Gazzetta TV - Φώτσης: «Εννοείται ότι κοιτάμε ψηλά!»

Gazzetta TV - Φώτσης: «Εννοείται ότι κοιτάμε ψηλά!»

Gazzetta TV - Φώτσης: «Εννοείται ότι κοιτάμε ψηλά!»

bet365

Ο “υπαρχηγός” και πιο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού, μιλάει στην κάμερα του Gazzetta TV για το εφετινό πρωτότυπο “μίγμα” εμπειρίας και απειρίας στο “τριφύλλι”, παραδέχεται ότι... αναπνέει για το ντέρμπι και δηλώνει πλήρη... υποταγή στον Ιβάνοβιτς!

Έχοντας περάσει τις πύλες του ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 1997, σε ηλικία 16,5 ετών, όταν μέλος της ομάδας ήταν ακόμη το “ιερό τέρας” που ονομάζεται Φάνης Χριστοδούλου, καταλαβαίνετε ότι 17 χρόνια αργότερα και μπαίνοντας στον 10ο Παναθηναϊκό έτος του, τα ’χει δει όλα. Ο “Batman” άλλωστε, στα 33 του χρόνια πλέον, παραμένει ένα πάντα ευδιάθετο και ευγενικό... παιδί! Σε τέτοιο βαθμό, που σχεδόν ντραπήκαμε να τον διακόψουμε από την μανία με την οποία έπαιζε... “πόλεμο” στο κινητό του!

Με μία χρονιά στο ΝΒΑ (2001-02), με 17 συνολικά τίτλους με Παναθηναϊκό (9 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδας, 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης), Ρεάλ Μαδρίτης (πρωτάθλημα Ισπανίας το 2005) και Ντιναμό Μόσχας (Eurocup το 2006), με ένα χρυσό (Ευρωμπάσκετ 2005), ένα αργυρό (Μουντομπάσκετ 2006) κι ένα χάλκινο μετάλλιο (Ευρωμπάσκετ 2009) με την Εθνική ανδρών, η καριέρα του Αντώνη Φώτση είναι κάτι περισσότερο από πλήρης! Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος, μιλώντας στο gazzetta.gr δηλώνει ακόμη “πεινασμένος” για τίτλους και βάζει ψηλά τον πήχη των εφετινών προσδοκιών της ομάδας του.

Αν εξαιρέσεις 5-6 χρονιές στο εξωτερικό, είσαι μία... ζωή στον Παναθηναϊκό. Πως το βιώνεις αυτό το συναίσθημα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να παίζω τόσα χρόνια για τον Παναθηναϊκό! Είναι η ομάδα, στην οποία ουσιαστικά έκανα τα πρώτα μου βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ και είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος που φέτος μπαίνω στον 10ο χρόνο μου σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια.»

Σε όσους παρακολουθούν την ομάδα από κοντά και μακριά, φαίνεται ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός, θα είναι λίγο διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια... Με τα δικά σου τα μάτια πως βλέπεις την εφετινή προσπάθεια;

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική! Φέτος, έχουμε πολλούς νέους και νεαρούς παίκτες, αλλά η δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο είναι όπως κάθε χρόνο πολύ σοβαρή και όλοι μας ξέρουμε, που βρισκόμαστε, τι πρέπει να κάνουμε και που πρέπει να φτάσει η ομάδα.»

Εσύ με τον Διαμαντίδη, με τόσους “πιτσιρικάδες” τριγύρω σας, νιώθετε καθόλου σαν “πατερούληδες”;

«Όπου μπορώ να βοηθήσω, σε επίπεδο συμβουλών, εννοείται ότι θα το κάνω! Τα νέα παιδιά πάντα χρειάζονται καθοδήγηση, αλλά μπορώ να σας πω ότι όλοι τους είναι πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι και επειδή δουλεύουν σκληρά, νομίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.»

Φέτος, έχετε και καινούριο προπονητή. Η φιλοσοφία, αγωνιστικά, είναι πολύ διαφορετική;

«Αρκετά! Ο coach δίνει μεγάλη έμφαση στα σωματικά και τα αθλητικά προσόντα του κάθε παίκτη, θέλει η ομάδα να είναι απόλυτα έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ στον τομέα της τακτικής, μας έχει εμφυσήσει την προσοχή σε ορισμένα κομμάτια, πάνω στα οποία δουλεύουμε καθημερινά.»

Είναι τόσο αυστηρός και σκληρός κατά τη διάρκεια της προπόνησης; Σε ρωτάμε γιατί έχουν ακουστεί πολλά κατά καιρούς από πολλούς παίκτες του...

«Δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπούμε σε συγκρίσεις με προκατόχους του ή με το παρελθόν... Αυτό που μετράει και το έχει αποδείξει είναι ότι συγκαταλέγεται στους καλούς προπονητές και εμάς, η δουλειά μας είναι να τον ακούμε και να εφαρμόζουμε αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο.»

Ξεκίνημα της σεζόν, την άλλη Πέμπτη (09/10) κόντρα στον Ολυμπιακό κάτι που έχει συμβεί αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια. Συνήθως, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες αυτή την εποχή και σ’ αυτό το παιχνίδι που θα γίνει χωρίς τον κόσμο σας, είναι πολύ πιθανό να κριθεί ένας τίτλος...

«Για μας είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για πολλούς λόγους! Και γιατί παίζουμε για το Κύπελλο, σε ένα νοκ-άουτ ματς και γιατί αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό... Το ότι είναι ο αγώνας της χρονιάς, δεν σημαίνει τίποτε! Πιστεύω ότι και εμείς και οι αντίπαλοί μας, θα τα δώσουμε όλα γιατί ξέρουμε τι σημαίνει αυτός ο αγώνας, από πλευράς αποτελέσματος και ψυχολογίας! Θέλουμε να κερδίσουμε, γι’ αυτό και πρέπει να μπούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται μέσα στο γήπεδο, γιατί θα έχουμε δύσκολη δουλειά...»

Ο πήχης του εφετινού Παναθηναϊκού, παραμένει το ίδιο ψηλά με τα προηγούμενα χρόνια; Παρ’ ότι έχει γίνει μεγάλη ανανέωση, έχουν έρθει νέα παιδιά και παίκτες με όχι τόσο μεγάλη εμπειρία, οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι;

«Αυτό εννοείται! Στον Παναθηναϊκό, δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι παίκτες και ποιος είναι ο προπονητής κάθε χρονιά! Ο σύλλογος έχει τεράστιο όνομα, έχει ιστορία, έχει μεγάλη παράδοση και πολλά κεκτημένα, οι φίλαθλοι του έχουν συνηθίσει να τον βλέπουν ψηλά, οπότε μοιραία πρέπει να πρωταγωνιστεί και να προσπαθεί να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται!»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα