Στο ΣΕΦ είναι… αφεντικό!

Φάνης Παναγιώτου
Στο ΣΕΦ είναι… αφεντικό!
Τη δεύτερη του νίκη στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ψάχνει απόψε (21:30/Novasports2) ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Λαμποράλ Κούτσα.

Η σεζόν για την ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, ενώ ακολούθησε και η ήττα από την ΑΕΝΚ για τη Basket League. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν κάθεται πλέον στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλει μέσα από τις νίκες να βρει ξανά τον αγωνιστικό του ρυθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το… δεξί στη νέα Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησαν εκτός έδρας της Βαλένθια και απόψε (21:30/Novasports2) υποδέχονται τη Λαμποράλ Κούτσα με αποκλειστικό στόχο το 2/2.

Το προβλήματα δεν απουσιάζουν, αφού ο Μίλαν Τόμιτς δεν υπολογίζει στους Πρίντεζη, Ντάρντεν & Παπαπέτρου, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Δημήτρη Αγραβάνη. Από την άλλη, οι Βάσκοι δεν έχουν σημαντικές απουσίες και μετά την εντός έδρας νίκη επί της Νεπτούνας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης θα ψάξουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Για εμάς αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ξέρουμε τι ομάδα είναι η Λαμποράλ Κούτσα. Έχουμε αναλύσει το παιχνίδι τους και η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτό το ματς. Έχουν αρκετά καλούς σουτέρ όπως ο Μπέρτανς και ο Σαν Εμετέριο που είναι ιδιαίτερα έμπειρος. Από όλους τους παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα θεωρώ πως πιο σημαντικός είναι ο Ερτέλ, ο οποίος κρατάει την ομάδα, σουτάρει, απειλεί και δίνει ασίστ ενώ δημιουργεί καλά και για τους συμπαίκτες του. Θέλω η ομάδα να δείξει ένα καλό πρόσωπο από την αρχή. Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», τόνισε ο Μίλαν Τόμιτς.

«Πιστεύω ότι στην καριέρα μου οι ομάδες μου παίζουν την καλύτερη άμυνα πάντα. Πέρα από τους κανόνες για μένα παίζει ρόλο η στάση των πέντε παικτών που βρίσκονται στο παρκέ. Αν οι παίκτες δεν έχουν διάθεση, σωστή θέση και θέληση.... Νομίζω ότι δείξαμε δύο πρόσωπα απέναντι στην Ανδόρα, ένα κακό αμυντικό παιχνίδι κι ένα καλύτερο από το μέσο όρο. Η ευθύνη για την ήττα είναι ίδια για όλους εντός κι εκτός παρκέ», υπογράμμισε ο Μάρκο Κρέσπι, τεχνικός της Λαμποράλ Κούτσα.