Η επιστήμη του «run 'n' gun»

Η επιστήμη του «run 'n' gun»

Η επιστήμη του «run 'n' gun»
Το gazzetta.gr παρουσιάζει την αγωνιστική φιλοσοφία της Μακάμπι Τελ Αβίβ και αναλύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει αναγάγει το «run ‘n’ gun» παιχνίδι σε επιστήμη. Ανέκαθεν αποτελούσε τον αγαπημένο τρόπο των Ισραηλινών, αλλά φέτος πραγματικά τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ γέμισε την περιφέρεια του με Αμερικανούς ή Αμερικανοθρεμμένους παίκτες (Χίκμαν, Σμιθ, Ράις, Ινγκλς, Λάντεσμπεργκ), οι οποίοι μπορεί να μηνέχουν την ικανότητα να «διαβάσουν» την αντίπαλη άμυνα, αλλά μπορούν με ευκολία αν την καταστρέψουν με το ένστικτό τους.

Στη ρακέτα η ατυχία του τραυματισμού του Σον Τζέιμς καλύφθηκε εκ των έσω αφού ο Άντρια Ζίζιτς που αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν, δε μπορεί να αγωνιστεί στο επίπεδο ενός Final 4. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στη μέρα του είναι ο καλύτερος σέντερ της δεκαετίας και στην κακή του ο πιο καταστροφικός παίκτης για την Μακάμπι. Ο Άλεξ Τάιους εκμεταλλευόμενος τις αλτικές του ικανότητες τελειώνει πολύ καλά τις φάσεις κάτω από το καλάθι και έμειναν οι Μπλούθενατλ και Πνίνι να πυροβολούν από μακριά. Ο 34χρονος Μπλου σουτάρει πιο γρήγορα κι από την σκιά του ενώ ο Πνίνι μεταφέρεται συνεχώς κατά τη διάρκεια του ματς από τη θέση «3» στη θέση «4». Στην επίθεση έχει τεράστιο πλεονέκτημα, στην άμυνα τεράστιο μειονέκτημα.

ΘΕΤΙΚΑ: Όταν τρέχει και πιέζει και κλέβει μπάλες και καρφώνει, η Μακάμπι είναι υπερομάδα. Ο ενθουσιασμός λειτουργεί ως επιπλέον βενζίνη και μοιάζει ομάδα ακούραστη και στα 40 λεπτά. Το γεγονός πως οι εξέδρες θα είναι κατακίτρινες από τουλάχιστον 6.000 οπαδούς της είναι ένα έξτρα μπόνους.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Οι παίκτες του Μπλατ δε ξέρουν να διαβάσουν το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι όταν πρέπει να παίξουν με το ρολόι γιατί έχουν χτίσει μία ικανοποιητική διαφορά υπέρ του, το «run ‘n’ gun» παιχνίδι θα παραμείνει εκεί. Σε Final 4 πολύ εύκολα ο ενθουσιασμός μπορεί να μετατραπεί σε αφέλεια και η διαφορά να εξανεμιστεί σε χρόνο dt.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ: Η παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε από διάφορα «κύματα». Αμφισβήτηση και ικανοποίηση πηγαινοερχόντουσαν στο στόμα των απαιτητικών μελών του Δ.Σ της «ομάδας του λαού». Ο κόουτς έχει φτιάξει ένα καλό σύνολο, ξέρει από μεγάλα ματς και υπάρχει η εντύπωση πως θα είναι η μόνη από τις συμμετέχουσες που θα χρησιμοποιήσει άμυνα ζώνης.