«Μεγάλη η πρόοδος του Γιάννη Αντετοκούνμπο!»

«Μεγάλη η πρόοδος του Γιάννη Αντετοκούνμπο!»

bet365

O Ηλίας Ζούρος βρέθηκε στον πάγκο των Σακραμέντο Κινγκς και άρτι αφιχθείς από το Λας Βέγκας, καταθέτει στο gazzetta.gr τις εντυπώσεις του από το κορυφαίο summer league. O... Γιάννης, ο Μπλατ και ο Μίτσελ Γουίγκινς!

Το 2009 έκανε την αρχή συμμετέχοντας στο «coaching-staff» των Χιούστον Ρόκετς, που συμμετείχαν στο Summer League του Λας Βέγκας κι έκτοτε, όποτε του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του, ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες για επιμόρφωση. Αυτός ήταν και ο σκοπός του ταξιδιού στο κορυφαίο καλοκαιρινό event του ΝΒΑ, μετά από προσωπική πρόσκληση που δέχθηκε από τον προπονητή των Σακραμέντο Κινγκς, Μάϊκ Μαλόουν, ο οποίος έμεινε τόσο ικανοποιημένος από τη συνεργασία τους, που τον κάλεσε ήδη να συμμετάσχει σε όλο το training-camp των «βασιλιάδων», που αρχίζει στις 27 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η «χημεία» που ανέπτυξε μαζί του ήταν τόσο «θετική» και η σύμπτωση των απόψεων τους τόσο δυνατή, που αν δεν είχαν «κλείσει» οι θέσεις του προπονητικού επιτελείου του, τότε ο 43χρονος Αμερικανός προπονητής, θα του πρότεινε να ενταχθεί άμεσα στο team της ομάδας και να μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια...

Ο λόγος για τον Ηλία Ζούρο, που μπορεί ακόμη να μην έχει συμφωνήσει με κάποιον σύλλογο ενόψει της νέας σεζόν, η ευκαιρία που του δόθηκε όμως, του επέτρεψε να ζήσει από κοντά μία σημαντική εμπειρία, να δουλέψει σε άκρως επαγγελματικές συνθήκες, να προπονήσει αλλά και να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου παίκτες. Μεταξύ αυτών και ο «δικός μας», Γιάννης Αντετοκούνμπο, που πέρα από την μεγάλη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, σύμφωνα με τον 48χρονο τεχνικό, είναι πλέον ένας πολύ βελτιωμένος παίκτης.

Ο Αντετοκούνμπο έκλεψε τις εντυπώσεις!

«Είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω σε δύο παιχνίδια, εκ των οποίων, το πρώτο ήταν αυτό που όλοι στο Λας Βέγκας, περίμεναν πως και πως, λόγω της μονομαχίας του νο1 με το νο2 του εφετινού ντραφτ, του Άντριου Γουίγκινς με τον Τζαμπάρι Πάρκερ. Σας πληροφορώ ότι στην παρουσίαση, ο Γιάννης εισέπραξε το ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο χειροκρότημα από τους δύο rookies και στο αγωνιστικό μέρος, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο, με την άνεση και την ευχέρειά του μέσα στο παρκέ. Τον είδα και το χειμώνα σε δύο παιχνίδια με τους Μπακς και τώρα, ήταν εμφανές ότι δούλεψε πάρα πολύ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, φάνηκε ότι έχει δυναμώσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο. Ήταν σίγουρα από τους παίκτες που ξεχώρισαν περισσότερο στο Summer League και επειδή οι Αμερικανοί τον “γουστάρουν” πάρα πολύ, λόγω των εντυπωσιακών του προσόντων, ήταν μακράν ο πιο πολυσυζητημένος!», μας είπε αρχικά ο έμπειρος Μυτιληνιός τεχνικός, πριν μας μιλήσει για τον ρόλο που είχε στο επιτελείο των Σακραμέντο Κινγκς.

Η συνεργασία με το staff των Κινγκς

«Την πρώτη μέρα, γνωρίστηκα και συζήτησα αρκετά με τον head-coach των Κινγκς, Μάϊκ Μαλόουν και τον βοηθό του Ταϊρόν Κόρμπιν και από την επομένη, μπήκα στον κανονικό ρυθμό της λειτουργίας της ομάδας. Συνάντηση με τους προπονητές, προετοιμασία της προπόνησης, video και στη συνέχεια δύο ώρες δουλειά μέσα στο γήπεδο με την ομάδα που παρέταξε το Σακραμέντο στο τουρνουά. Πέρα από τον rookie Νικ Στάουσκας, τους δευτεροετείς και τους βετεράνους που συμπεριλήφθηκαν στο ρόστερ, σε μερικές προπονήσεις, το παρών έδωσε και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο ΝτεΜάρκους Κάζενς, που έχει κληθεί και στην Εθνική των Η.Π.Α. για το Μουντομπάσκετ και είναι πραγματικά πολύ σπουδαίος παίκτης!», υπερθεμάτισε ο Ηλίας Ζούρος, που στην πρωτεύουσα του... τζόγου, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τον παλιό μας “γνώριμο”, από το πέρασμα από Μίλωνα, Σπόρτινγκ και Πανιώνιο, Μίτσελ Γουίγκινςκαθώς επίσης και το νέο προπονητή του Λε Μπρόν Τζέϊμς και πρωταθλητή Ευρώπης, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέϊβιντ Μπλατ.

«Όλοι ήθελαν να γνωρίσουν τον Ντέϊβιντ Μπλατ!»

«Την περίοδο 1995-96, που ο Γουίγκινς είχε έρθει στον Σπόρτινγκ, ήμουν βοηθός του Κώστα Πετρόπουλου. Ο Μίτσελ ήταν ασταμάτητος και είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Α1 Κατηγορία. Τώρα πλέον είναι προπονητής σε ομάδες που παίζουν σε minor leagues και ασχολείται και με τον γιο του, που έχει απίστευτα προσόντα και θεωρείται ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νέους παίκτες του ΝΒΑ! Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε για λίγο και να θυμηθούμε τα παλιά... Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όμως, ήταν και ο Ντέϊβιντ Μπλατ, που διάγει την πιο καλότυχη και επιτυχημένη σεζόν στην καριέρα του. Από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και του ισραηλινού πρωταθλήματος, μέσα σε έναν μήνα έγινε ο πρώτος προπονητής με προϋπηρεσία στην Ευρώπη, που γίνεται head-coach στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας μάλιστα στην διάθεσή του, τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, τον Λε Μπρόν Τζέϊμς. Ήταν μόνιμα περικυκλωμένος από δημοσιογράφους και φωτογράφους και μετά βίας κατόρθωσα να τον χαιρετήσω και να του συγχαρητήρια!», σχολίασε ο πρώην τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας, που αναζητεί το νέο σταθμό της καριέρας του.

Το μεγαλύτερο ραντεβού ΝΒΑ-Ευρώπης!

«Η εμπειρία του Λας Βέγκας είναι πολύ χρήσιμη, γι' αυτό κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι προπονητές, general managers, ατζέντηδες και γενικότερα άνθρωποι του χώρου από την Ευρώπη, δίνουν το παρών στο κορυφαίο summer-league, για να δουν και να συνομιλήσουν από κοντά με πολλούς νέους και φερέλπιδες Αμερικανούς παίκτες, που αν δεν υπογράψουν εγγυημένα συμβόλαια με ομάδες του ΝΒΑ, θα στρέψουν την προσοχή τους προς τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο περιθώριο του τουρνουά, “μαγειρεύονται” και κλείνουν πολλά μεγάλα deals και γίνονται πολλές επαφές μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών παραγόντων. Όλες οι ομάδες, άλλωστε, έχουν πολυπληθή εκπροσώπηση και πέρα από τους head-coaches και τους γενικούς διευθυντές, ανεξαρτήτως του αν συμμετέχουν στο τουρνουά ή όχι, στο Λας Βέγκας έρχονται και πολλοί από τους βετεράνους των ομάδων, που προπονούνται και παρακολουθούν τα παιχνίδια!», κατέληξε ο Ηλίας Ζούρος.

 

NBA Τελευταία Νέα