Ντουράντ, ο άξιος MVP (vids)

Ντουράντ, ο άξιος MVP (vids)

Ντουράντ, ο άξιος MVP (vids)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ αναδείχθηκε MVP στο NBA για τη σεζόν 2013-14 και το gazzetta.gr παρουσιάζει με videos την πορεία του «KD».

Ο Κέβιν Ντουράντ γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1988 και τα πρώτα χρόνια παρά το ύψος του δεν ήξερε αν θέλει να παίξει μπάσκετ… Όταν όμως σε ηλικία 11 ετών έγινε ο ηγέτης στο High School πήρε την απόφαση πως αυτό που θέλει είναι παίζει μπάσκετ και έβαλε ως στόχο το ΝΒΑ. Άλλωστε ήταν η εποχή που Μάικλ Τζόρνταν είχε επιστρέψει στη δράση για τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, τον οποίο ο Ντουράντ συνάντησε όσο ήταν στο High School…

Συνέχεια είχε το NCAA με τον Κέβιν Ντουράντ να επιλέγει τους Texas Longhorns (σ.σ. ρόλο στην τελική του απόφαση έπαιξε και άλλοτες φόργουορντ του Ολυμπιακού, Μορίς Έβανς). Ο KD μετά το τέλος της πρώτης του -και μοναδικής όπως αποδείχθηκε- σεζόν στο NCAA δήλωσε συμμετοχή στο draft του ΝΒΑ, με τους Σιάτλ Σούπερσονικς να επιλέγουν στο Νο. 2 (στο Νο. 1 ο Γκρεκ Όντεν).

Rookie της χρονιάς και… Θάντερ

Ο Κέβιν Ντουράντ εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που πάτησε τα παρκέ του «μαγικού κόσμου» και αναδείχθηκε Rookie της σεζόν, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του τραυματία Όντεν. Για μία και μοναδική χρονιά ο KD φόρεσε τη φανέλα των Σούπερσονικς, καθώς στη συνέχεια η ομάδα έγινε… Θάντερ και μετακόμισε στην Οκλαχόμα Σίτι.

Τη σεζόν 2009-10 ο Ντουράντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα playoffs, ωστόσο οι Θάντερ έμειναν εκτός με 4-2 από τους Λέικερς. Την επόμενη χρονιά η Οκλαχόμα Σίτι προχώρησε ακόμα περισσότερο και κατάφερε να φτάσει μέχρι τους τελικούς της Δύσης, όπου και αποκλείστηκε από τους Ντάλας Μάβερικς.

Το βήμα παραπάνω για τον Ντουράντ και την ομάδα του έγινε το 2012, όταν και οι Θάντερ έφτασαν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς όμως και η παρέα του στέρησαν από τον KD τη δυνατότητα να φορέσει το πρώτο του δαχτυλίδι Πρωταθλητή...Η αγωνιστική περίοδος 2012-13 ήταν χειρότερη για τους Θάντερ, που αποκλείστηκαν σχετικά εύκολα στους ημιτελικούς της Δύσης, με την απουσία του τραυματία Ράσελ Γουέστμπρουκ να δημιουργεί ερωτηματικά για το αν μπορεί μόνος ο Ντουράντ να φτάσει στην κορυφή...

MVP για πρώτη φορά

Μετά από περίπου 6 χρόνια στον «μαγικό κόσμο» ήρθε η ώρα για τον Κέβιν Ντουράντ να πάρει το βραβείο του MVP για πρώτη φορά. Ο KD ήταν τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της λίγκας, ωστόσο το βραβείο του πολυτιμότερου κατέληξε για πρώτη χρονιά στα χέρια του… Θα τον οδηγήσει αυτό στην κορυφή; Η απάντηση θα δοθεί στο παρκέ, με τους Θάντερ για την ώρα να βρίσκονται πίσω με 0-1 στην ημιτελική σειρά της Δύσης με τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του KD

MVP (2014)
5 φορές All Star (2010-2014)
All Star Game MVP (2012)
Rookie της χρονιάς (2008)
4 φορές πρώτος σκόρερ (2010-12, 2014)
MVP στο Mundobasket (2010)
Αθλητής της χρονιάς στις ΗΠΑ (2010)
Χρυσό μετάλλιο στο Mundobasket 2010 (Τουρκία)
Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 (Λονδίνο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα