Ντάνστον: «Δεν ξεχνάμε τα περυσινά!»

Ντάνστον: «Δεν ξεχνάμε τα περυσινά!»

Ντάνστον: «Δεν ξεχνάμε τα περυσινά!»
Ο 28χρονος Αμερικανός σέντερ, αποκαλύπτει στο gazzetta.grτην υπόσχεση που έδωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, σχολιάζει την αντιπαλότητα των “αιωνίων” και δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα σεζόν

Πέρυσι ως “rookie” στην Ευρωλίγκα, αποτέλεσε ένα από τα πιο αξιόπιστα “όπλα” των “ερυθρολεύκων” που έφτασαν 40 λεπτά μακριά από το φάϊναλ-φορ του Μιλάνου. Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Φόρνταμ, κέρδισε με το “σπαθί του” (μ.ο. 10,3π. & 5,3ρ. με 67,8% στα διπ.) τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου και φέτος, ως πιο έμπειρος και πιο εξοικειωμένος με την ελληνική πραγματικότητα, θα έχει ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο στη front-line του Ολυμπιακού.

Συναντήσαμε τον Μπράϊαντ Ντάνστον στο πλαίσιο της media-day και είχαμε την ευκαιρία να καταγράψουμε τις απόψεις για τη δυναμική που θα έχει το εφετινό αγωνιστικό πρόσωπο των Πειραιωτών, τις διαδοχικές αποτυχίες της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις, την πρώτη μάχη με τον Παναθηναϊκό και το βάθος και την ποιότητα που προσέθεσαν οι προσθήκες των Λαφαγιέτ, Ντάρντεν και Χάντερ.

Μετά από μία τόσο γεμάτη σεζόν όσο η περυσινή, μπορούμε να πούμε ότι αισθάνεσαι “βετεράνος” στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ίσως το... “βετεράνος” να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά σίγουρα δεν είμαι αμαθής και αισθάνομαι αρκετά πιο έμπειρος σχετικά με τα μπασκετικά δρώμενα στην Ελλάδα και την Ευρωλίγκα. Σίγουρα, έχω περισσότερη υπομονή από πέρυσι, δεν χάνω εύκολα την ψυχραιμία μου γιατί ξέρω ότι ο δρόμος είναι μακρύς και είναι στο χέρι μου να ανατρέψω μία πρόσκαιρα αρνητική κατάσταση.»

Πως βλέπεις την ομάδα έως τώρα;

«Νομίζω ότι είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση για την εποχή και σ' αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι στο βασικό προετοιμασίας συμμετείχε η πλειοψηφία των παικτών. Πιστεύω όμως, χρόνο με το χρόνο, θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι σαν σύνολο...»

Υπάρχουν αλλαγές στην αγωνιστική φιλοσοφία σας ή ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού θα είναι παρεμφερής με την περυσινή σεζόν;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πολύ διαφορετική νοοτροπία στην άμυνα, αλλά δε νομίζω ότι θα αλλάξουν πολλά όσον αφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας, γιατί ο βασικός κορμός της ομάδας παραμένει ο ίδιος.»

Για ένα μεγάλο διάστημα, πέρυσι, ο Ολυμπιακός έπαιξε όμορφο μπάσκετ, έκανε καλή πορεία στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Ελλάδα, δεν κατόρθωσε να υπερισχύσει έναντι του “αιώνιου αντιπάλου” του και αυτό είναι κάτι που μετράει περισσότερο για τους φιλάθλους του. Η επανάκτηση των σκήπτρων στις ελληνικές διοργανώσεις, αποτελεί τον βασικό εφετινό σας στόχο;

«Όλοι μας αισθανθήκαμε μεγάλη απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε η περυσινή σεζόν και από την αρχή της προετοιμασίας, φροντίσαμε να θυμίσουμε ο ένας τον άλλον, πως είχαμε αισθανθεί φεύγοντας από το ΟΑΚΑ μετά τον 5ο τελικό! Δεν θέλουμε να βιώσουμε ξανά τόσο μεγάλη στενοχώρια και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους μας, είναι ότι φέτος θα είμαστε πολύ πιο μαχητικοί και να είναι σίγουροι, ότι θα δουν μία διαφορετική ομάδα...»

Σας προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, θα αντιμετωπίσετε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό; Και μάλιστα σε ένα ματς που ουσιαστικά θα κρίνει τον τίτλο του Κυπέλλου;

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, γιατί κάποια στιγμή θα παίζαμε τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Κύπελλο... Δεν αλλάζει τίποτε! Ξέρουμε την σημασία και την κρισιμότητα του αγώνα, σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη και θα πάμε στην έδρα τους, να δώσουμε την ψυχή μας...»

Γιατί πιστεύεις ότι αυτά τα παιχνίδια μονοπωλούν τις εντυπώσεις;

«Γιατί η αντιπαλότητα των δύο ομάδων δεν έχει προηγούμενο και θα βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο! Είναι κάτι σαν τρόπος ζωής για τους φιλάθλους των δύο ομάδων. Φέτος, είμαστε προετοιμασμένοι για να μην απογοητεύσουμε τους φιλάθλους μας... »

Πως βλέπεις τις εφετινές προσθήκες της ομάδας, που και οι τρεις είναι συμπατριώτες σου;

«Και οι τρεις είναι σπουδαίοι παίκτες! Από τις μετεγγραφές που κάναμε φαίνεται τι ομάδα πάμε να φτιάξουμε... Ο προσανατολισμός του εφετινού Ολυμπιακού θα είναι πιο αμυντικογενής και θα βασίζεται περισσότερο στην έκρηξη, την ταχύτητα και τη δύναμη.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα