«Δεν αφήνουμε τον Καλάθη!»

«Δεν αφήνουμε τον Καλάθη!»

«Δεν αφήνουμε τον Καλάθη!»

bet365

Ο αντιπρόεδρος των Γκρίζλις, Τζον Χόλιντζερ, ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από το συμβόλαιο του 25χρονου point-guard, που έχει προοπτική ανανέωσης μόνο από την πλευρά του Μέμφις. Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το έντονο pressing του Παναθηναϊκού και η διαρροή ότι ο Νικ Καλάθης είχε, μέχρι τις 30 Ιουνίου, τη δυνατότητα να «αποχωρήσει» μονομερώς από το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι με τις «αρκούδες», δημιούργησε την λανθασμένη εντύπωση ότι ο 25χρονος Ελληνοαμερικανός άσος, μπορούσε κάλλιστα να μείνει ελεύθερος. Η αλήθεια, όμως, όπως πληροφορήθηκε το gazzetta.gr, είναι εντελώς διαφορετική κι έτσι ο πρώην παίκτης των «πρασίνων» και της Λοκομοτίβ Κούμπαν, για τη νέα σεζόν τουλάχιστον, δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη, παρά μόνο κι εφόσον οι Γκρίζλις αποφασίσουν να τον αποδεσμεύσουν (έχουν το δικαίωμα να το κάνουν μέχρι τις 15 Ιουλίου).

Ψάχνοντας το θέμα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μάθαμε ότι ο αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας του Μέμφις, μίλησε σε Αμερικανό δημοσιογράφο που ενδιαφέρθηκε για το θέμα. Ο Τζον Χόλιντζερ ρωτήθηκε κατά πόσο η επιλογή της ομάδας στο πρόσφατο ντραφτ (Νο.22), ο γκαρντ του UCLA (1,96μ.), Τζόρνταν Άνταμς, επηρεάζει το μέλλον του Καλάθη στο ρόστερ των «αρκούδων» και η απάντησή του, ήταν απολύτως ξεκάθαρη:

Τι εκμυστηρεύτηκε ο αντιπρόεδρος των Γκρίζλις

«Ο Νικ είναι βασικό εργαλείο του σχεδιασμού της νέας σεζόν και πιστεύουμε ότι φέτος θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Πέρυσι στην διάρκεια της απουσίας του Κόνλεϊ, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα ήταν τουλάχιστον κουτό εκ μέρους μας να τον απελευθερώσουμε, όταν τον χρειαζόμαστε!», σχολίασε το διοικητικό στέλεχος της ομάδας του Μέμφις σε συνομιλία με Αμερικανό δημοσιογράφο, δίνοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Καλάθη να μπορεί να εξασφαλίσει την ελευθερία του, χωρίς την συγκατάθεση των Γκρίζλις. Άλλωστε, πως θα μπορούσαν να έχουν αντίθετη άποψη, όταν, λόγω κακών χειρισμών από τον άνθρωπο που χειρίστηκε την υπόθεσή για λογαριασμό του Αμερικανού ατζέντη του (Νταν Φέγκαν), πριν προσληφθεί από τις «αρκούδες» σε διοικητικό πόστο, «φυλάκισαν» τον πιο περιζήτητο πλέι-μέικερ στην ευρωπαϊκή αγορά, σε συμβόλαιο που στο 2ο χρόνο του ($890.000), δεν θα του αποφέρει περισσότερα από €390.000 καθαρά! Απ' αυτά, θα αφαιρέσετε τα 13/82 (από τα 13 παιχνίδια που θα χάσει τη νέα σεζόν λόγω τιμωρίας) και θα καταλήξετε στις €328.000!

Οι δυσκολίες της αποδέσμευσής του

Όπως πληροφορηθήκαμε το συμβόλαιο του έχει διετή διάρκεια και μόνο οι «αρκούδες» έχουν δικαίωμα να μην ενεργοποιήσουν τον δεύτερο χρόνο, κάτι, που όπως φαίνεται, δύσκολα θα συμβεί. Ακόμη κι αν οι προτάσεις που φέρεται να έχει από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους (Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ), του προσφέρουν πολλαπλάσιες ετήσιες απολαβές (ξεκινούν από $2.000.000), ο Καλάθης είναι πολύ δύσκολο να αποδεσμευτεί από το Μέμφις! Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι ένα τέτοιο σενάριο, θα ανάγκαζε τους Γκρίζλις να τον «βάλουν» στη λίστα των «κομμένων» (waivers), από την οποία, μπορεί κάλλιστα να τον αποκτήσει οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 29 ομάδες, με το υπάρχον συμβόλαιο, από τη στιγμή που είναι πολύ φθηνός γι αυτά που μπορεί να προσφέρει. Άλλωστε, ακόμη κι αν ο ίδιος δηλώσει δημοσίως, ότι θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη (που δεν το έχει κάνει ποτέ ως τώρα), αυτό δεν εμποδίζει καθόλου καμία ομάδα, να προσθέσει το φθηνό συμβόλαιο του στο salary cap της και να το χρησιμοποιήσει, ως αντάλλαγμα, για ένα οποιαδήποτε trade...

Έχασε πολύτιμο χρόνο ο ΠΑΟ;

Όπως γίνεται αντιληπτό και αν ισχύουν τα παραπάνω δεδομένα, οι όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γίνονταν τόσο καιρό, μεταξύ του παίκτη και του Παναθηναϊκού, ήταν ανούσιες και ανώφελες, από τη στιγμή που ο διεθνής πλέι-μέικερ δεν φαίνεται να μπορεί να μείνει ελεύθερος. Και αυτό γιατί οι Γκρίζλις ουσιαστικά τον κρατούν στο χέρι και αυτό που μένει να απαντηθεί λοιπόν, είναι πως, γιατί αλλά και αν οι πρωταθλητές Ελλάδας, ήταν ενήμεροι γι' αυτή την εξέλιξη και κατά πόσο ο βασικός μετεγγραφικός στόχος του «τριφυλλιού» ήταν εφικτό να αποκτηθεί ή όλες αυτές οι προσπάθειες της «πράσινης» ΚΑΕ, ισοδυναμούσαν με... χάσιμο χρόνου! Εκτός κι αν ο Νικ Καλάθης, έχει εγγυηθεί στους «πράσινους» ότι θα καταφέρει να πείσει την ομάδα του να τον αφήσει ελεύθερο. Ακόμη κι αν τα καταφέρει, αυτό δύσκολα θα γίνει πριν από τα τέλη Ιουλίου...

 

NBA Τελευταία Νέα