Mundobasket 2014 - Οι κορυφαίοι της πρώτης φάσης (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Mundobasket 2014 - Οι κορυφαίοι της πρώτης φάσης (pics)

bet365

Λίγο πριν ξεκινήσει η… μάχη των νοκ άουτ στο Mundobasket 2014 το gazzetta.gr παρουσιάζει τους κορυφαίους της πρώτης φάσης ανά στατιστική κατηγορία.

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα πάντα κρίνονται στις νοκ άουτ αναμετρήσεις και άπαντες περιμένουν το τζάμπολ του πρώτου χρονικά αγώνα της φάσης των «16» ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Η πρώτη φάση όμως μας βοήθησε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις ομάδες, αλλά και για τους παίκτες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά. Αλήθεια, ποιοι έχουν ξεχωρίσει; Ποιος είναι πρώτος σκόρερ και ποιος πρώτος στη λίστα με τα ριμπάουντ; Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους κορυφαίους ανά στατιστική κατηγορία.

Με 22 πόντους ανά αγώνα ο JJ Μπαρέα (Πουέρτο Ρίκο)... φιγουράρει πρώτος στη λίστα με τους σκόρερ του Mundobasket 2014. Στη δεύτερη θέση ο Λούις Σκόλα (Αργεντινή), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Άντρεϊ Μπλατς (Φιλιππίνες), Πάου Γκασόλ (Ισπανία) και Φραντσίσκο Γκαρσία (Δομινικανή Δημοκρατία). Ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων είναι ο Γιουσκεβίτσιους (Λιθουανία) με 70.6%, με τους Γκαρσία (Δομινικανή Δημοκρατία) και Ίνγκλις (Αυστραλία) να τον ακολουθούν και τον Κώστα Καϊμακόγλου στην 5η θέση.

Στα ριμπάουντ ξεχωρίζουν οι Μπλατς (Φιλιππίνες), Ντιένγκ (Σενεγάλη) και Χαντάντι (Ιράν), με τον Γιάννη Μπουρούση να βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10 «σκουπίδια» κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Πρώτος στις τάπες είναι ο Λι (Κορέα), ενώ στις ασίστ την κορυφή μοιράζονται οι Κόπονεν (Φινλανδία) και Ρούμπιο (Ισπανία), με τον Νίκο Ζήση να βρίσκεται στην 6η θέση με 4.6 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.

Πρώτος… κλέφτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 μέχρι τώρα είναι ο Ρούμπιο (Ισπανία), με τον Χάρντεν (ΗΠΑ) να ακολουθεί στη λίστα, ενώ εκείνος που κάνει τα περισσότερα λάθη κατά μέσο όρο είναι ο Μπλατς (Φιλιππίνες).

Δείτε αναλυτικά στο Gallery:

 

Τελευταία Νέα