Mundobasket 2014 - Ζήσης: «Η ομάδα έκανε καλή δουλειά»

Mundobasket 2014 - Ζήσης: «Η ομάδα έκανε καλή δουλειά»

Φάνης Παναγιώτου
Mundobasket 2014 - Ζήσης: «Η ομάδα έκανε καλή δουλειά»

bet365

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει Mundobasket 2014 και παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην πρεμιέρα με αντίπαλο τη Σενεγάλη (30/08, 21:00).

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Αποτελεί τιμή και προνόμιο να παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για μια διοργάνωση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ η επόμενη θα γίνει πλέον το 2019. Πραγματικά είμαστε τυχεροί κι έχουμε μεγάλη ευκαιρία που αγωνιζόμαστε σε αυτό το τουρνουά», τόνισε αρχικά.

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε και στην πορεία της προετοιμασίας. «Η ομάδα έκανε καλή δουλειά στην προετοιμασία. Είχαμε αρκετές απουσίες και μπήκαν πολλά νέα παιδιά στην Εθνική, αλλά το θετικό είναι ότι η ομάδα έδειξε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και τώρα έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Όσο για το στοιχείο που ξεχωρίζει στη νέα ελληνική ομάδα, ανέφερε: «Το βασικό νέο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι πως θα προσπαθεί να σκοράρει στα πρώτα δευτερόλεπτα των επιθέσεών της. Και γιατί έχουμε τους παίκτες με τα χαρακτηριστικά αυτά, αλλά και γιατί ίσως αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο πέντε εναντίον πέντε. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο περισσότερους πόντους γίνεται από τέτοιες καταστάσεις».

Τέλος, μιλώντας για την πρεμιέρα του Σαββάτου απέναντι στη Σενεγάλη ανέφερε: «Αυτό που θέλω να καταλάβει ο κόσμος κι επειδή τα τελευταία χρόνια την έχουμε πατήσει από υποδεέστερες αντιπάλους, όπως η Φινλανδία και η Νιγηρία, είναι πως όπως έχει παγκοσμιοποιηθεί το μπάσκετ δεν μπορείς να υποτιμάς κανέναν. Μπορεί πολλοί να νομίζουν πως το πρόγραμμα ξεκινά εύκολα με Σενεγάλη και Φιλιππίνες και όσο πάει δυναμώνει, αλλά πρόκειται για παιχνίδια-παγίδες και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ομάδες που δεν παίζουν με ένα ευρωπαϊκό στυλ, αλλά περισσότερο με το ένστικτο. Θα προετοιμαστούμε καλά για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά στην εκκίνηση του τουρνουά».

 

Τελευταία Νέα