Mundobasket 2014: Ατίθασα... νιάτα! (pics, vids)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Mundobasket 2014: Ατίθασα... νιάτα! (pics, vids)

bet365

Παίκτες που έχουν... άστρο κι υπόσχονται πολλά! Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα νεαρά ταλέντα που θα παρελάσουν στα παρκέ της Ισπανίας!

Γιάννης Αντετοκούνμπο (19χρ., G/F, Ελλάδα-Μιλγκουόκι Μπακς)

Το φαινόμενο... Γιάννης Αντετοκούνμπο τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του κι όχι άδικα! Από τα παρκέ της Α2 με την φανέλα του Φιλαθλητικού ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ έκανε το μεγάλο όνειρό του ΝΒΑ πραγματικότητα! Επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2013 στο Νο 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς και με σκληρή δουλειά απέδειξε τις ικανότητές του. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο: συμμετοχές σε 77 παιχνίδια ως Rookie, All Star Game, μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας των Rookies και τώρα Εθνική Ανδρών! Ο 19χρονος γκαρντ/ φόργουορντ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Εθνικής κι ήδη από τα φιλικά έχει δώσει πολύ θετικά στοιχεία και βοηθάει σε όλους τους τομείς! Προσηλωμένος στον στόχο του, δέχεται την αγάπη του κόσμου χωρίς να... παίρνει αέρα.

Ντάριο Σάριτς (20χρ, PF, Κροατία-Αναντολού Εφές)

Ο Ντάριο Σάριτς είναι από τα πολύ υποσχόμενα πρόσωπα του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Διστακτικός στο να κάνει το βήμα στην αντίπερα όχθη πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του 2004, όπου κι επιλέχθηκε στο Νο 12 από τους Ορλάντο Μάτζικ. ΜVP το 2012 στο Eurobasket U18, ΜVP στους τελικούς της Κροατίας το 2013 και καλύτερος νέος Ευρωπαίος παίκτης από τη FIBA! Ενώ... το 2004 οδήγησε την Τσιμπόνα στην κατάκτηση της Αδριατικής λίγκας δίνοντας μεγάλες παραστάσεις στο παρκέ (23π., 11ριμπ., 7ασ., 5κοψ. στον τελικό). Στην Ισπανία πηγαίνει ως παίκτης της Αναντολού Εφές κι η Κροατία βασίζεται στις δυνατότητες του.

Σβιάτοσλαβ Μικχαίλιουκ (17χρ., G, Ουκρανία-Πανεπιστήμιο του Κάνσας)

Το 2013 τράβηξε τα βλέμματα πάνω του στο Eurobasket U16 όπου επιλέχθηκε στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά έχοντας μέσο όρο 25,2 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ. Στα 17 του χρόνια θέλει να συλλέξει πολλές εμπειρίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στη συνέχεια να βελτιωθεί στο Κολέγιο του Κάνσας.

Τζεντί Οσμάν (19χρ., SF, Τουρκία- Aναντολού Εφες)

Ο Τζεντί Οσμάν βρίσκεται στην Αναντολού Εφές από το 2007, έδειξε τις δυνατότητες του στην ομάδα νέων, σύλλεξε εμπειρίες στην Περτεβνιγιάλ (TBL2L) κι οι εμφανίσεις του ήταν εισιτήριο για να κερδίσει μία θέση στην ανδρική ομάδα. Στην Ισπανία θα έρθει με τον... αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης με την ομάδα Νέων στο Eurobasket της Κρήτης όπου αναδείχθηκε MVP (13,7π., 4,1ριμπ., 2,5ασ. μέσο όρο)!

Μάριο Χεζόνια (19χρ., F, Τουρκία-Μπαρτσελόνα)

Δίπλα στον Ντάριο Σάριτς είναι το ανερχόμενο αστέρι της Μπαρτσελόνα, Μάριο Χεζόνια! Πολυτιμότερος παίκτης του Eurobasket U16 το 2011 (21π., 10ριμπ. μ.ό.) και υποψήφιος για τον πολυτιμότερο ευρωπαίο νέο το 2012. Το 2012 υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς και την χρονιά που έφυγε πήρε τις πρώτες του συμμετοχές στην ανδρική ομάδα.

Ντάντε Έξουμ (19χρ., G, Αυστραλία-Γιούτα Τζαζ)

Το καλοκαίρι έδειξε τις δυνατότητες του στο summer league με τους Γιούτα Τζαζ (7,2π., 2,6ριμπ.) και στην Ισπανία ελπίζει να δείξει τις δυνατότητες του. Γεννημένος στη Μελβούρνη και προερχόμενος από μπασκετική οικογένεια έδειξε το ταλέντο του στο Κολέγιο και επιλέχθηκε στο Νο 5 του Ντραφτ 2014 από τους Τζαζ. Έχει παίξει με τις μικρές εθνικές και το 2013 έκανε μεγάλες εμφανίσεις στο Mundobasket U19 με 18,2 πόντους και 3,8 ασίστ.

 

Τελευταία Νέα