Κακιούζης για Ιβάνοβιτς: «Άμυνα και μετά τρέξιμο!»

Κακιούζης για Ιβάνοβιτς: «Άμυνα και μετά τρέξιμο!»

Gazzetta team
Κακιούζης για Ιβάνοβιτς: «Άμυνα και μετά τρέξιμο!»

bet365

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρίσκεται μία… ανάσα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε για τον Μαυροβούνιο τεχνικό, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στη Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε Μιχάλης Κακιούζης στον Sentra FM 103.3:

Για τον αν είναι σκληρός: «Εξαρτάται πώς εννοείς την σκληρότητα. Εγώ, δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί είναι πρότυπο μου σαν προπονητής και ήταν και σαν παίκτης. Εγώ είμαι της φιλοσοφίας να δουλεύεις σκληρά για να έχεις αποτελέσματα. Ο Ντούσκο αυτό κάνει, ζητάει από την προπόνηση το 100%, πρέπει να είσαι στα κόκκινα στο γήπεδο. Έχει μια φιλοσοφία: Αν δεν αντέχεις την πίεση της προπόνησης και του προπονητή, που φωνάζει για να σε βελτιώσει, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε διάφορες δυσκολίες, τότε δεν είσαι έτοιμος να παίξεις υπό τέτοιες συνθήκες. Στο προσωπικό κομμάτι είναι ένας άνθρωπος που αυτό που λέει αυτό είναι και στο λέει ευθέως. Κοιτάει πάντα το καλό της ομάδας και δεν τον ενδιαφέρει ποιον έχει απέναντί του».

Για τον Ναβάρο και το περιστατικό με το ταξί: «Παίζαμε εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα και ήταν να φύγουμε στις έξι από το ξενοδοχείο. Ο Ναβάρο δεν είχε κατέβει στις 6:10. "Γεια σας έλα με ταξί"του είπε, μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε! Το καλό είναι πως μετά εεν είχε μετά κόμπλεξ, έπαιξε κανονικά ο Ναβάρο, έφαγε το πρόστιμο του και όλα καλά. Δεν υπήρχε περίπτωση να καταστρέψει την ομάδα του για ένα καπρίτσιο. Είναι από τους πιο αγαπημένους μου προπονητές. Είναι της φιλοσοφίας σκληρής δουλειάς, κάποιοι το θεωρούν υπερβολικό κάποιοι όχι.»

Για το πώς θα παίξει στον Παναθηναϊκό: «Εξαρτάται από την ομάδα. Υπάρχουν άλλες απαιτήσεις στην Ισπανία και είναι άλλο το καλούπι της Λίγκας. Εκεί δίνει τρομερή βάση στην άμυνα. Από εκεί και πέρα έχοντας σαν βάση αυτό, τρέχαμε. Αυτό το έχει και σαν βάση ο Παναθηναϊκός με την άμυνα. Το έχουν αυτό οι Σέρβοι, είναι σκληροί στην άμυνα και μετά προσπαθούν να επιβάλουν ρυθμό με ταχύτητα. Αυτό το έχει «παντρέψει»».

Για την προσωπικότητά του και την στάση του απέναντι στους παίκτες:«Στην Μπαρτσελόνα κάναμε προετοιμασία τρέχαμε και έτρεχε μαζί μας. Όταν κάνεις την μετάβαση από παίκτης σε προπονητής θέλει χρόνο και ήταν σαφές πως ο Ιβάνοβιτς χρειαζόταν χρόνο για να περάσει από το ένα στάδιο στο άλλο. Θεωρώ πάντως πως έχει βελτιωθεί, έχει δημιουργήσει μια φιλοσοφία και βελτιώνεται.

Για το αν θα χρειαστεί χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Βοηθάει το ελληνικό πρωτάθλημα για να προσαρμοστείς, άλλωστε δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Έχει τον χρόνο και το περιθώριο να βάλει την φιλοσοφία του. Για μένα είναι πολύ καλή κίνηση».

Ερωτηθείς για το με ποιον προπονητή μοιάζει απάντησε: «Δεν έχω δουλέψει με τον Ομπράντοβιτς για να τον συγκρίνω, αλλά είναι ένας τεχνικός με κλασική σερβική φιλοσοφία, σαν κι αυτή που είχαν οι Ιβκοβιτς, Σάκοτα κλπ.. Μπορεί να είναι αυθαίρετο αυτό που θα πω, αλλά νομίζω μοιάζει αρκετά με τον Βουγιόσεβιτς της Παρτιζάν. Με τον Ζέλικο δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις, δεν τον είχα ποτέ προπονητή και παρότι κάναμε προπόνηση στο ίδιο γήπεδο (σ.σ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ) δεν μπορώ να έχω μέτρο σύγκρισης».

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοίνωσε τον Ιβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα