Mundobasket 2014: Λαμπερές... απουσίες (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Mundobasket 2014: Λαμπερές... απουσίες (pics & vids)

bet365

Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, ωστόσο από το προσεχές Mundobasket θα απουσιάσουν αρκετά μεγάλα ονόματα και το gazzetta.gr καταγράφει τις σημαντικότερες απουσίες.

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση υπάρχουν παίκτες... σταρ που κάνουν τη διαφορά στο παρκέ και παίκτες που... κανείς δεν τους περιμένει, ωστόσο με τις εμφανίσεις τους εντυπωσιάζουν τους πάντες! Παράλληλα, όμως, πριν από τα μεγάλα τουρνουά οι περισσότεροι υπογραμμίζουν και τις πιο σημαντικές απουσίες, που φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μόνο... λίγες δεν είναι!

Για την ακρίβεια, οι διοργανωτές είναι η μοναδική ομάδα που μετρά πολλές και σημαντικές επιστροφές. Από εκεί και πέρα, η πλειοψηφία των διεκδικητών ενός μεταλλίου θα βρεθεί στο τουρνουά χωρίς κάποιον (ή κάποιους)... σταρ, που είτε δεν είναι σε θέση να βοηθήσει λόγω τραυματισμού είτε προτίμησε να κάνει ένα break από τα συνεχόμενα καλοκαίρια με αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ελλάδα - Γαλλία χωρίς... ηγέτες!

Αρχή με τα... δικά μας, όπου είναι δεδομένο πως δεν περνά από κανέναν απαρατήρητη η απουσία του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ταλαιπωρήθηκε φέτος από το γόνατο του και προτίμησε να μείνει εκτός από το Mundobasket 2014, προκειμένου να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα και να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη νέα σεζόν. Αν όλα πάνε καλά ο Σπανούλης θα αγωνιστεί στο Eurobasket 2015, από εκεί και πέρα, όμως, η Εθνική δεν θα έχει επίσης στη σύνθεση της φέτος (για διάφορους λόγους...) τους Αντώνη Φώτση, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Κώστα Κουφό, Μάικ Μπράμο, Στράτο Περπέρογλου και Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Οι απουσίες της Ελλάδας -αν συνυπολογίσει κανείς και παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, που έχουν σταματήσει εδώ και καιρό από την Εθνική- είναι αρκετές και σημαντικές. Τι να πει κανείς όμως για τους Γάλλους; Πέρυσι η παρέα του Τόνι Πάρκερ κατάφερε αυτό που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια. Βρέθηκε, δηλαδή, στην κορυφή της Ευρώπης, φέτος όμως θα παρουσιαστεί δίχως πολλούς βασικούς παίκτες, με... κορυφαία απουσία εκείνη του γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, που θέλησε να ξεκουραστεί και να επιστρέψει στο Eurobasket 2015. Παράλληλα, σταθερά εκτός βρίσκονται οι Νοά και Τουριάφ, ενώ θα λείψουν ακόμα ο Νάντο Ντε Κολό και οι Αζινσά - Σεραφέν.

Ήθελε ο Τζινόμπιλι, αλλά…

Αμέσως μετά το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου ο Μανού Τζινόμπιλι είχε ξεκαθαρίσει πως θα βρεθεί στην Ισπανία, καθώς θέλει να δώσει μία... τελευταία παράσταση με την παρέα παικτών που εντυπωσίασε την τελευταία δεκαετία. Τα σχέδια όμως χάλασαν, αφού τελικά ο γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς τραυματίστηκε και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Αργεντινή, κάτι που ισχύει και για τον Κάρλος Ντελφίνο.

Σημαντικές θα είναι και οι απουσίες της Αυστραλίας, που έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, παράλληλα όμως θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πάτι Μιλς και του Άντριου Μπόγκουτ, που δεδομένα είναι παίκτες ικανοί για τη διαφορά. Μερικοί ακόμα NBAers που δεν θα αγωνιστούν στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο Αλ Χόρφορντ και ο Τσάρλι Βιλανουέβα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως και ο Μόρις Χάρκλες και ο Σαμπάζ Νέιπιερ από το Πουέρτο Ρίκο, που δεν θα έχει ούτε τον Λάρι Αγιούσο.

Ευρωπαϊκές απουσίες

Πολλοί περίμεναν πως ο Λίνας Κλέιζα θα είναι από τους παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ωστόσο ο Λιθουανός παρουσιάστηκε σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και φέτος το καλοκαίρι προτίμησε να... ξεκουραστεί από τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του, προκειμένου να δουλέψει ενόψει της νέας σεζόν που θα τον βρει στο Μιλάνο. Ακόμα, ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ρομπέρτας Γιαφτόκας, στον άτυχο Μάντας Καλνιέτις και στον προπονητή πλέον, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Απουσίες θα έχουν και οι Τούρκοι, αφού οι NBAers Καντέρ, Τούρκογλου και Ιλιασόβα αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στο Mundobasket, ενώ εκτός είναι και οι Μπατούκ - Ερντέν. Η Σλοβενία θα παρουσιαστεί χωρίς τους Έραζεμ Λόρμπεκ, Μπόστιαν Νάχμπαρ της Μπαρτσελόνα και τους Μπέγκιτς, Βίντμαρ, Λάκοβιτς, που δεν βρίσκονται στην τελική δωδεκάδα του Γιούρι Ζντοβτς. Από εκεί και πέρα, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήθελε να παίξει για τη Σερβία, ωστόσο ένας τραυματισμός θα κρατήσει τον γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που ισχύει και για τους Βασίλιε Μίσιτς, Ντούσκο Σαβάνοβιτς της Μπάγερν Μονάχου.

Κεφάλαιο... Team USA

Αν κάτι φάνηκε ξεκάθαρα το φετινό καλοκαίρι, αυτό είναι πως για τους παίκτες των ΗΠΑ προτεραιότητα είναι το NBA και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κόμπι Μπράιαντ, ΛεΜπρον Τζέιμς και Καρμέλο Άντονι έμειναν εκτός, όπως ακριβώς στο Mundobasket 2010, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κέβιν Ντουράντ, αλλά και οι Ράσελ Γουέστμπρουκ, Μπλέικ Γκρίφιν, Κέβιν Λαβ, Κρις Πολ, Ντουάιτ Χάουαρντ. Αντίθετα, όλοι αυτοί είχαν κατέβει το 2012 στο Λονδίνο... Υπήρξαν, βέβαια, και ατυχίες όπως εκείνη του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Πολ Τζορτζ, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι μία ομάδα με σπουδαίους παίκτες (βλ. Χάρντεν, Κάρι, Ρόουζ), που δεν έχει όμως τους μεγάλους σταρ, οι οποίοι προτίμησαν να απέχουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα