Αρβανίτης: «Προσπάθεια εξόντωσης του Άρη»

Αρβανίτης: «Προσπάθεια εξόντωσης του Άρη»

Αρβανίτης: «Προσπάθεια εξόντωσης του Άρη»

bet365

Η ΚΑΕ Άρης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος της ομάδας, Λευτέρης Αρβανιτίδης ανέλυσε το σκεπτικό του για την διακοπή της αναμέτρησης του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος του Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης μαζί με τον νομικό συμβούλο της ΚΑΕ, Χρήστο Γρόλιο παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης αρχικά ανέφερε πως, «Ο Άρης είναι μία ομάδα που εδώ και δύο χρόνια παλεύει να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το οικονομικό βάρος, χρέος και αίσχος των προηγούμενων χρόνων και τα έχει καταφέρει με αξιοπρέπεια και τιμιότητα και κρατάει ψηλά τη σημαία ενός περήφανου συλλόγου και το φρόνημα ενός πικραμένου λαού. Αυτή η ομάδα λοιπόν είχε αυτή την αντιμετώπιση σε ένα ντέρμπι. Σ' ένα γεμάτο γήπεδο, με τα περισσότερα διαρκείας στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει πως ο κόσμος του μπάσκετ ή δεν καταλαβαίνει, ή δεν σέβεται ή δεν θέλει να καταλάβει. Όσες φορές και αν την σπρώξουν, όσα προβλήματα κι αν έχει, αυτή η ομάδα δεν θα παραδοθεί ποτέ. Ειδικά αν έχει δίκιο, όπως στην προκειμένη περίπτωση».

Για την διακοπή του ματς: «Στο ξεκίνημα του αγώνα είχαμε ένα έθιμο χρόνων με τα χαρτάκια και τις κορδέλες. Η Ευρωλίγκα το έχει κάνει σποτάκι. Σε μία άτυχη στιγμή όμως, μία κορδέλα που δεν άνοιξε, τραυμάτισε τον διαιτητή του αγώνα. Από την αρχή είχαμε θέμα με αυτόν τον άνθρωπο. Με είπε πριν τον αγώνα να προσέξω καλά, γιατί με το παραμικρό θα εκκενώσει το γήπεδο. Ήταν μία άτυχη στιγμή. Το εκμεταλλεύτηκε και έκανε την πρώτη διακοπή. Του ζήτησαν συγνώμη, του είπα ότι ήταν τυχαίο και μου ζήτησε να δεσμευτώ ότι αν συμβεί το παραμικρό, θα εκκένωνε το γήπεδο. Βγήκα, μίλησα στον κόσμο και επί 20 λεπτά ήταν άψογος. Δεν έγινε το παραμικρό και το είδε όλη η Ελλάδα. Ξαφνικά 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, διακόπτει για δεύτερη φορά το ματς και φεύγει στα αποδυτήρια. Είδαμε όλοι στο βίντεο πως δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο. Αυτό που διαπιστώσαμε μετά είναι πως πιθανότατα τον βρήκε λίγο νερό, που τινάχτηκε από ένα ποτήρι και ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου. Του είπαμε πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό, από τη στιγμή που το γήπεδο ήταν γεμάτο, ενώ υπήρχαν και άλλες εκδηλώσεις στην περιοχή, όπως το πρωτάθλημα ξιφασκίας στην Έκθεση και ο ημιμαραθώνιος. Παρόλα αυτά και επειδή γνωρίζαμε ότι ήταν έτοιμος να διακόψει το ματς, η διοίκηση με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να εκκενώσει το γήπεδο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όμως δεν εκτίμησε ούτε και χωρίς να βγει να ελέγξει τον χώρο, παρά μόνο μία φορά από το βοηθητικό, όπου δεν βλέπεις τίποτα, έκρινε πως πρέπει να διακόψει το ματς και να μηδενίσει τονΆρη. Μιλάμε για μία λανθασμένη απόφαση και 100% άδικη. Ο λόγος της δεύτερης διακοπής δεν υπήρξε. Δεν έγινε τίποτα για να πάει στα αποδυτήρια».
Για την ζημιά που παθαίνει ο Άρης: «Προχωρώντας η ώρα και ενώ στο γήπεδο ήταν περίπου 60 άτομα, επέμενε να διακόψει σε βάρος μας το παιχνίδι. Η ζημιά που παθαίνει η ομάδα είναι τεράστια, ανυπολόγιστη. Είναι άδικη για την προσπάθεια που κάνουμε. Βέβαια έχουμε στο πλευρό μας πολλά στοιχεία και πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί μας και στηρίζουν την προσπάθεια μας σε αυτό που ζητάμε. Δηλαδή στη συνέχιση του αγώνα, από τη στιγμή που διακόπηκε».
Για τις σκέψεις του Άρη από δω και πέρα: «Το θέμα για εμάς είναι ότι δεν μιλάμε για μία απλή αδικία. Είναι μία προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας, που μαζί με την Εθνική έβαλε το μπάσκετ στα ελληνικά σπίτια. Βλέπουμε ότι βαλλόμαστε και πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσουμε και το μπάσκετ όλο να καταλάβει ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ήδη το μήνυμα το έχουμε στείλει. Θα παλέψουμε με όσα στοιχεία έχουμε στον αθλητικό δικαστή για να αλλάξουμε την απόφαση που υπάρχει σε βάρος μας. Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο διακόπηκε από ένα τυχαίο γεγονός. Σε ένα γήπεδο με ρυθμό και παλμό. Ήταν από τα πιο ήρεμα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων. Εννοείται πως θα κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να μην συμβαίνουν ούτε αυτά τα τυχαία γεγονότα. Θα απαγορεύσουμε τις κορδέλες και τα χαρτάκια. Θα έπρεπε όμως ένας τόσο έμπειρος διαιτητής, να χειριστεί διαφορετικά την υπόθεση. Ο συγκεκριμένος σε πολλά παιχνίδια χειρίστηκε διαφορετικά εκείνες τις στιγμές, έχοντας μάλιστα φωτοβολίδες και τραυματισμούς αθλητών. Όλα συνεχίστηκαν και τελείωσαν κανονικά., Στον Άρη προτίμησε να το διακόψει και να υποστούμε πολύ βαριές συνέπειες, τις οποίες μαζί με το νομικό επιτελείο θα προσπαθήσουμε να αντικρούσουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα πως ναι μεν υπάρχει το γράμμα του νόμου, υπάρχει όμως και το πνεύμα του νόμου, που είναι πολύ σημαντικό στον αθλητισμό. Τα παιχνίδια αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στο γήπεδο. Ζητάμε να συνεχιστεί το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που έκανε ο διαιτητής, έχει και άλλα προβλήματα. Είναι μία απόφαση 100% λανθασμένη, που καθορίζει την πορεία μίας ομάδας για ολόκληρη την χρονιά. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορεί οι αποφάσεις να αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και από γήπεδο σε γήπεδο. Η ομάδα που φτιάξαμε πάει για άλλα πράγματα και το αποδεικνύει μέχρι στιγμής. Έχουμε μία καλή ομάδα, που θα βοηθήσει το μπάσκετ. Έχει φέρει τον κόσμο ξανά στο γήπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια μας, γιατί έχουμε δίκιο. Ο κ. Συμεωνίδης δήλωσε πως έπρεπε να συνεχιστεί το ματς. Τον καλώ να το καταθέσει και στον αθλητικό δικαστή. Να είναι εκεί και ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ».
Για τα περί πολέμου από την ΕΟΚ: «Εγώ εξέφρασα μία άποψη για το τι γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ. Εγώ κάλεσα την ΕΟΚ να παρευρεθεί. Έχουμε δίκιο και το βλέπουν και οι ίδιοι, μας το είπαν. Από εδώ και πέρα, περιμένω πράξεις».
Για την κλήση του από τον αθλητικό εισαγγελέα: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στον αθλητικό εισαγγελέα για τον Άρη. Είναι και μια ευκαιρία για να ζητήσουμε και άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να δούμε αν και με ποιον ή ποιους μίλησαν οι διαιτητές.
Για την στάση της αστυνομίας: «Το γήπεδο άδειασε μόνο του χωρίς την αστυνομία, είχαν μείνει λίγοι. Και η ΚΑΕ και η αστυνομία είπε στους διαιτητές ότι προέχει η ασφάλεια των φιλάθλων, πώς θα βγουν από το γήπεδο και που θα κατευθυνθούν επειδή ήταν κλειστοί οι δρόμοι».
Ο Χρήστος Γράλιος με τη σειρά του ανέφερε πως, «βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να ζητήσω από τον κόσμο να αποχωρήσει από το γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Άρη που ανταποκρίθηκε άμεσα στην παράκληση που του υποβάλλαμε. Αδιάψευστος μάρτυρας για το αν συνέβη οτιδήποτε είναι η τηλεόραση που κάλυπτε το παιχνίδι και απευθυνθήκαμε με τον κομισάριο. Διαπιστώσαμε από δύο διαφορετικές κάμερες ότι δεν υπήρχε το παραμικρό για την πρόκληση αυτής της απόφασης. Κατάφερε η αστυνομία να περιφρουρήσει την αποχώρηση των φιλάθλων και με τη συνδρομή του επόπτη των μέτρων τάξης και του κομισάριου, κ. Τσούλη επιτεύχθηκε η ομαλή αποχώρηση όλου του κόσμου. Συνέβαλε σε αυτό και η παρέμβαση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, που ζήτησε την ομαλή αποχώρησή του. Είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει θα το κάνουμε. Είναι χρέος που αναλαμβάνουμε, γιατί τελούμε εν δικαίω, γιατί είμαστε μάρτυρες αυτών των οποίων συνέβησαν. Εκτιμούμε, πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι η διακοπή ήταν αδικαιολόγητη και άδικη. Γι’ αυτό και προβήκαμε σε ένσταση και η εκκένωση επιτεύχθηκε πριν το κλείσμο του φύλλου αγώνα, άρα δεν συνέτρεχε λόγος βάσει των κανονισμών. Μια ομάδα που προχωρά και για να είναι απόλυτα συνεπής, ανέχθηκε και υπέστη αγωνιστικά τις επιλογές της τα επόμενα χρόνια με οδηγό την απόφαση περί εξυγίανσης».
Παράλληλα ο νομικός σύμβουλος του Άρη επεσήμανε πως, «υπεύθυνος είναι ο κομισάριος και όχι οι διαιτητές για τη διακοπή βάσει των κανονισμών της FIBA. Θα υποστηρίξουμε την ένστασή μας και με υπόμνημα και με φυσική παρουσία. Ο επόμενος αγώνας της ομάδας, το προσεχές Σάββατο, με τον Απόλλωνα Πατρών, θα γίνει με κόσμο γιατί δεν υπάρχει χρόνος να επιβληθεί η ποινή. Καλώ όλο τον κόσμο να είναι παρών, να κάνουν νέο σολντ άουτ στο γήπεδο με τον ίδιο υποδειγματικό τρόπο για να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα και και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δείχνουμε ότι είμαστε κατά της βίας. Ήταν μια άδικη απόφαση και τρανή απόδειξη αποτελεί και η στάση της αντίπαλης ομάδας, που ουδόλως διαμαρτυρήθηκε και δεν είχε άποψη για να μη συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι κατά το χρόνο της διακοπής ρίχτηκαν πλαστικά μπουκάλια νερού, αναπτήρες και κέρματα. Υπέπεσε στην αντίληψή σας ότι έγινε κάτι τέτοιο; Αντιληφθήκατε κάτι τέτοιο; Γι’ αυτό ανέφερα αυτό το παράδειγμα. Εμείς θέλουμε να συνεχιστεί το παιχνίδι από εκεί που τελείωσε, 42’’ πριν από το τέλος, όπως ήταν το γήπεδο, γεμάτο, γιατί δεν συνέτρεχε λόγος διακοπής».
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα