O εκπρόσωπος του Αντρέα Χριστοδούλου για την Εθνικη

O εκπρόσωπος του Αντρέα Χριστοδούλου για την Εθνικη

bet365

O εκπρόσωπος του Αντρέα Χριστοδούλου, Χάρης Παπαδόπουλος, εκφράζει – μέσω του gazzetta.gr – την ελπίδα να δοθεί τέλος στο θέμα που έχει προκύψει με την ασφάλιση. Πηγάδι χωρίς... πάτο η “κόντρα” Ολυμπιακού-ΕΟΚ!
Η θετική εισήγηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, άναψε το “πράσινο φως” για την απόκτησή του και μόλις έπεσαν οι υπογραφές, Ολυμπιακός και Ελληνική Ομοσπονδία “ένωσαν” τις δυνάμεις τους και κίνησαν τις διαδικασίες προκειμένου ο 19χρονος (σήμερα) ταλαντούχος Κύπριος point-guard (γεννήθηκε στη Λεμεσό), να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και να αγωνιστεί ως Έλληνας τόσο στους “ερυθρόλευκους”, όσο και στην Εθνική ομάδα! Ίσως αυτή να ήταν η τελευταία φορά που, η πειραϊκή ΚΑΕ και η ΕΟΚ “συμμάχησαν” για ένα κοινό στόχο (που τελικά επετεύχθη). Έκτοτε και ειδικότερα από τον περασμένο Φεβρουάριο και εντεύθεν, οι δύο πλευρές, βρίσκονται σε μετωπική κόντρα και ο μοναδικοί που βγαίνουν ζημιωμένοι από αυτή την “ανηλεή” διαμάχη, είναι οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού και κατ' επέκταση η Εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ.
Η απόφαση των ιδιοκτητών της ομάδας του Πειραιά, Παναγιώτη καιΓιώργου Αγγελόπουλου, να μην παράσχουν την παραμικρή διευκόλυνση προς την Ελληνική Ομοσπονδία, είναι ειλημμένη εδώ και καιρό. Οφείλεται δε, εν πολλοίς και στην άρνηση της ΕΟΚ να απαντήσει στις επιστολές, που εδώ και τρία καλοκαίρια, οι “ερυθρόλευκοι” της αποστέλλουν (για το θέμα της ασφάλισης των διεθνών παικτών και ειδικότερα φέτος, για την προέλευση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την wild card) και κατ' αρχήν, έχει “τινάξει στον αέρα” τον προγραμματισμό της Εθνικής Νέων Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ της Κρήτης (8-20 Ιουλίου). Άλλωστε, ο Ιωάννης Παπαπέτρουκαι ο Δημήτρης Αγραβάνης υπολογίζονται ως βασικοί και αναντικατάστατοι, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχει και ο Αντρέας Χριστοδούλου.
Τι λέει ο manager του Χριστοδούλου
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Χάρη Παπαδόπουλο, που εκπροσωπεί τον 19χρονο point-guard των “ερυθρολεύκων”, Αντρέα Χριστοδούλου και ζήτησε την άποψή του για το θέμα που έχει προκύψει. «Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να απαγορεύσει στον Αντρέα να συμμετάσχει στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Απλά, οι διοικούντες μας ενημέρωσαν εγγράφως, ότι η ομάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε εμπλοκή στην μεταξύ μας συνεργασία (σ.σ.: διακοπή συμβολαίου, παύση πληρωμών) αν ο αθλητής τυχόν τραυματιστεί στην διάρκεια των υποχρεώσεών του με την Εθνική Νέων. Δυστυχώς, μετά απ' αυτή την εξέλιξη, τα χέρια μας είναι δεμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, αν η Ομοσπονδία δεν τα βρει με τον Ολυμπιακό!», μας είπε αρχικά ο Κύπριος ατζέντης και συνέχισε:
«Παιδικό όνειρο για τον Αντρέα, η Εθνική Ελλάδας!»
«Είναι άδικο που τα παιδιά έχουν βρεθεί στην μέση αυτής της “κόντρας”! Και στην περίπτωση του Αντρέα, είναι ακόμη περισσότερο άδικο, γιατί από παιδί, ονειρεύεται να παίξει στην Εθνική Ελλάδας! Από τον περασμένο Ιανουάριο, με την αρωγή της ΕΟΚ και του Ολυμπιακού, έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα για να πάρουμε την έγκριση της Κυπριακής Ομοσπονδίας και να εκδοθεί το ελληνικό διαβατήριο, έτσι ώστε να μπορέσει να παίξει ως Έλληνας και παράλληλα να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος... Και τώρα που τα καταφέραμε, έρχεται αυτή η διαμάχη να στερήσει απ' αυτά τα παιδιά την ύψιστη τιμή να εκπροσωπήσουν την χώρα τους σε μία διεθνή διοργάνωση... Είναι κρίμα και πρέπει να βρεθεί μία λύση για το καλό του ελληνικού μπάσκετ...», κατέληξε οΧάρης Παπαδόπουλος.
Τι λένε οι “ερυθρόλευκοι”
Στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο, πάντως, απορούν γιατί η Ελληνική Ομοσπονδία “κωφεύει” και δεν αναλαμβάνει δράση, έτσι να βρεθεί μία λύση στο θέμα. Όσο η ΕΟΚ δεν αποφασίζει να απαντήσει στις επιστολές της πειραϊκής ΚΑΕ και επιμένει να μην στέλνει τα ασφαλιστήρια στα γραφεία του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να μελετηθούν από τους νομικούς και τους ασφαλιστές του, δεν πρόκειται να αλλάξουν την στάση τους. Συν τοις άλλοις, οι Πειραιώτες υποστηρίζουν ότι το συνολικό πόσο των 684.000 Ευρώ (μικτά), το οποίο προβλέπεται για την ασφάλιση όλων των παικτών της Εθνικής Νέων (σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν το “φως” της δημοσιότητας), δεν καλύπτει τους τρεις παίκτες των Πειραιωτών, για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια των συμβολαίων τους (στην απευκταία περίπτωση ενός τραυματισμού που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα τους) και τονίζουν ότι δε γίνεται κάθε χρόνο να επιχειρείται μία υποβάθμιση του πολύ σοβαρού θέμα της ασφάλισης των παικτών, με πρόσχημα το καλό της Εθνικής ομάδας.
Με έξι απουσίες προπονείται η Εθνική Νέων
Την ίδια ώρα και μετά την επίσημη αναγόρευση του Φώτη Κατσικάρη ως ομοσπονδιακού τεχνικού, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων και προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Μίσσας συνεχίζει τις προπονήσεις, χωρίς τους τρεις απόντες (Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου) και τους τραυματίες (Γόντικα, Καραμαλέγκο και Σλαφτσάκη) που τέθηκαν νοκ-άουτ. Κι όλα αυτά για μία διοργάνωση (το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τις 8 έως τις 20 Ιουλίου) που η Ελληνική Ομοσπονδία ανέλαβε να διοργανώσει με την προοπτική να διεκδικήσει μία ακόμη διεθνή διάκριση. Αν ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος της ΕΟΚ,Γιώργος Βασιλακόπουλος (και όχι ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης), δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του και δεν επικοινωνήσει απευθείας με τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού, τότε φαίνεται ότι η προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ (μέσω της wild card) και η συμφωνία με τον κορυφαίο εν ενεργεία Έλληνα προπονητή, θα δεχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα: την απουσία των παικτών των “ερυθρολεύκων” από μεγάλο ραντεβού της Ισπανίας.
 

Τελευταία Νέα