«Προτιμούσα να αποφύγουμε τους Έλληνες!»

«Προτιμούσα να αποφύγουμε τους Έλληνες!»
Διαβάστε τι είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στην ισπανική πρωτεύουσα, Αντώνη Καλκαβούρα, για την μάχη των πλέϊ-οφ πριν μάθει τον αντίπαλο της ομάδας του.

Ο υπεύθυνος Τύπου της “βασίλισσας” είχε προγραμματίσει τη συνάντησή μας για μετά το τέλος του αγώνα της Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (93-79), πριν από 25 μέρες στην Μαδρίτη (20/03), οπότε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της press conference, o 46χρονος Βάσκος προπονητής τέθηκε, για λίγα λεπτά, στην διάθεση του gazzetta.gr. Αρκετά προσηνής και φιλικός, δέχθηκε να απαντήσει και σε υποθετικά ερωτήματα που θέσαμε όσον αφορά στην πιθανή (και όχι σίγουρη τότε) διασταύρωση της ομάδας του με έναν εκ των “αιωνίων αντιπάλων” στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκα.

Ο λόγος για τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική από πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρωπη και επειδή θεώρησαν ότι η πρωταθλήτρια Ισπανίας, “έκατσε” να χάσει (87-80) από την Ζαλγκίρις Κάουνας, επιλέγοντας να παίξει με τον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό, στα πλέϊ-οφ. Στις 20 του περασμένου Μαρτίου, όταν και παραχωρήθηκε η συγκεκριμένη συνέντευξη, δεν ήταν δυνατόν να προβλέψουμε την απρόσμενη εξέλιξη που θα είχε η τελευταία αγωνιστική του Top-16, παρ' όλα αυτά όμως, οι απαντήσεις του προπονητή της περυσινής φιναλίστ της διοργάνωσης, ρίχνουν έστω λίγο φως στο θολό τοπίο που κάλυψε την ήττα της Ρεάλ από την χειρότερη ομάδα της φάσης των “16”.

- Μετά την επιβλητική σας νίκη (93-79) επί της ΤΣΣΚΑ και την ισοφάριση της διαφοράς με την οποία είχατε χάσει στην Μόσχα, μπορεί να πει κανείς ότι εξασφαλίσατε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα...

«Το σημερινό (σ.σ.: 20/03) αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την ήττα της Μακάμπι στο Βελιγράδι, μπορούμε να πούμε ότι, αρχικά, μας στέλνει οριστικά στα προημιτελικά! Είμαστε πλέον στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παράλληλα, όμως, γνωρίζουμε ότι από 'δω και στο εξής, θα έχουμε δύσκολο έργο, με όποια ομάδα και να παίξουμε στα πλέϊ-οφ! Μέχρι τότε, έχουμε να παίξουμε ακόμη τρία παιχνίδια στην φάση των “16” και ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας, ανεξαρτήτως ποιας θέσης θα καταλάβουμε! Η πρώτη ή δεύτερη θέση του ομίλου μας δεν έχει καμία διαφορά, με βάση το πως εξελίσσεται ο άλλος όμιλος και γνωρίζοντας ποιες είναι οι ομάδες με τις οποίες είναι πιθανό να διασταυρωθούμε! Επομένως, χαιρόμαστε για λίγο τη νίκη μας, απολαμβάνουμε την βραδιά και από αύριο (σ.σ.: 21/03), στρωνόμαστε και πάλι στη δουλειά...»

- Αυτό σημαίνει δηλαδή, ότι από αύριο (σ.σ.: 21/03), θα αρχίσετε να μελετάτε τις δύο ελληνικές ομάδες που είναι πιθανό να τερματίσουν στην 3η και την 4η θέση του άλλου ομίλου;Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα φέτος, ο δρόμος για το φάϊναλ-φορ περνάει μέσα από μάχη με έναν εκ των δύο “αιώνιων αντιπάλων” και πέρυσι, παίξατε με τον Παναθηναϊκό 4 φορές (2-2) στην κανονική περίοδο και το Top-16 και χάσατε από τον Ολυμπιακό στον τελικό της Ευρωλίγκα...

«(Γελάει!!!)... Και οι δύο ελληνικές ομάδες είναι πολύ δυνατές, έχουν παίκτες που έχουν μαχητικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα και είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι! Αν με ρωτήσετε ποια από τις δύο θα προτιμούσα, θα σας απαντούσα... ότι δεν θα ήθελα καμία για αντίπαλο στα προημιτελικά! Ο Ολυμπιακός είναι δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πολύ σκληροτράχηλο σύνολο, οπότε αν είχα επιλογή, θα ήθελα να τις αντιμετωπίσω αργότερα... Αυτό θα ήταν ένα καλό νέο για μας!»

- Δηλαδή θα προτιμούσατε να τους παίξετε στο φάϊναλ-φορ σε ένα παιχνίδι και όχι να τους αποκλείσετε από πιο πριν;

«Θα ήθελα να τους αντιμετωπίσω την τελευταία μέρα, δηλαδή στον τελικό!»

- Στο ρόστερ σας, πάντως, φέτος έχετε έναν Έλληνα ψηλό, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Μπουρούση, που έως τώρα, έχει μία πολύ θετική παρουσία στην εφετινή σεζόν... Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Ο Γιάννης τα έχει πάει περίφημα και τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα γι' αυτόν! Πριν από αρκετά χρόνια είχε ξαναπεράσει από το πρωτάθλημα της ΑCB, αλλά για πολύ λίγο διάστημα, γι' αυτό και ουσιαστικά κρίνεται ως πρωτοεμφανιζόμενος σε μία λίγκα που είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική και δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια...»

- Συν τοις άλλοις είχε συνηθίσει σε ένα περισσότερο είναι πρωταγωνιστικό ρόλο και η μπάλα περνούσε περισσότερο από τα χέρια του...

«Ακριβώς! Στο Μιλάνο, ίσως ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας του κι εδώ κλήθηκε να προσαρμοστεί σε μία διαφορετική κατάσταση και σε έναν διαφορετικό ρόλο! Είναι, όμως, πολύ έξυπνος μέσα στο παιχνίδι, έχει σπουδαία προσωπικότητα και αυτά τα στοιχεία του, μας έχουν έχουν βοηθήσει πολύ! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας και ελπίζω μαζί να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους!»

- Μου δώσατε την καλύτερη πάσα... Έχοντας ήδη κατακτήσει το SuperCopa και το Copa del Rey και προερχόμενοι από την περυσινή απώλεια της Ευρωλίγκα στον τελικό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία, νιώθετε την πίεση ότι πρέπει να πετύχετε στους δύο τελευταίους στόχους της χρονιάς;

«Δεν κοιτάω τόσο μακριά! Το κύριο μέλημά μου, ήταν να φτιάξω μία πολύ καλή ομάδα... Κάποιοι ενδεχομένως να θεωρούν ότι με τόσους καλούς παίκτες, αυτό το εγχείρημα να φαντάζει εύκολο και να πιστεύουν ότι θα είναι αποτυχία, αν δεν τα καταφέρουμε, αλλά εμένα δε με νοιάζει... Εγώ προτιμώ να προχωράμε βήμα-βήμα, κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και απολαμβάνοντας την κάθε νίκη μας, από το να αγχωνόμαστε με το βάρος του φαβορί. Η χρονιά περιλαμβάνει πάρα πολλά παιχνίδια και είναι σχεδόν αδύνατον να παίζεις συνεχώς καλά και να κερδίζει πάντα και παντού... Πιστεύω πολύ στους παίκτες μου, ποντάρω στο ταλέντο τους και το κίνητρο που έχουν και ελπίζω ότι θα φτάσουμε πολύ ψηλά σε Ισπανία και Ευρώπη!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.