Γιουλ & Ροντρίγκεθ χειρότεροι από ποτέ!

Φάνης Παναγιώτου
Γιουλ & Ροντρίγκεθ χειρότεροι από ποτέ!
Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία άμυνα και έκανε το 2-2 στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έμεινε για πρώτη φορά φέτος κάτω από τους 70 πόντους!

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε… τρομακτική πορεία στην Ευρωλίγκα μέχρι να… πέσει πάνω στο Ολυμπιακό και συγκεκριμένα μέχρι να έρθει στο ΣΕΦ για το Game 3 και το Game 4 της προημιτελικής σειράς. Οι back2back Πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν σπουδαία άμυνα στην έδρα τους (σ.σ. για την ακρίβεια η πολύ θετική αμυντική τους παρουσία ξεκίνησε από το δεύτερο ημίχρονο του Game 2) και κατάφεραν να κάνουν το 2-2, οδηγώντας τη σειρά σε 4ο παιχνίδι στη Μαδρίτη.

Τι κατάφερε ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή (23/4) του νίκη; Να κρατήσει τη Ρεάλ κάτω από τους 70 πόντους για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα! Καθόλου μικρό επίτευγμα όταν μιλάμε για μία ομάδα που είχε 88.9 πόντους μέσο όρο στη regular season και 85 στο Top 16! Τα αμέσως επόμενα ματς που οι Πρωταθλητές Ισπανίας είχαν χαμηλότερη συγκομιδή πόντων από την αναμενόμενη είναι: α) η ήττα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (85-71) και β) η εντός έδρας νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (74-68).

Γιουλ & Ροντρίγκεθ στους 6 πόντους!

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι το γεγονός πως περιόρισε ταυτόχρονα στους Γιουλ και Ροντρίγκεθ. Ο Πάμπλο Λάσο ποντάρει πολλά στην περιφέρεια της ομάδας του, η οποία είναι ίσως η πιο γεμάτη της Ευρώπης, κάτι που συνεπάγεται πως όταν κάποιος δεν βρεθεί σε καλή κατάσταση, πάντα θα υπάρχει ένας άλλος που θα κάνει τη δουλειά του στο σκοράρισμα. Ωστόσο, στο Game 4 της σειράς με τον Ολυμπιακό αμφότεροι οι γκαρντ της Ρεάλ δεν προσέφεραν στην ομάδα τους, η οποία έμεινε τελικά στους 62 πόντους.

Μέχρι τώρα στη διοργάνωση πάντα ο ένας κάλυπτε τον άλλον και είναι χαρακτηριστικό πως μόνο σε ένα παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα Γιουλ & Ροντρίγκεθ είχαν ταυτόχρονα μονοψήφια συγκομιδή πόντων (σ.σ. Εκτός έδρας νίκη επί της Στρασμπούργκ με 66-85. Ο Γιουλ είχε 8 πόντους - Ο Ροντρίγκεθ είχε 5 πόντους).

Φυσικά ο Ολυμπιακός πήρε καλό βαθμό σε πολλούς τομείς, προκειμένου να φτάσει στο σημείο να κρατήσει τη Ρεάλ στους 62 πόντους, ωστόσο ένας από τους βασικότερους ήταν ο περιορισμός των Γιουλ και Ροντρίγκεθ.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΥΜΜ. (ΧΡ.) Π. (ΤΡ.%) ΑΣ./Λ.
#23 Σ. Γιουλ 28 (28:34λ.) 11.5 (33.8%) 4/1
#13 Σ. Ροντρίγκεθ 28 (22:24λ.) 13.7 (49.6%) 5/2.6