«Διαμαντίδης: Ηγέτης, θρύλος, πρότυπο»

Γιάννης Ράμμας
«Διαμαντίδης: Ηγέτης, θρύλος, πρότυπο»
Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Audi Dome (23/10, 21:45/ΝΕΡΙΤ & ΝΕΡΙΤ Sports) κρατά σ' εγρήγορση τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Τα καλύτερα κι απ' τον Μάρκο Πέσιτς.

«Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο Audi Dome: Ηγέτης και θρύλος» αναφέρεται στον τίτλο του σχετικού κειμένου, σύμφωνα με το οποίο ο 34χρονος γκαρντ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ όλων όσοι μεγάλοι έχουν επισκεφθεί την έδρα της βαυαρικής ομάδος: «Αλλά αυτή την Πέμπτη (23 Οκτωβρίου στις 20:45) ο Πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός έρχεται πρώτος στο δυτικό Μόναχο στο πλαίσιο της νέας αγωνιστικής περιόδου της Ευρωλίγκας και μπορείτε να θαυμάσετε έναν απ' τους απόλυτους αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ: τον Δημήτρη Διαμαντίδη».

Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στις ατομικές διακρίσεις του, αλλά σύμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή της Μπάγερν Μονάχου κι άλλοτε συμπαίκτη του στον Ηρακλή (1999-00) στην πρώτη επαγγελματική χρονιά τού Δημήτρη Διαμαντίδη, Μάρκο Πέσιτς (σ.σ. γιος του προπονητή της ομάδος, Σβέτισλαβ), «πέραν της ιδιοφυΐας του στο παρκέ ο Διαμαντόδης είναι ένας απίστευτα προσγειωμένος άνθρωπος, αντιπροσωπεύει το ιδανικό μοντέλο ενός αληθινού προτύπου». Σίγουρα είναι μία απ' τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του μπάσκετ που έχουν περάσει απ' την έδρα μας».