Ο Παπαπέτρου στο gazzetta.gr

Ο Παπαπέτρου στο gazzetta.gr
Ο Έλληνας rookie των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκα, Ιωάννης Παπαπέτρου, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι, αν η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε τον Ολυμπιακό για να τον αποφύγει σε νοκ-άουτ αγώνα, «έκανε λάθος υπολογισμό»!

Έκανε το ντεμπούτο στην διοργάνωση στον 2ο γύρο του Top-16, όταν η μπάλα “έκαιγε” σχεδόν σε κάθε κατοχή και έβγαλε... “ασπροπρόσωπο” τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που το περασμένο καλοκαίρι έδωσε μεγάλη μάχη σε πολλά μέτωπα για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του! Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που μετά από έναν χρόνο κολεγιακού μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Τέξας, αποφάσισε να διακόψει τις σπουδές τους και να αφοσιωθεί στο επαγγελματικό μπάσκετ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Οι ατυχίες που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό ξεκίνημα των πρωταθλητών Ευρώπης με τις 23 συνεχόμενες νίκες σε ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις, δεν επέτρεψε στον 48χρονο τεχνικό να του δώσει ευκαιρίες στο πρώτο μισό της σεζόν. Η πνευματική δύναμη που διακρίνει τον 20χρονο διεθνή φόργουορντ, όμως και η στήριξη προπονητών και συμπαικτών, ήταν τα εφόδια που τον βοήθησαν περισσότερο όταν ήρθε η ώρα να ακούσει το όνομά του!

Οι 13 πόντοι (5/5 σουτ) που πέτυχε στη μεγάλη νίκη (89-59) επί της Λαμποράλ Κούτσα στην πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση, απέδειξαν ακόμη και στους πιο δύσπιστους ότι ο δευτερότοκος γιος του παλαίμαχου διεθνούς μπασκετμπολίστα, Αργύρη Παπαπέτρου, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Φάνηκε άλλωστε και στο 4ο ματς της προημιτελικής σειράς, όπου ο 3ος “Παπ” στην ιστορία του Ολυμπιακού, πέτυχε 7 μαζεμένους πόντους και βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει με +11 της Ρεάλ... Το gazzetta.gr μίλησε μαζί του, λίγες ώρες πριν τον αποψινό “τελικό” με την “βασίλισσα” και ο μικρός σας βάζει στον κλίμα του “Παλάθιο ντε Ντεπόρτες”...

- Όταν επιστρέψατε από τη Μαδρίτη, λέγατε ότι ασχολείστε μόνο το τι θα γίνει στο 3ο ματς. Μετά την πρώτη νίκη επί της Ρεάλ, δηλώνατε ότι κανείς δεν σκέφτεται την πρόκριση και ότι κοιτάτε μόνο το 4ο παιχνίδι. Τώρα που είσαστε στο 2-2, τι λέτε;

«Θέλαμε πρώτα να υπερασπιστούμε την έδρα μας, να ισοφαρίσουμε τη σειρά και εν συνεχεία να αποκτήσουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε έναν τελικό! Τώρα, πλέον, δεν έχει σημασία τι έχει γίνει μέχρι τώρα και όποιος κερδίσει θα πάει στο φάϊναλ-φορ... Οπότε, έφτασε η ώρα να σκεφτόμαστε την πρόκριση...»

- Ο Ντάνστον μας έλεγε ότι δεν έχει ξαναβρεθεί σε αποδυτήρια με τόσο περήφανους παίκτες με χαρακτήρα νικητή...

«Το κλίμα είναι πολύ καλό και στις νίκες αλλά και στις ήττες! Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας κι αυτό μας βοήθησε να αφήσουμε πίσω μας το 0-2 της Μαδρίτης και να βρούμε τη δύναμη για την ολική επαναφορά και την επιστροφή στην Ισπανία για το 5ο παιχνίδι...»

- Χωρίς να έχει αποδειχτεί, ακούστηκε ότι η Ρεάλ δεν “χτύπησε” το ματς με την Ζαλγκίρις και διάλεξε να παίξει με τον Ολυμπιακό, γιατί ενδεχομένως να ήθελε να τον αποφύγει σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι... Τελικά, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η πρόκριση θα κριθεί σε 40 λεπτά... Όποιος κερδίσει πάει στο Μιλάνο κι όποιος χάσει, επιστρέφει σπίτι του...

«Ήρθε η ώρα, λοιπόν, γι‘ αυτό το μονό ματς! Πρόκειται για έναν τελικό κι αυτό τα λέει όλα... Εμείς κάναμε το καθήκον μας, κερδίσαμε τα δύο παιχνίδια που είχαμε στην έδρα μας και τώρα είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη και στο... νοκ-άουτ! Δεν ξέρω αν η Ρεάλ διάλεξαν ή όχι αντίπαλο, αν το έκανε πάντως για να αποφύγει το παιχνίδι χωρίς επόμενη μέρα, μάλλον κάτι δεν υπολόγισε καλά... Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας και τη νίκη που θα μας οδηγήσει στο φάϊναλ-φορ!»

- Έχοντας παίξει με τη Ρεάλ τέσσερις φορές σε οκτώ μέρες, που πιστεύεις ότι θα κριθεί το 5ο παιχνίδι;

«Στον έλεγχο του ρυθμού! Στα δύο πρώτα παιχνίδια πέσαμε στην παγίδα της και παίξαμε το μπάσκετ που ήθελε εκείνη να παίξουμε, αλλά στο ΣΕΦ, αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης, πήραμε τα ριμπάουντ και δεν την αφήσαμε να τρέξει. Αν την κρατήσουμε και πάλι κάτω από τους 80 πόντους, τότε θα έχουμε μεγάλη τύχη...»

- Όποιος γνωρίζει τις ατυχίες που πέρασες στο ξεκίνημα της σεζόν, με την γαστρεντερίτιδα αρχικά και το κάταγμα στη μύτη στη συνέχεια, που αναγκαστικά σε άφησαν αρκετό καιρό εκτός rotation, μπορεί να εκτιμήσει την ωριμότητα και την πνευματική δύναμη που σε διακρίνει, υπό την έννοια ότι πήρες το “βάπτισμα του πυρός” στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς και ανταποκρίθηκες πλήρως... Πως βίωσες όλη αυτή την εμπειρία;

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και ατυχίες, αλλά επέλεξα να μείνω πιστός σ‘ αυτό που έκανα κάθε μέρα στην προπόνηση και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά... Οι προπονητές μου και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ και μου έλεγαν συνεχώς πόσο με πιστεύουν, ενώ οι προπονητές μου με στήριξαν και με προετοίμαζαν για τα σημαντικά παιχνίδια και κάθε φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να παίξω, την αντιμετωπίζω ως μία ξεχωριστή πρόκληση...»

- Ποιος είναι ο ρόλος που σου έχει αναθέσει ο προπονητής σου γι' αυτά τα παιχνίδια;

«Πάντα προσπαθώ να δώσω στην ομάδα ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση γιατί πολλά από τα παιδιά είναι αρκετά καταπονημένα από τις συνεχείς υποχρεώσεις. Γενικά, όλοι όσοι ερχόμαστε από τον πάγκο προσπαθούμε κάνουμε τόσο αισθητή την παρουσία μας, έτσι ώστε να μη φαίνεται η απουσία των βασικών και να μην πέφτει ο ρυθμός της απόδοσης και να μην μειώνεται η αποδοτικότητα της πεντάδας...»