Ο Κάρι στο gazzetta.gr

Ο Κάρι στο gazzetta.gr
Ο Ραμέλ Κάρι τόνισε στο gazzetta.gr πως η άμυνα μπορεί να κάνει και μόνο ένα τρίποντο να αξίζει, πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να σουτάρει χωρίς άγχος κι ανέλυσε τη σημασία του Game 2 στο ΣΕΦ.

Η πρεμιέρα της τελικής σειράς των playoffs της Α1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό πέρασε στην ιστορία ως ένα απ' τα άλλα ντέρμπι «αιωνίων» των τελευταίων μηνών, αλλά ο πρώτος δε χαλάστηκε ούτε στο ελάχιστο. Αντιθέτως απόρησε και με τον εαυτό του, αφού σούταρε μόνο 1/20 τρίποντα στο ΟΑΚΑ και παρόλα αυτά πάλι νίκησε (59-56 στις 22/5). Ο Ραμέλ Κάρι δεν έψαξε πολύ για την εξήγηση, την οποία βρήκε στη σίγουρη λύση του Παναθηναϊκού εδώ καιρό: Στην άμυνα.

Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ τόνισε τι πρέπει να κάνουν ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του, ώστε να τριπλασιάσουν τις νίκες τους και να ολοκληρώσουν τη σεζόν με το γνώριμο τρόπο: Με τον τίτλο.

-Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0, αλλά δεν ήταν και τόσο... όμορφο.
Όπως κάθε φορά έπειτα από μία νίκη, ακόμη κι αν είναι με έναν πόντο, είναι καλά. Ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ήταν η πρώτη αναμέτρηση της σειράς των Τελικών και πάντα είναι σημαντικό να νικάς εντός έδρας. Δώσαμε το πρώτο χτύπημα κι είναι σπουδαίο για εμάς.

-Απ' όταν έγινε η αλλαγή του προπονητή, η ομάδα προσπαθούσε για το κάτι επιπλέον στην επίθεση. Έπειτα το 59-56 να υποθέσει κανείς πως πάλι η άμυνα θα σας κουβαλήσει μέχρι τέλους;
Ναι, εξαρτώμαστε απ' την άμυνά μας. Είναι σημαντικό να 'μαστε καλοί στην άμυνα. Αυτή έκρινε την αναμέτρηση. Όποτε κάνουμε ομαδική δουλειά στην άμυνα, τις περισσότερες φορές νικάμε.

-Δε γνωρίζω κατά πόσο έχει πέσει στην αντίληψή σου, αλλά πλέον ο Παναθηναϊκός μετρά 32-0 στο ΟΑΚΑ σε Τελικούς των playoffs της Α1, έχοντας 25-0 απέναντι στον Ολυμπιακό αντιστοίχως. Το σερί διευρύνθηκε με μόνο 1/20 τρίποντα. Πώς το εξηγείς;
Αυτό σημαίνει πως ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα. Όταν έχεις πάρει τη νίκη υπό αυτές τις συνθήκες, δηλαδή σουτάροντας με τόσο τραγικό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, πρέπει να βγάλεις το καπέλο σου στην άμυνα.

-Εσύ ως SG (2π. με 1/2δίπ., 0/2τρίπ., 3ρ., 1λ. σε 15:26), πώς το βίωσες;
Η ομάδα περιμένει από εμένα κι απ' τον Μάικ (σ.σ. Μπράμος) να βάλουμε τα τρίποντα. Όπως πάντα, το συζητήσαμε και πριν απ' το τζάμπολ και συμφωνήσαμε πως πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει αυτές τις προσπάθειες. Αισθανόμασταν ωραία, όταν η μπάλα έφευγε απ' τα χέρια μας. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι καλό. Στο τέλος θα μπουν και τα τρίποντα και θα 'μαστε καλύτερα.

Τζέιμς Γκιστ ευστόχησε στο μοναδικό τρίποντο. Οφείλει στην επόμενη προπόνηση να έρθει με... γλυκά;
(γέλια) Όσο κάνει ό,τι κάνει και μας βοηθάει όλους, δεν έχει σημασία.

-Δεν είχατε το περιφερειακό σουτ, αλλά κάνατε το 1-0. Πώς περιμένεις το Game 2 (26/5, 19:45/ΝΕΡΙΤ) στο ΣΕΦ;
Πολύ σημαντική αναμέτρηση... Πολλοί λένε πως το Game 1 είναι το πιο σημαντικό της σειράς. Συμφωνώ μέχρι ένα σημείο. Αισθάνομαι πως το επόμενο είναι το πιο σημαντικό των Τελικών, επειδή, αν νικήσεις, αποκτάς το momentum, για όταν επιστρέψεις στην έδρα σου. Αν χάσεις στην πρεμιέρα, πρέπει οπωσδήποτε να νικήσεις, ειδάλλως... Τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε σε θέση στο ενδεχόμενο νέας νίκης να πανηγυρίσουμε τον τίτλο στην έδρα μας. Πάνω σ' αυτό πρεπει να συγκεντρωμένοι. Θα 'ναι μία διαφορετική αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός θα βγει πιο δυνατός στο παρκέ και θα πρέπει να κρατήσουμε τη θέση μας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα