Οι Βαγγέληδες, ο «Σάρας» κι οι σφυγμοί

Οι Βαγγέληδες, ο «Σάρας» κι οι σφυγμοί
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες άφησε τις βουτιές κι έπιασε το πληκτρολόγιο για χάρη του Βαγγέλη Μάντζαρη, του Βαγγέλη Μόρα, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του Ηλία Παπαθεοδώρου κι όχι μόνο.

Καλές οι διακοπές, αλλά πάντα υπάρχει μπασκετική επικαιρότητα. Είπα λοιπόν να μοιραστώ κάποιες από τις σκέψεις μου μεταξύ ύπνου, μπάνιου και φαγητού…

Η αλήθεια είναι πως με μεγαλύτερη ευκολία βάζω τέτοιου (καλοκαιρινού) είδους σκέψεις σε σειρά, οπότε ας κάνω απλά ένα brainstorming.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανανέωσε για ακόμη μία τριετία με τον Ολυμπιακό δικαιώνοντας κατά κάποιο τρόπο την επιμονή μου να σας πρήζω πως «ο Μάντζαρης δεν κουνιέται από το Λιμάνι». Όπου υπάρχει κοινή θέληση και λογική τα πράγματα απλοποιούνται.

Η επιθετική συμπεριφορά την οποία έδειξε ο Παναθηναϊκός στην προσπάθειά του να τον αποκτήσει ευνοήσε ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι και θέμα διοικήσεων.

Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ 15ΕΤΙΑΣ

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι η καψούρα κάθε μπασκετικού ανθρώπου. Ο Λιθουανός αποσύρθηκε από τα παρκέ δυστυχώς για αυτούς που αγαπούν το παιχνίδι.

Ο Γιασικεβίτσιους είναι ο εξυπνότερος μπασκετμπολίστας της Ευρώπης από το 2000 κι έπειτα. Σίγουρα υπάρχει από κοντά ο Μποντιρόγκα, ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, αλλά... είναι ένα κλικ πιο πάνω από αυτούς.

Ο Σάρας έκανε το δύσκολο να φαντάζει τόσο απλό και το απλό το έκανε συναρπαστικό.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

Περίμενα να περάσουν λίγες μέρες για να αναφερθώ (και) εγώ όπως όλοι στον προπονητή της Εθνικής Εφήβων. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένας εξαιρετικός προπονητής ο οποίος σίγουρα αντέδρασε υπερβολικά.

Πρέπει να καταλάβετε πως όπως οι παίκτες έτσι και οι προπονητές εν ώρα αγώνα παίζουν με απίστευτα υψηλούς σφυγμούς. Η ένταση δε γίνεται κατανοητή εκείνη τη στιγμή. Αν έχεις παίξει οποιοδήποτε άθλημα είναι εύκολο να το καταλάβεις.

Σίγουρα η αντίδρασή του ήταν υπερβολική, αλλά τίποτα περισσότερο. Οι σφυγμοί είναι πολύ υψηλοί σε αυτό το επίπεδο.

Αντί να ασχολούμαστε λοιπόν με τη νίκη επί των Ισπανών, με τους 31 πόντους του Σταμάτη και την απίστευτη απόδοση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, καθόμαστε και αναλωνόμαστε με θέματα τα οποία προσφέρουν άφθονο κουτσομπολίο και ίντριγκα.

ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΡΑΣ

Με το ποδόσφαιρο έχω ελάχιστη επαφή, τον Βαγγέλη Μόρα πρέπει να τον έχω δει και... μία φορά να παίζει, αλλά η απόφασή του να γίνει δωρητής μυελού των οστών στον αδερφό του με άγγιξε πάρα πολύ.

Πραγματικά τέτοιες κινήσεις ξεπερνούν και τον... ουρανό και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί κανονικά στην Α1 και το γεγονός πως σε αυτή την προσπάθεια θα πορευτεί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη σημαίνει δύο πράγματα... Αφενός η προσπάθεια είναι σοβαρή και θέλουν να βάλουν τα πράγματα σε μία σειρά. Αφετέρου ο Έλληνας τεχνικός δε θα πήγαινε σε μία ομάδα η οποία θα έχει μπάτζετ «Α1», αλλά σίγουρα μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τον συνηθισμένο (πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού).

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός ήθελε πολύ τον Ντέρικ Μπράουν. Την τελευταία εβδομάδα επέστρεψε, αλλά ο ατζέντης του, Ράντε Φιλίποβιτς ήταν απλησιάστος.

ΥΓ 2: Ο Γιάννης κάνει διακοπές και χαλαρώνει. Ας τον αφήσουν λοιπόν μερικοί στην ησυχία του. Έχει δείξει πόσο αγαπάει την ομάδα του και δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν… (Κάτι δικά μας)

ΥΓ 3: κ. Γεωργία, κ. Γιώργο και κ. Ρένα σας ευχαριστώ πολύ... (επίσης κάτι δικά μας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.