Μπόγρης: «Θα παλέψω για μία θέση στη δωδεκάδα»

Μπόγρης: «Θα παλέψω για μία θέση στη δωδεκάδα»

Gazzetta team
Μπόγρης: «Θα παλέψω για μία θέση στη δωδεκάδα»

bet365

Ως το… κερασάκι στην τούρτα χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπόγρης την κλήση του στην Εθνική Ανδρών, καθώς αυτή ήρθε μετά από μία καλή σεζόν με τον ΠΑΟΚ.

«Ήταν στόχος ζωής. Το περίμενα πέντε χρόνια τώρα, από το 2009 και μετά που είχα την τελευταία μου συμμετοχή με τη Νέων. Χαίρομαι που ήρθε φέτος γιατί ήταν μια γεμάτη και πολύ σκληρή χρονιά για εμένα και για όλη την ομάδα. Μετά την επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο, ήρθε η κλήση και ήταν σαν κερασάκι στην τούρτα. Είναι ωραίο να ανταμείβεσαι για τους κόπους σου», δήλωσε αρχικά στο «Goal» ο Γιώργος Μπόγρης.

Πάντως παραδέχεται πως η κλήση εξέπληξε ευχάριστα και τον ίδιο. «Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, γιατί έχω πολύ αξιόλογους παίκτες μπροστά μου. Αλλά για διάφορους λόγους ήρθε η κλήση και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μου δίνεται μια ευκαιρία, θεωρώ πως είναι το κατάλληλο τάιμινγκ και είμαι έτοιμος να την αρπάξω από τα μαλλιά. Στο παρελθόν έχω κάνει λάθη, αλλά τώρα είμαι πιο ώριμος από ποτέ. Όχι άλλα λάθη! Θα δώσω όση ενέργεια, όση ψυχή και όσο πάθος έχω, να παλέψω στο παρκέ και να διεκδικήσω μία θέση στην τελική δωδεκάδα», τόνισε.

Σχετικά με την προσαρμογή του στην ομάδα επισημαίνει: «Με τα περισσότερα παιδιά έχω υπάρξει συμπαίκτης, οπότε μου ήταν πολύ εύκολο να μπω στο κλίμα. Και οι παλαιότεροι έχουν τη νοοτροπία τού να μας αγκαλιάσουν και όχι να μας κρατούν σε απόσταση. Είναι όλοι πολύ καλά παιδιά, έμπειροι και εγώ νιώθω σαν να έφυγα από τον ΠΑΟΚ και να συνεχίζω τώρα ίδιο μοτίβο. Είμαι πολύ τυχερός για αυτό. Σίγουρα όλο αυτό έχει να κάνει και με το προπονητικό τιμ, που συμπεριφέρεται σε όλους το ίδιο, είτε στον πρώτο είτε στον 16ο παίκτη και δείχνει σε όλους μας ότι είμαστε όχι ίδιοι, αλλά ίσοι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για έναν νέο που ήρθε να διεκδικήσει κάποια πράγματα».

Τέλος, για τη συνεργασία με τον Φώτη Κατσικάρη ανέφερε: «Είναι ένας προπονητής που τον σέβεται όλη η Ευρώπη και για την πορεία που έχει κάνει σε συλλογικό επίπεδο και για τις προτάσεις που έχουν ακουστεί για εκείνον, θεωρώ πως είναι ένας σύγχρονος προπονητής και εμένα μου ταιριάζει το σύγχρονο μπάσκετ, θέλει να παίξει γρήγορα και εγώ είμαι αυτό το στυλ παίκτη, αλλά από κει και πέρα θέλει σκληρή δουλειά, σκληρή άμυνα και εγώ είμαι συγκεντρωμένος και πολύ σοβαρός, ώστε να πετύχω τον στόχο μου και να είμαι στην τελική επιλογή».

 

Τελευταία Νέα