Θα 'χει και δεύτερο Σλότερ ο ΠΑΟ;

Αντώνης Καλκαβούρας
Θα 'χει και δεύτερο Σλότερ ο ΠΑΟ;

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr και μετά από επιθυμία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι "πράσινοι" κινούνται για την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ της Ρεάλ, Μάρκους Σλότερ. Αποφασίζει ο Λάσο.

Η ανανέωση της συνεργασίας του 29χρονου απόφοιτου του Σαν Ντιέγκο Στέϊτ για δύο ακόμη χρόνια, εξέπληξε πολλούς το περασμένο καλοκαίρι! Όπως άλλωστε και η παραμονή του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της "βασίλισσας". Ο 46χρονος Βάσκος τεχνικός, πάντως, ήταν αυτός που εισηγήθηκε την παραμονή του Αμερικανού σέντερ κι από τη στιγμή, που η διοίκηση της Ρεάλ, δεν απέσυρε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, έστω και με βαριά καρδιά, υλοποίησε τις προτάσεις του. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Μάρκους Σλότερ (2,04), υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο της τάξεως των 550.000 δολαρίων ετησίως, παρ' ότι η περυσινή του παρουσία ήταν πολύ χειρότερη από την πρώτη σεζόν του στη Μαδρίτη.

Ο πρώην παίκτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Μπάμπεργκ, πάντως, άρεσε ευθύς εξαρχής στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που στην πορεία της προετοιμασίας, βλέποντας ότι θα χρειαστεί έναν αθλητικό ψηλό που να μπορεί να παίξει ως σέντερ, ζήτησε από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό να διερευνήσουν την περίπτωση της απόκτησής του, αν κι εφόσον στη Ρεάλ κριθεί περιττός! Προφανώς στα αυτιά του, είχαν αρχίσει ήδη να φτάνουν οι φήμες που ήθελαν την Κυπελλούχο Ισπανίας, να ψάχνει για ψηλό που μπορεί να καλύψει τις θέσεις "4" και "5", ενώ πριν από μία εβδομάδα, η δύο συνεχόμενες φορές φιναλίστ της Ευρωλίγκα, ανακοίνωσε την απόκτηση του Μεξικανού power-forward, Γκουστάβο Αγιόν.

Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα, η επίσημη απάντηση της "βασίλισσας" στις οχλήσεις του "τριφυλλιού", ήταν ότι ο Αμερικανός δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο. Όμως, στο πρόσφατο Super Copa που διεξήχθη στη Βιτόρια, ο Μάρκους Σλότερ, όχι απλά δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο, αλλά δεν συμπεριελήφθη ούτε στην δωδεκάδα της Ρεάλ και στα δύο παιχνίδια που έδωσε με Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Γι' αυτό και το τελευταίο τριήμερο, ο Παναθηναϊκός άρχισε και πάλι να θέτει το θέμα επί τάπητος και το κλίμα που εισέπραξε δεν ήταν τόσο αρνητικό, όσο τις προηγούμενες φορές. Ο ίδιος ο Σλότερ, βλέπει ότι αν δεν τραυματιστεί κάποιος συμπαίκτης του, στα περισσότερα παιχνίδια θα είναι εκτός αποστολής, όταν θα επιλέγεται στην δωδεκάδα θα είναι για αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος για να ξεκουραστούν οι υπόλοιποι ψηλοί και αντιλαμβάνεται ότι για τρίτη συνεχή σεζόν, ο χρόνος συμμετοχής του θα μειωθεί, ο ρόλος του θα γίνει ακόμη λιγότερο σημαντικός και τα νούμερα του θα πέσουν αισθητά.

Αν κι εφόσον ο Πάμπλο Λάσο πειστεί να αποχωριστεί έναν παίκτη που ο ίδιος έφερε στην Μαδρίτη από την Μπάμπεργκ, τότε η διοίκηση της Ρεάλ δεν αποκλείεται να συναινέσει στην παραχώρησή του (πολλοί δεν επιθυμούσαν την ανανέωσή του), καλύπτοντας μάλιστα κι ένα μέρος των ετήσιων απολαβών και ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν δυνατό, αλτικό και αμυντικογενή ψηλό, με εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές, εν τω μεταξύ, θα φέρουν την Τρίτη (30/09) στην Αθήνα έναν άλλον Αμερικανό φόργουορντ, τον Τζούλιαν Ράϊτ, ο οποίος αναμένεται να περάσει από εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις, γιατί πέρυσι έπαιξε μόλις σε 8 παιχνίδια με την φανέλα της ρωσικής Κράσνι Κρίλια, έχοντας όμως, πολύ καλά νούμερα (μ.ο. 15,3π., 9,9ρ. & 2,1ασ.). Ο 27χρονος Αμερικανός μπασκετμπολίστας (2,03), πάντως, που επελέγη στο νο13 του ντραφτ του 2007 και είχε τετραετή θητεία στο ΝΒΑ (σε Νέα Ορλεάνη και Τορόντο), δεν είναι σε καμία περίπτωση "5άρι" και οι συστάσεις που τον ακολουθούν μιλούν για ένα πολύ αθλητικό "τριάρι" χωρίς καλό σουτ, που μπορεί να καλύψει και την θέση "4".

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα