και το "αύριο" του Παναθηναϊκού κι όχι μόνο»

«Για το "σήμερα" και το "αύριο" του Παναθηναϊκού κι όχι μόνο»

Γιάννης Ράμμας
«Για το "σήμερα" και το "αύριο" του Παναθηναϊκού κι όχι μόνο»

bet365

Οι Αλβέρτης & Μαυροκεφαλίδης μίλησαν σε ιταλική ιστοσελίδα για το εγχείρημα του νέου Παναθηναϊκού του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και σε τι ευελπιστούν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κι όχι μόνο.

Οι δηλώσεις του τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού και του 30χρονου πάουερ φόργουορντ/σέντερ στην ιστοσελίδα pianetabasket.com:

-Ο Παναθηναίκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια κι ως εκ τούτου είναι καταδικασμένη να 'χει πάντα επιτυχίες. Θεωρείτε πως με την ομάδα τόσο νέα σε ηλικία υπάρχει η πιθανότητα πρόκρισης απ' τον όμιλο του... θανάτου και καλής πορείας ακόμη και στη φετινή Ευρωλίγκα;
Φ.Α.: Θα προσπαθήσουμε ν' αντεπεξέλθουμε. Είναι ένα νέο εγχείρημα. Θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον κι όπως είπες θα πρέπει να παραμείνουμε μία ομάδα με στόχο τις επιτυχίες σ' Ελλάδα κι Ευρώπη. Θα το προσπαθήσουμε και φέτος και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γι' αυτό.
Λ.Μ.: Γιατί όχι; Διαθέτουμε έναν σπουδαίο προπονητή. Διαθέτουμε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά και δυνατούς κι έμπειρους παίκτες. Έχουμε τα απαραίτητα συστατικά, ώστε να τα πάμε καλά. Το σημαντικό είναι να δουλεύουμε σκληρά και με συνέπεια και προφανώς να εφαρμόζουμε ό,τι απαιτεί από εμάς ο προπονητής και το επιτελείο του.

-Τι είδους προπονητής είναι ο νέος του Παναθηναϊκού, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς;
Φ.Α.: Σίγουρα δε χρειάζεται συστάσεις. Όλοι ξέρουμε την ευρωπαϊκή καριέρα του. Οι ομάδες του στο παρελθόν είχαν χαρακτηριστικά το δυναμισμό τους, το μαχητικό πνεύμα τους και την εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Επίσης θεωρώ πως ο Ντούσκο θέλει να δώσει μία νέα ταυτότητα στον Παναθηναϊκό.

-Ποιος είναι ο πιο ταλαντούχος νεαρός στον Παναθηναϊκό;
Φ.Α.: Λοιπόν, είναι δύσκολο να πω... Δεν έχω κάποιον αγαπημένο. Όλοι τους διαθέτουν σπουδαίο ταλέντο κι είναι πεινασμένοι για μπάσκετ. Αποτελούν επένδυση για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικώς. Μακάρι όλοι να τους δουν ν' αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

-Μία ερώτηση για την ελληνική λίγκα. Μόλις είδαμε τον Παναθηναϊκό να νικά τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Ολυμπιακό (σ.σ. προημιτελική φάση Κυπέλλου Ελλάδος), την ομάδα του Πειραιά, η οποία είναι γεμάτη έμπειρους παίκτες. Θεωρείτε πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για το repeat στην ελληνική λίγκα;
Λ.Μ.: Σίγουρα. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός κι ο στόχος του είναι να μάχεται και να προσπαθεί να κατακτήσει όλες τις διοργανώσεις. Θα το προσπαθήσουμε και φέτος. Η νίκη στο Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντική. Η χρονιά άρχισε καλά κατά το ήμισυ και πάνω απ' όλα μας έδωσε μία ωραία ώθηση αυτοπεποίθηση και μία πνευματική κατάσταση σημαντική, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να καταφέρουμε σημαντικά αποτελέσματα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα