Αυτό σημαίνει αγάπη για την ομάδα! (pic)

Αυτό σημαίνει αγάπη για την ομάδα! (pic)

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Αυτό σημαίνει αγάπη για την ομάδα! (pic)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για την απίστευτη “οδύσσεια” ενός Αργεντινού φοιτητή, λάτρη των σπορ, που ταξίδεψε μόνος του, με τρένα, αεροπλάνα και βαπόρια, για να υποστηρίξει τους “γκαούτσος”.

To πρώτο παιχνίδι της 2ης ημέρας, στα χαρτιά τουλάχιστον (και στην πράξη όπως αποδείχτηκε), ήταν αδιαμφισβήτητα το πιο αμφίρροπο του σημερινού προγράμματος, οπότε στον δρόμο για τον “Παβεγιόν Σαν Πάμπλο”, ένας από τους πολλούς Αργεντινούς φιλάθλους που βρέθηκαν στον δρόμο μας, είχε όρεξη για μπασκετική κουβέντα. Ο νεαρός που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι 25 ετών και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άϊρες, σκηνοθεσία και κινηματογράφο. Όπως μας είπε, είναι λάτρης του αθλητισμού και ιδιαίτερα των “γκαούτσος” ή της “χρυσής γενιάς”, όπως αποκαλούν στην πατρίδα του, την φουρνιά, που από το 2001 έως και πέρυσι κάνει συνεχώς περήφανη την χώρα του στις διεθνείς διοργανώσεις...

Η ιστορία του άρχισε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όταν μας είπε ότι ταξίδεψε μόνος του από ένα προάστιο λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Αργεντινής και είχε προγραμματίσει αυτό το ταξίδι εδώ και περίπου πέντε μήνες... «Έφυγα από το σπίτι μου στις 27 του μηνός κι έφτασα στη Σεβίλλη, μετά από 40 ώρες ακριβώς! Αρχικά πήρα το τρένο μέχρι το λιμάνι του Μπουένος Άϊρες και μετά επιβιβάστηκα στο πλοίο για το Μοντεβιδέο! Ψάχνοντας οικονομικό εισιτήριο, βρήκα μία πολύ καλή προσφορά (σ.σ.: 530 Ευρώ) για αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Μαδρίτη, με τη μόνη διαφορά όμως, ότι έπρεπε να πάω πρώτα στην Ουρουγουάη και να πετάξω με ενδιάμεσο σταθμό το Μπουένος Άϊρες. Όταν έφτασα εδώ, έπεσα για ύπνο και ξύπνησα λίγο πριν αρχίσει το ματς με το Πουέρτο-Ρίκο!», μας είπε αρχικά ο συμπαθέστατος Γκουίντο.

Τον ρωτήσαμε πόσο υπολογίζει να κοστίσει συνολικά το ταξίδι του στην Ευρώπη και ήταν πρόθυμος να προχωρήσει σε λεπτομέρειες: «Χάρη στο Argentina pass που έχω προμηθευτεί πριν από δύο χρόνια, έναντι περίπου 450 Ευρώ, η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να μου δίνει εισιτήριο για κάθε παιχνίδι της Εθνικής ομάδα, όσο μακριά κι αν φτάσει. Αν υπολογίσετε ότι μετά το τουρνουά θα πάω για λίγες μέρες στη Βαρκελώνη για να δω από κοντά τον Μέσι, στον πρώτο αγώνα του εφετινού Champions League (σ.σ.: κόντρα στον ΑΠΟΕΛ) και θα επιστρέψω στις 18 του μηνός, τότε θα μου στοιχίσει γύρω στις 2.500 Ευρώ. Κάνω οικονομίες έναν χρόνο, οπότε αξίζει τον κόπο!», σχολίασε ο κοκκινομάλλης Αργεντινός, που πριν μας αποχαιρετήσει μας είπε: «Μην πιστεύετε τα media, η κρίση στην Αργεντινή είναι τεχνητή. Είμαστε μία χαρά και πιστέψτε με, ειδικά αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει πρόβλημα ανεργίας για τους νέους...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!