Ο General Manager της Μπαρτσελόνα αποκλειστικά στο gazzetta!

Ο General Manager της Μπαρτσελόνα αποκλειστικά στο gazzetta!

Ο General Manager της Μπαρτσελόνα αποκλειστικά στο gazzetta!
Ο GM της Μπαρτσελόνα, αλλά και εκπρόσωπος της ισπανικής ομοσπονδίας, μίλησαν στον ανταποκριτή του gazzetta Μιχάλη Στεφάνου, για το θέμα που έχει προκύψει από τον Ολυμπιακό σχετικά με την ασφάλιση των διεθνών.

Aίσθηση και στην Ισπανία φαίνεται ότι προκαλεί το θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και την ΕΟΚ, σχετικά την ασφάλιση των Ελλήνων διεθνών. Eιδικά μετά τη δήλωση του Γιώργου Αγγελόπουλου ότι κανείς ερυθρόλευκος δεν θα συμμετάσχει στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ο θόρυβος έγινε ακόμη μεγαλύτερος.

Με σημερινό της δημοσίευμα, άλλωστε, η “Μundo Deportivo” αναρωτιέται: “Παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς τον Σπανούλη;” και εξηγεί ότι οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν στους Έλληνες παίκτες τους να ενσωματωθούν με το ομοσπονδιακό συγκρότημα ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Η υπόθεση έχει φτάσει στα αυτιά τόσο της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, όσο και των δύο μεγάλων ομάδων της Ιβηρικής, την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες προφανώς εμπλέκονται αφού έχουν στις τάξεις τους τον Κώστα Παπανικολάου και τον Γιάννη Μπουρούση.

Το gazzetta.gr, που βρίσκεται μόνιμα στην Ισπανία, επικοινώνησε τόσο με άνθρωπο της ισπανικής ομοσπονδίας όσο και με τον γενικό διευθυντή των μπλαουγκράνα Ραβεντός Χουάν Κάρλες, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε ότι αν η Μπαρτσελόνα δεν έχει εγγυήσεις για την πλήρη ασφάλιση του “Παπ” τότε θα υπάρξει πρόβλημα!

“Γνωρίζω για το θέμα που έχει προκύψει στην Ελλάδα με τους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού και είναι κάτι που μας απασχολεί καθώς όπως ξέρετε έχουμε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τον Κώστα”, μας είπε αρχικά ο GM της Μπάρτσα και συνέχισε: “Αυτή τη στιγμή έχουμε αναθέσει στους δικηγόρους μας να ελέγξουν την κατάσταση, διότι χρειαζόμαστε εγγυήσεις για την πλήρη ασφάλιση τόσο του Κώστα, όσο φυσικά και των άλλων διεθνών μας, ώστε να τους επιτρέψουμε να πάνε στις εθνικές τους ομάδες. Είναι νομίζω η πρώτη φορά που προκύπτει μια τέτοια περίπτωση και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Πρόκειται ασφαλώς να μιλήσουμε και με την ΦΙΜΠΑ, ώστε να μας δώσει κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Τα πάντα πρέπει να είναι ξεκάθαρα”.

Ο Παπανικολάου δεν είναι ο μοναδικός ξένος διεθνής της Μπαρτσελόνα και ο Ραβεντός Χουάν Κάρλες εξηγεί ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία. “Εμείς έχουμε αρκετούς διεθνείς στην ομάδα μας, οι οποίοι καλούνται συνεχώς στις εθνικές ομάδες των χωρών τους κι έτσι ερχόμαστε σε επαφή με τις ομοασπονδίες τους. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουν 100% ασφάλιση, διότι όπως καταλαβαίνετε διαθέτουμε πάρα πολλά χρήματα για τα συμβόλαιά τους και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Η ομοσπονδία της Βραζιλίας, για παράδειγμα, μας στέλνει κάθε φορά το πλήρες ασφαλιστήριο του Χουέρτας, ενώ το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και με την Σλοβενία για τον Λόρμπεκ. Εννοείται ότι οι παίκτες μας που αγωνίζονται στην εθνική Ισπανίας είναι ασφαλισμένοι. Ελπίζω το ίδιο να συμβαίνει και με την ελληνική ομοσπονδία, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την παρουσία του Κώστα στο παγκόσμιο”.

ΠΩΣ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΗΣ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ;

Την ώρα που στην Ελλάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, εμείς επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο της ισπανικής ομοσπονδίας Κίκο Μαρτίν, ο οποίος, αφού μας τόνισε ότι ξαφνιάστηκε με τα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα μας εξήγησε τι συμβαίνει με τους Ισπανούς διεθνείς. “Η ACB ασφαλίζει πλήρως όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στην λίγκα της για όσο αυτή διαρκεί. Εμείς, ερχόμαστε σε συμφωνία μαζί της και πληρώνουμε την επέκταση της ασφάλισης των διεθνών παικτών για το διάστημα που τους απασχολούμε στην εθνική ομάδα. Όλοι οι διεθνείς Ισπανοί παίκτες είναι πλήρως ασφαλισμένοι για τα συμβόλαιά τους. Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα, αλλά έμαθα για την πρόθεση του Ολυμπιακού να μην επιτρέψει στους παίκτες του να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο. Είναι μια δυσάρεστη είδηση, αλλά δεν μπορώ να την σχολιάσω γιατί δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα στη χώρα σας”.

Eνδιαφέρον έχει αυτό που μας είπε ο Κίκο Μαρτίν σχετικά με το ύψος των ασφαλίστρων: “Όπως γνωρίζετε καλύπτουμε την ασφάλιση και των Ισπανών διεθνών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι για την ασφάλιση των παικτών της ACB, πληρώνουμε αναλογικά περισσότερα απ' όσα δίνουμε για τους NBAers...”.