Στεφανίδης: «Πρωταρχικός στόχος η παραμονή»

Στεφανίδης: «Πρωταρχικός στόχος η παραμονή»

Φάνης Παναγιώτου
Στεφανίδης: «Πρωταρχικός στόχος η παραμονή»

bet365

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης θα είναι κάτοικος Ρόδου και τη νέα σεζόν και λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της Basket League μίλησε στο gazzetta.gr για την παραμονή του στον Κολοσσό και τους στόχους της ομάδας.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο το νέο πρωτάθλημα κάνει τζάμπολ και ο Κολοσσός ετοιμάζεται για ακόμα μία σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Στην ομάδα της Ρόδου άλλαξαν πολλά το φετινό καλοκαίρι, με τον Μιχάλη Κουταλιανό να βρίσκεται από την αρχή στη θέση του head coach και την παραμονή να είναι ο βασικός στόχος, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται πως οι νησιώτες δεν έχουν στην άκρη του μυαλού τους τα playoffs.

Ένας από τους παίκτες που παρέμειναν στο ρόστερ είναι πολύπειρος Χριστόφορος Στεφανίδης (PG, γενν. το 1980, ύψος 1.84μ.), που πέρυσι είχε μία αρκετά καλή χρονιά με 8.5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο. Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα κόντρα στον Πανιώνιο, ο άλλοτε παίκτης της Καβάλας και του Αμαρουσίου μίλησε στο gazzetta.gr και εξήγησε τους λόγους που τον… κράτησαν στη Ρόδο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο στόχους του Κολοσσού, στο αγωνιστικό πλάνο που υπάρχει αλλά στο σημαντικό ρόλο της έδρας.

Χριστόφορε η νέα σεζόν θα σε βρει ξανά στη Ρόδο. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσεις στον Κολοσσό; Υπήρχαν προτάσεις από άλλες ομάδες, που τις σκέφτηκες σοβαρά;

«Πέρυσι είχαμε μία επιτυχημένη συνεργασία και υλοποιήσαμε τους στόχους μας. Και οι δύο πλευρές ήταν ικανοποιημένες, συνεπώς υπήρχε διάθεση να συνεχίσουμε μαζί. Η αλήθεια είναι πως υπήρξε ενδιαφέρον, ωστόσο πάντα στις συζητήσεις υπήρχε το όνομα του Κολοσσού. Περίμενα την πρόταση της ομάδας και να και αργήσαμε λιγάκι, τελικά βρήκαμε τη… χρυσή τομή και θα πορευτούμε μαζί και τη νέα σεζόν».

Πέρυσι ο Κολοσσός έμεινε ξανά εκτός playoffs. Φέτος ποιο είναι το πλάνο και οι στόχοι της ομάδας;

«Πέρυσι ο πρώτος και βασικός στόχος ήταν η παραμονή. Μόλις τα καταφέραμε είδαμε πως με δύο νίκες ακόμα θα ήμασταν στην 6η θέση και με μία στα playoffs. Η παραμονή δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος, αν και είναι δεδομένο πως για ομάδες αυτών των αγωνιστικών και οικονομικών δεδομένων πρέπει να είναι ο πρωταρχικός. Εξάλλου δεν μπορείς να μιλήσεις για playoffs αν δεν εξασφαλίσεις πρώτα την κατηγορία. Κοντολογίς, δεν μπορείς να μιλάς για δύο νίκες όταν δεν έχει κάνει την πρώτη...»

Στη διάρκεια της περασμένης σεζόν η ομάδα είχε στη Ρόδο ρεκόρ 8-5. Η υπεράσπιση της έδρας θα είναι βασικός παράγοντας στην επίτευξη των στόχος σας. Σωστά;

«Εφαλτήριο για την πορεία του Κολοσσού θα είναι και πάλι το Βενετόκλειο. Το 8-5 είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός, με δεδομένο ότι με 9 νίκες σώζεσαι, συνεπώς χρειάζεται ακόμα μία εκτός έδρας νίκη. Κακά τα ψέματα είναι δύσκολο το 11-2 που είναι το… απόλυτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε όλα τα ματς, ακόμα και εκείνα κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Όσο πιο κοντά όμως είναι σε αυτό το 11-2, τόσο πιο ομαλή θα είναι και η πορεία σου μέσα στη χρονιά».

Αγωνιστικά που βασίζεται φέτος ο Κολοσσός Ρόδου;

«Η ομάδα έχει 6 ξένους, από τους οποίους οι 5 είναι καινούργιοι… Από πέρυσι έχουν μείνει μόνο δύο Έλληνες (εγώ και ο Τσάμης) και ο Σμιθ. Οπότε μιλάμε για μία νέα ομάδα, που έχει στον πάγκο της και έναν… καινούργιο-παλιό προπονητή. Ο coach Κουταλιανός αναλαμβάνει για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής από την αρχή της προετοιμασίες, συνεπώς η ομάδα έχει και νέο τεχνικό τιμ. Αγωνιστικά θα έχουμε διαφορετικό στυλ από πέρυσι, ακόμα όμως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την ταυτότητα της ομάδας. Αυτή θα διαμορφωθεί με τον καιρό, ενώ είναι κομβικές και οι πρώτες αγωνιστικές. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και πονηρό, επομένως πολλά μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την πορεία που θα έχουμε...»

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες και τα σχέδια σου για το μέλλον ποια είναι;

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι τυχερός που βρίσκομαι μακριά από τους τραυματισμούς. Στόχος μου είναι να απολαμβάνω το τώρα, την καθημερινή τριβή με το άθλημα, χωρίς να σκέφτομαι το… αντίο. Η μοναδική μου σκέψη είναι πως μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος αύριο και με αυτή θα συνεχίσω να πορεύομαι. Σίγουρα θέλω να μείνω στο μπάσκετ, αφού αυτό με γεμίζει και απασχολεί σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα