Λιάπης: «Μπορούμε»

Γιάννης Ράμμας
Λιάπης: «Μπορούμε»

bet365

Η Εθνική Νέων δεν έχει εντυπωσιάσει στο U20 Eurobasket 2014, αλλά ο Μιχάλης Λιάπης δεν έχει χάσει την πίστη του για κάτι καλό στο Ηράκλειο.

Ο 19χρονος γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για...

...τη συνέχεια της Εθνικής Νέων στο U2o Eurobasket απέναντι στη Σερβία, στη Σλοβενία και στη Γερμανία ή Ισπανία: «Στη δεύτερη φάση βρίσκονται καλές ομάδες. Καλύτερες... Έχουν όλες καλούς και ποιοτικούς παίκτες και θα πρέπει να 'μαστε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε. Θα πω, όμως, ότι μπορούμε να νικήσουμε. Δε φοβόμαστε καμία ομάδα. Δε θα έπρεπε. Απλά, θα ξαναπώ, θα πρέπει να 'μαστε συγκεντρωμένοι. Ίσως εκεί βρίσκεται και το μεγαλύτερό μας πρόβλημα μέχρι τώρα».

...την προετοιμασία μέχρι το επόμενο τζάμπολ: «Έχουμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε, να δούμε τι κάναμε λάθος στην πρώτη φάση. Και στους δύο αγώνες που χάσαμε, και στους δύο που νικήσαμε, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορές 10 πόντων και να φτάσουμε σε σχετικά εύκολες νίκες. Αντίθετα, οι αγώνες πήγαν στον πόντο. Είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγίνει. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

...τα απαραίτητα στοιχεία εν όψει συνέχειας: «Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιώσουμε το κομμάτι της επικοινωνίας στην άμυνα, αλλά και να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα των ριμπάουντ. Υπάρχουν φορές που μπορεί να παίξουμε καλή άμυνα, να πιέσουμε, αλλά χάνουμε το ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στους αντιπάλους μας. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στο κομμάτι αυτό».

...την πίεση του αποτελέσματος, αλλά και την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης απ' τον κόσμο: «Νιώθουμε μια μικρή πίεση, ίσως γιατί η διοργάνωση φιλοξενείται στην Ελλάδα. Είναι κάτι το οποίο αφήνουμε εκτός των γραμμών του γηπέδου, όταν μπαίνουμε για έναν αγώνα. Δε μπορεί να μας ακολουθεί. Θα θέλαμε, πάντως, να νιώσουμε ακόμη περισσότερο ότι παίζουμε στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερο κόσμο να μας στηρίζει στο γήπεδο. Είναι κάτι που πάντα βοηθάει».

 

Τελευταία Νέα