Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός: Με στόχο το 1-1 οι «ερυθρόλευκοι»

Φάνης Παναγιώτου
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός: Με στόχο το 1-1 οι «ερυθρόλευκοι»
Δεύτερο ματς για τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη (17/4, 20:00-Novasports2), με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ψάχνει το 1-1 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ.

Οι back2back Πρωταθλητές Ευρώπης άντεξαν για περίπου ένα ημίχρονο στο Game 1 της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας και τελικά ηττήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σήμερα (17/4, 20:00-Novasports2) έχουν δεύτερη ευκαιρία για break στο Palacios De Deportes, πριν η σειρά έρθει στο ΣΕΦ τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το έργο του Ολυμπιακού μόνο εύκολο δεν είναι, κάτι που φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι και θα γίνει ακόμα πιο πιο δύσκολο με την απουσία του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος έπαιξε με πυρετό στο πρώτο παιχνίδι και η κατάσταση σου επιδεινώθηκε...

Από την άλλη, τα προβλήματα δεν απουσιάζουν ούτε από το «στρατόπεδο» της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς εκτός δράσης τέθηκε ο Ντόντεϊ Ντρέιπερ, ενώ δύσκολα θα εμφανιστεί στο παρκέ ο Τζέισι Κάρολ, που παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τελικά δεν προλαβαίνει τη σειρά με τους «ερυθρόλευκους».

Μπαρτζώκας: «Να είμαστε πιο έτοιμοι»

«Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε από την Ρεάλ. Είδαμε μία ομάδα με τεράστιες φιλοδοξίες και κίνητρο μετά από αυτά που έγιναν πέρυσι. Είχε μεγάλη ενέργεια, έδωσε μάχη για κάθε μπάλα και έκανε πολλές φορές… flopping. Κάναμε πολλά λάθη που για αυτούς ήταν κλεψίματα και αιφνιδιασμοί. Κάναμε πολλές πάσες λάθος και δεν βάζαμε καν τα χέρια μας στη μπάλα όταν σούταραν. Δείξαμε σχετικά ανέτοιμοι για παιχνίδι με τέτοια σημασία. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι πνευματικά σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να κάνουμε τα φάουλ που μας αναλογούν και όχι αυτά που θέλουν αυτοί να πάρουν και κυρίως να βάλουμε περισσότερους παίκτες στην εξίσωση του παιχνιδιού. Για να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο απαιτείται κάτι παραπάνω από αυτό που δείξαμε εμείς χθες», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Λάσο: «Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική»

«Είμαι χαρούμενος με την πρεμιέρα. Νομίζω η ομάδα σπουδαία δουλειά σε μία απαιτητική αναμέτρηση. Ήταν μία δυνατή μονομαχία κι ευχόμαστε να ξεκουραστούμε και να προετοιμάσουμε σωστά το Game 2. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και πάλι. Είναι δύσκολο να αλλάξεις το πρόσωπο της ομάδος μέσα σ' ένα βράδυ, αλλά πάντα υπάρχουν λεπτομέρειες, τις οποίες μπορείς να προσπαθήσεις να φέρεις στα μέτρα σου. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική σε μία σειρά playoffs και πρέπει να 'μαστε έτοιμοι γι' αυτό. Η δουλειά μας στην άμυνα κατά την πρεμιέρα ήταν αρκετά καλή και πρέπει να κρατήσουμε τα όλα τα θετικά στοιχεία. Η βελτίωσή μας στην επίθεση προέρχεται απ' την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Αρχίζοντας από εκεί, πρέπει να 'μαστε σε θέση να διατηρήσουμε το βαθμό συγκέντρωσς και την προσπάθεια, που κάναμε στο Game 1», είπε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2013-14

PLAYOFFS

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 88-71
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 17/4 20:00
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 21/4 19:30
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης* 23/4 21:45
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός* 25/4 21:45
* Αν χρειαστεί