Μαρμαρινός: «Διαφορετικά ματς αυτά του Final 4»

Μαρμαρινός: «Διαφορετικά ματς αυτά του Final 4»
Ο «κατάσκοπος» του Ολυμπιακού, Χρήστος Μαρμαρινός αναλύει τους δύο ημιτελικούς στο gazzetta.gr.

Σε κάθε προπονητικό τιμ ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο την αντίπαλη ομάδα δεν είναι απαραίτητα ο πρώτος προπονητής. Ο άνθρωπος που έχει επιληφθεί του scouting βλέπει κάθε ομάδα πολλές φορές και σε διαφορετικά ματς, οπότε... Ο Χρήστος Μαρμαρινός, ο «κατάσκοπος» του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού μιλάει στο gazzetta.gr και αναλύει τους δύο ημιτελικούς.

ΤΣΣΚΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές ομάδες, πολύ έμπειρες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ οι οποίες όμως προσπαθούν να φτάσουν στο αποτέλεσμα, στον τίτλο μέσα από εντελώς διαφορετικούς δρόμους.

Η Μακάμπι δεν είναι ξεγραμμένη στο δικό μου μυαλό και μάλιστα θεωρώ πως έχει τις πτυχές που χρειάζονται για να εκπλήξει την ΤΣΣΚΑ. Η Μακάμπι συνηθίζει στα Final 4 να εμφανίζει κάτι το διαφορετικό. Από την άλλη πλευρά η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να εμφανιστεί αρκετά συσπειρωμένη μετά από τα άσχημα πρόσφατα αποτελέσματα στη σειρά με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οπι Ρώσοι είναι το φαβορί και πιστεύω πως θα έχουν περισσότερο την πίεση του αποτελέσματος.

Η Μακάμπι αρέσκεται να προσπαθεί να «κοροϊδέψει», να παίξει πιο πονηρά τον αντίπαλο χρησιμοποιώντας κάποιες ιδιαίτερες άμυνες που εμπεριέχουν τρικ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει καθαρά με την υπεροπλία των σωμάτων που διαθέτει στο ρόστερ της. Ουσιαστικά οι Ρώσοι παίζουν στα ίσα κάθε αντίπαλο. Η μία ομάδα παίζει με το μυαλό (Μακάμπι) και η άλλη με τα φυσικά χαρίσματα (ΤΣΣΚΑ).

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης πως το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο από οπαδούς της Μακάμπι δεν πιστεύω πως θα επηρεάσει τους Ρώσους οι οποίοι έχουν συνηθίσει αφού το γήπεδο τους είναι κάτι σαν θέατρο.

ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΑ

Σπουδαίο παιχνίδι πραγματικά. Αμφότερες οι ομάδες είναι πολύ σταθερές μέσα στη χρονιά και μπορεί να ακούγεται ως κλισέ, αλλά ξεκάθαρα παίζει μία ομάδα που στηρίζεται στην ομαδικότητα της και η άλλη στο ταλέντο της.

Η Μπαρτσελόνα στηρίζεται καθαρά στο ομαδικό παιχνίδι το οποίο καλλιεργεί ο κόουτς Πασκουάλ τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να εντάσσει σε αυτό όλους τους καινούριους παίκτες.

Η Ρεάλ από την άλλη στηρίζεται στην ατομική έμπνευση του κάθε παίκτη και το ομαδικό παιχνίδι προσαρμόζεται καθαρά στο ένστικτο των παικτών.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά αλλά πολλές φορές ακόμη και σε αυτές τις... εμφύλιες περιπτώσεις, σε ένα ματς τόσης μεγάλης σημασίας πάντα θα εμφανίζεται κάτι το διαφορετικό. Κανένα παιχνίδι δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα. Το πρόσφατο αποτέλεσμα για το πρωτάθλημα και μεγάλη διαφορά με την οποία νίκησε η Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει ως σκέψη σε κανένα παίκτη.

Πιστεύω πάντως πως το ομαδικό πνεύμα είναι αυτό που υπερισχύει συνήθως. Κάποιοι σταρ μπορεί να βρεθούν σε άσχημη βραδιά, αλλά όταν αγωνίζεσαι σαν ομάδα τότε μπορείς να το αντιμετωπίσεις και αυτό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.