Ισχύει το... κάθε εμπόδιο για καλό;

Ισχύει το... κάθε εμπόδιο για καλό;

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες εύχεται ο Οθέλο Χάντερ να είναι αυτός που είδαμε στους ιταλικούς τελικούς και σχολιάζει την άρνηση του Κάρλον Μπράουν.

Σίγουρα το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι είχε ξεκινήσει μοιάζοντας πιο εύκολο, ωστόσο ο Ολυμπιακός στάθηκε αρκετά άτυχος. Πριν 15 μέρες θα αναφερόμασταν σε κλεισμένο ρόστερ με Ντιλέινι και Μενσά-Μπονσού, αλλά…

Η πρώτη ατυχία ήταν πως ο Ποπς Μενσά-Μπονσού ο οποίος αποκτήθηκε πριν δύο εβδομάδες, δεν ήταν υγιής. Η δεύτερη ατυχία ήταν η αναβλητικότητα του Μάλκολμ Ντιλέινι με τον οποίον ο Ολυμπιακός είχε έρθει σε προφορική συμφωνία, αλλά «verba volant, scripta manent» (σ.σ τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν). Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έσκασε σχεδόν τα διπλάσια και ο Ντιλέινι προτίμησε το Eurocup.

Aς ασχοληθούμε όμως με το παρόν…

Ο Οθέλο Χάντερ είναι ένας undersized σέντερ ο οποίος διαθέτει τεράστιες αλτικές ικανότητες και αρκετή δύναμη στον κορμό του. Την συγκεκριμένη στιγμή ο Χάντερ εκμεταλλεύτηκε την λειψανδρία που υπάρχει σε «πεντάρια» στην αγορά.

Ας σκεφτείτε απλά, πως 7-8 ομάδες κορυφαίου επιπέδου αναζητούν σέντερ και οι μόνοι που υπάρχουν ήταν ο Χάντερ, ο Εμπάγκουε και ο Λαουάλ. Ο Σον Τζέιμς πληρώνει την εγχείριση στη σπονδυλική του στήλη και όσο και παικταράς και να ήταν, σίγουρα έχει επηρεαστεί αγωνιστικά, αλλά πολύ περισσότερο αποτελεί τεράστιο ρίσκο.

Δεδομένων των παραπάνω ο Ολυμπιακός πήρε έναν σέντερ που λιμπίζονταν και άλλες ομάδες αφού αν καθυστερούσε τότε θα υπήρχε ο κίνδυνος να τον χάσει και αυτόν.

Προσωπική άποψη…

Παρακολουθώντας τους φετινούς ιταλικούς τελικούς είχα μείνει άφωνος με την απόδοση του Χάντερ. Το παλικάρι έκανε ό,τι ήθελε τους Σάμουελς και Λαουάλ και έμοιαζε βγαλμένος από 2KNBA14.

Αυτός είναι όμως ο πραγματικός ή απλά είδαμε μία παρουσία μη φυσιολογική; Βλέποντας όλα τα ματς σχεδόν της Σιένα στην Ευρωλίγκα, ο Αμερικανός δε μου γέμιζε το μάτι. Πέραν των αλτικών του ικανοτήτων, μπασκετικά μου έδειχνε αρκετά… πίσω. Μακάρι να παίξει στα μισά παιχνίδια όπως στους τελικούς και ο Ολυμπιακός θα είναι σούπερ.

Εννοείται πάντως πως οι προπονητές γνωρίζουν πολύ καλύτερα από μένα κι από σας, οπότε οι προσωπικές μας απόψεις είναι για χάριν γούστου.

Για την ιστορία ο Χάντερ θα πάρει τον πρώτο χρόνο 500.000 δολάρια και τον δεύτερο 650.000 δολάρια.

Αναζητώντας γκαρντ…

Ο Κάρλον Μπράουν αρνήθηκε να παίξει στον Ολυμπιακό για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Τα χρήματα της Μπάμπεργκ είναι ακριβώς τα ίδια και η διαφωνία ήταν στον ρόλο και τον χρόνο συμμετοχής του.

Ο Μπράουν θέλει μία ομάδα μέσα από την οποία να αναδείξει τα ατομικά του προσόντα και να την χρησιμοποιήσει ως σκαλοπάτι για ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο (προφανώς ρωσικό ή τουρκικό).

Στον Ολυμπιακό του ξεκαθάρισαν πως χρειάζονται κάποιον που να κάνει τα πράγματα που έκανε ο Εϊσι Λο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αμφότερες οι πλευρές φέρθηκαν ειλικρινά. Ο Μπαρτζώκας θα μπορούσε να πουλήσει… φούμαρα στον Μπράουν τύπου «έλα και γύρω από σένα θα χτίσω την ομάδα». Ορθώς δεν το έκανε γιατί τον Δεκέμβριο θα κουτούλαγαν όλοι στην περιφέρεια και δε θα έφτανε μία μπάλα.

Ο Μπράουν από την άλλη ξεκαθάρισε πως αρχικός του στόχος είναι τα χρήματα. Θεωρεί πως μέσω της ατομικής επιτυχίας και όχι της ομαδικής, θα αναδειχθεί περισσότερο.

Ποιος έπραξε σωστά και ποιος όχι, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Στην περιφέρεια για τα πράγματα που θέλει ο Ολυμπιακός υπάρχουν δεκάδες γκαρντ στην αγορά. Είναι πιο εύκολο.

Αυτός πάντως δε θα είναι ο Μπάικς ο οποίος «κόπηκε».

ΥΓ: Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ θα ενημερωθεί την ερχόμενη Παρασκευή αν θα μείνει ή όχι. Ο Ολυμπιακός δεδομένα ψάχνει κάτι καλύτερο. Και νομίζω πως το έχει εντοπίσει, αλλά χρειάζεται συνδυασμός πέντε (και βάλε) πραγμάτων για να επέλθει συμφωνία και είναι απίθανο. Όχι όμως αδύνατο.

ΥΓ2: Η φωτογραφία του Μάνου Παπαδόπουλου με τον Νίκο Ζαβλανό να πίνουν καφέ έχει ενοχλήσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Θα κάνει κάτι ή φοβάται; Ας περιμένουμε. Αν είχε βγει φωτογραφία με τον Αγγελόπουλο και τον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να πίνουν καφέ θα είχε πέσει η κυβέρνηση, θα είχαν αποξεραθεί οι θάλασσες, θα χιόνιζε τον Ιούλιο και ο ήλιος θα έδυε από την Ανατολή.

Κατανοώ πως ενδεχομένως να είναι φίλοι και το σέβομαι, αλλά για τα μάτια του κόσμου και για να αποφύγουν παρόμοιες καταστάσεις ας πίνουν τον καφέ στη βεράντα του σπιτιού τους. Αυτοί απλά άφησαν τα Πατήσια και πήγαν στα Βριλήσσια.

ΥΓ3: Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιβεβαιώσει πως αδίκως έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τον Παναθηναϊκό. Η Ούνικς παίρνει παικταράδες και αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της Ευρώπης. Αν μπει στην Ευρωλίγκα θα έχει και ηρεμία ο Πεδουλάκης. Αν αποκλειστεί στα προκριματικά, θα είναι κακό για τη συνέχειά του. Θα επανέλθω άλλη στιγμή όμως στην Ούνικς Καζάν γιατί με εξιτάρει ο σχεδιασμός της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.