Πέτγουεϊ: «Ευτυχώς που ο Διαμαντίδης έκανε αυτή τη λάθος πάσα...»

Πέτγουεϊ: «Ευτυχώς που ο Διαμαντίδης έκανε αυτή τη λάθος πάσα...»
Ο “ιπτάμενος” Μπρεντ Πέτγουεϊ, εξηγεί στο gazzetta.gr πως ο Ολυμπιακός “ξόρκισε” μία κατάρα 18 ετών στο ΟΑΚΑ, “βγάζει το καπέλο” στον Παναθηναϊκό και δηλώνει ότι “πρέπει να παίξουμε καλύτερα στο ΣΕΦ”!
Το φύλλο της στατιστικής γράφει ότι αγωνίστηκε 17’43”, αλλά όποιος παρακολούθησε το χθεσινό ματς, δύσκολα θα διαφωνήσει με την άποψη ότι ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ βρισκόταν παντού! Ο λόγος για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, που τελείωσε το ματς σχεδόν αλάνθαστος και πετυχαίνοντας 12 “καυτούς” πόντους (3/3 διπ. & 2/4 τριπ.) και μαζεύοντας 8 ριμπάουντ, ήταν μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη (13π., 2ρ., 2ασ., 2κλ. με 6/9 διπ.), οι ακρογωνιαίοι “λίθοι” της επικράτησης του Ολυμπιακού στον 3ο τελικό των πλέϊ-οφ.
Το τελικό 69-64 επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, έβαλε τέλος σε ένα σερί 25-0 που μετρούσαν οι “πράσινοι” σε εντός έδρας τελικούς επί των “ερυθρολεύκων” και “τερμάτισε” το συνολικό 32-0 που “έτρεχε” το “τριφύλλι” σε τελική σειρά των πλέϊ-οφ. Οι Πειραιώτες έκαναν το 2-1 στις νίκες και πλέον βρίσκονται πιο κοντά στην επιστροφή τους στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά όπως υπογράμμισε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, μιλώντας στο gazzetta.gr, ο «Ολυμπιακός πρέπει να παίξει καλύτερο στο ΣΕΦ, για να πάρει το πρωτάθλημα»!
- Πως είναι να φεύγεις νικητής απ‘ αυτό το γήπεδο και να βρίσκεσαι μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Είναι μία τεράστια νίκη! Το να κερδίζεις μέσα στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μία ομάδα τόσο μαχητική, που παλεύει σε κάθε κατοχή και όπως είδαμε όλοι απόψε (σ.σ.: χθες), δεν τα παράτησε ούτε στο -16 και έδωσε την μάχη της μέχρι το τέλος, είναι μεγάλο κατόρθωμα! Ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά σπουδαία ομάδα, αξίζει το σεβασμό και γι’ αυτό το λόγο η νίκη μας έχει πολύ μεγάλη αξία!»
- Γνώριζες ότι από το 1996, που ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ ως έδρα του, ο Ολυμπιακός δεν είχε κερδίσει ποτέ σ‘ αυτό το γήπεδο, σε τελικούς πρωταθλήματος και μετρούσε 25 συνεχόμενες ήττες;
«Είχα ακούσει τα παιδιά να λένε κάτι παρεμφερές, τις προάλλες στα αποδυτήρια, αλλά δεν ήξερα ότι επρόκειτο για 18 χρόνια και 25 αγώνες, όχι! Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ άλλωστε! Είναι τρελό, αλλά μπορώ να το καταλάβω γιατί πραγματικά, είναι ίσως η πιο “καυτή” έδρα στην Ευρώπη και αυτό φάνηκε ακόμη και σήμερα, που κερδίζαμε με 16 πόντους στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και με την βοήθεια του κόσμου, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παιχνίδι... Ευτυχώς που ο Διαμαντίδης έκανε αυτή τη λάθος πάσα...»
- Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στον 2ο και τον 3ο τελικό, ενώ στον πρώτο που έχασε, ανέτρεψε μία διαφορά 16 πόντων, πέρασε μπροστά στο σκορ στο τελευταίο 4λεπτο και στη συνέχεια φάνηκε ότι “φοβήθηκε” να κερδίσει; Τι είναι αυτό που δεν σας αφήνει να απελευθερωθείτε όταν παίζετε με τον Παναθηναϊκό;
«Είναι το πιο κλασσικό και παραδοσιακό ντέρμπι που έχω δει στη ζωή μου! Δεν έχει σημασία ποιος έχει καλύτερο ρόστερ ή ποιος βρίσκεται σε καλύτερο momentum, όταν παίζουν αυτές οι δύο ομάδες, θα έχουμε να κάνουμε με... “σκυλομαχία”, όπως λέμε στην Αμερική! Είναι θέμα καρδιάς και επιθυμίας και επικράτησης σε άγριες συνθήκες και πίστεψέ με, ο Παναθηναϊκός έχει μερικά παιδιά που πραγματικά το λέει η καρδούλα τους!»
- Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης;
«Νομίζω η φάση στο τελείωμα της 3ης περιόδου, που αν δεν κάνω λάθος, κρατήσαμε την μπάλα για σχεδόν ενάμιση λεπτό, παίρνοντας 3-4 συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και κλείσαμε το δεκάλεπτο με το κάρφωμα που έκανα! Οι αντίπαλοί μας, ήταν καλοί σήμερα στα ριμπάουντ, πήραν πολλά επιθετικά και αυτός ήταν ο λόγος που έμειναν στο παιχνίδι!»
- Ίσως ήταν η καλύτερή σου εφετινή εμφάνιση και αυτή σε παιχνίδι απ’ αυτά “που κόβουν την ανάσα”...
«Αυτή είναι η δουλειά μου, να έρχομαι από τον πάγκο και με επιθετικά ριμπάουντ, με τάπες, κλεψίματα και καρφώματα, να αλλάζω τον ρυθμό και να δίνω έξτρα ώθηση στην ομάδα μου... Πρώτα μέσω της άμυνας και των ριμπάουντ, που πάντα σου δίνουν αυτοπεποίθηση για την επίθεση... Ήθελα πολύ να κάνω μία τέτοια εμφάνιση και χαίρομαι πολύ που βγήκε σε ένα τόσο κρίσιμο ματς!»
- Ήταν η πρώτη φορά στα δύο τελευταία χρόνια που καταφέρατε να σκοράρετε περισσότερους από 65 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ. Πως έγινε αυτό;
«Είχαμε πει και πριν από τον 2ο τελικό, πριν καν γίνει το 1-1, ότι δεν πρέπει να σπαταλήσουμε καμία ευκαιρία που θα μας δοθεί να τρέξουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που αρέσκεται στο set παιχνίδι και προτιμά τον αργό ρυθμό, οπότε μετά από κάθε ριμπάουντ, η εντολή ήταν να σπρώξουμε την μπάλα στο ανοιχτό γήπεδο! Τόσο καιρό κάναμε το λάθος και ερχόμενοι εδώ και ακολουθούσαμε τον ρυθμό που ήθελαν οι αντίπαλοί μας, γι‘ αυτό ίσως και να παρουσιαζόμαστε λιγότερο αποτελεσματικοί... Ευτυχώς, όταν το καταλάβαμε και το εφαρμόσαμε, δεν ήταν αργά...»
- Πόσο κοντά βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην ανάκτηση των σκήπτρων του πρωταθλητή, μετά απ’ αυτή τη νίκη;
«Είμαστε απλά στο 2-1 κι έχουμε το επόμενο ματς στην έδρα μας! Σου είπα και πριν ότι σ‘ αυτό το ζευγάρι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, δεν μπορείς κανείς να προεξοφλήσει τίποτε. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι και έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το τρόπαιο μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά δεν υποτιμώ τους αντιπάλους μας, γιατί έχουν υπερηφάνεια και θα έρθουν στο ΣΕΦ για να τα δώσουν όλα! Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλύτερα στην έδρα μας για να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Μόνο έτσι θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλουμε... Ακόμη, όμως, δεν έχει τελειώσει τίποτε...»
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα