Μίτσοφ: «Μακάρι να είχαμε κι εμείς ένα... ΟΑΚΑ!»

Μίτσοφ: «Μακάρι να είχαμε κι εμείς ένα... ΟΑΚΑ!»
Ο κορυφαίος παίκτης της ΤΣΣΚΑ στο 4ο παιχνίδι, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι ο Παναθηναϊκός έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα, σχολιάζει την απουσία του Τεόντοσιτς και μιλάει για την μάχη της ρακέτας, που θα κρίνει την πρόκριση.

Γεννημένος στο Βελιγράδι, έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στην Μπεοπετρόλ και είναι ένας από τους λίγους Σέρβους μπασκετμπολίστες που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο “αιώνιων αντιπάλων” του σερβικού μπάσκετ, του Ερυθρού Αστέρα (2002-03) και της Παρτίζαν (2007). Το πέρασμά του από τον Πανιώνιο για λίγους μήνες το 2009, προετοίμασε ουσιαστικά το έδαφος για την αναβάθμιση της καριέρας του, καθώς έκτοτε αγωνίστηκε στην Κάχα Λαμποράλ (2009-10), την Καντού και από το καλοκαίρι του 2012 ανήκει στηνΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο λόγος για τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ, που πέρυσι στο Λονδίνο, ένιωσε στο πετσί του τι σημαίνει αποτυχία για την πρωταθλήτρια Ρωσίας και γι' αυτό φέτος, δεν θέλει με τίποτε να σκέφτεται ότι δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψει στο φάϊναλ-φορ για να... επανορθώσει! Ο 29χρονος Σερβος φόργουορντ (μ.ο. 7,9π. & 3,0ρ. με 48,7% στα τριπ.) ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Έτορε Μεσίνα στο 4ο παιχνίδι της σειράς και μετά το τέλος του αγώνα, στα αποδυτήρια κατέθεσε στο gazzetta.gr τις απόψεις του για την μεγάλη αποψινή (19.00) μάχη με τον Παναθηναϊκό, που θα “σφραγίσει” το 3ο από τα 4 εισιτήρια που οδηγούν στο Μιλάνο...

- Ερχόμενοι στην Αθήνα, περιμένατε ότι θα επιστρέφατε στη Μόσχα, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ;

«Η ήττα στο 4ο παιχνίδι ήταν πολύ οδυνηρή για μας! Όπως ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία του στο πρώτο παιχνίδι, έτσι νομίζω ότι σ' αυτό το ματς, από την πρώτη περίοδο και μετά, ελέγξαμε το ρυθμό, είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και δικαιούμαστε τη νίκη! Δυστυχώς αφήσαμε ελεύθερο τον Φώτση, έστω και στα 9 μέτρα και αυτό το τρίποντο μας “σκότωσε”! Η ουσία είναι ότι πλέον είμαστε στο 2-2 και όλα θα κριθούν στη Μόσχα, όπου οφείλουμε να κάνουμε την καλύτερή μας εμφάνιση σε αυτή τη σειρά...»

- Κακά τα ψέματα, σ' αυτούς τους τέσσερις αγώνες, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει πείσει ότι είναι η ομάδα που στοχεύει να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο... Τι πιστεύεις ότι σας λείπει;

«Μα, είναι προφανές ότι μας λείπει η δημιουργία! Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ δυνατή άμυνα και “κατεβάζει” τους αντιπάλους του στους 60-65 πόντους, επομένως πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες επιθετικές λύσεις για να σκοράρουμε περισσότερο! Στην άμυνα δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα, αλλά στην επίθεση, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τους ψηλούς μας, να τους περάσουμε σωστά την μπάλα κοντά στο καλάθι...»

- Πιστεύεις ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν ο Τεόντοσιτς δεν ήταν απών;

«Ναι, αλλά τι να το κάνεις! Ο Μίλος είναι ένας από τους καλύτερους point-guard στην Ευρώπη και συνδυάζει ιδανικά την εκτέλεση με την δημιουργία, αλλά παίζουμε αρκετό καιρό χωρίς αυτόν και τώρα, παραμονές του 5ου προημιτελικού, δεν μπορούμε να κλαίμε επειδή είναι τραυματίας και μας λείπει! Απ' ότι ξέρω, υπάρχουν πιθανότητες να παίξει στο τελευταίο ματς, αλλά είτε τα καταφέρει, είτε όχι, εμείς πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι και να τροφοδοτήσουμε περισσότερο τους ψηλούς μας... Η “front-line” μας είναι καλύτερη από του Παναθηναϊκού και αν τον “χτυπήσουμε” με το inside game,τότε θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την άμυνά του! Δε γίνεται να παίζουμε μόνοisolation (σ.σ.: η απομόνωση ενός παίκτη) και ένας εναντίον ενός...»

- Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πλέον, εκτιμάς ότι ο Παναθηναϊκός έχει με το μέρος του στην ψυχολογία;

«Δυστυχώς ναι, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες, οι αντίπαλοί μας έχουν το momentum της σειράς! Είναι αλήθεια ότι πλέον έχουμε μεγαλύτερη πίεση από τον Παναθηναϊκό, γιατί θα παίξουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας και πριν αρχίσουν οι αγώνες, στα χαρτιά είμαστε το φαβορί! Πρέπει, λοιπόν, να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο... Δεν θα είναι εύκολο, γιατί στο 5ο ματς, κανείς δεν έχει να χάσει τίποτε και πιστεύω ότι θα κερδίσει η ομάδα θα θέλει τη νίκη περισσότερο...»

- Να υποθέσουμε ότι θα θέλατε να είχατε μία έδρα σαν το ΟΑΚΑ, έτσι δεν είναι;

«Το ρωτάς; Το ρωσικό μπάσκετ, όμως, δεν έχει πραγματικούς φιλάθλους ή τουλάχιστον όπως έχουμε συνηθίσει εμείς σε Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία αλλά και σε Ισπανία και Ιταλία... Σίγουρα, το γήπεδό μας θα γεμίσει, αλλά η ατμόσφαιρα δεν θα θυμίζει σε τίποτε αυτό που γίνεται στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Βελιγράδι ή στην Κωνσταντινούπολη! Μακάρι να είχαμε και εμείς ένα... ΟΑΚΑ σαν έδρα... Είναι πάντα όμορφο να παίζεις σ' αυτό το γήπεδο!»