Ο Μπράμος εν όψει Ολυμπιακού & playoffs Ευρωλίγκας

Γιάννης Ράμμας
Ο Μπράμος εν όψει Ολυμπιακού & playoffs Ευρωλίγκας
Ο Μάικ Μπράμος μίλησε στο gazzetta.gr για τα ποτέ αδιάφορα ντέρμπι «αιωνίων», για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και για τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στο F4 της Ευρωλίγκας.

Έχει τερματίσει μία φορά την Α1, δύο το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά στο πρώτο κέρμα στην πίστα των playoffs της Ευρωλίγκας το «GAME OVER» δεν αποφεύχθηκε. Αμέσως μετά τη bonus πίστα στο ΣΕΦ (21:45/Δημόσια Τηλεόραση & novasports 2), ο Μάικ Μπράμος θα επιστρέψει με τον Παναθηναϊκό για ένα «CONTINUE» στα playoffs της διοργάνωσης με άγνωστο για την ώρα κακό.

Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο 27χρονος ομογενής γκαρντ/φόργουορντ (7,5π. με 45,9%δίπ. & 40,9%τρίπ., 3,4ρ., 0,9ασ., 0,6κλ., 0,3κοψ., 1λ. σε 23:23) ανέλυσε τους στόχους του Παναθηναϊκού στην τελευταία αγωνιστική του ΤΟΡ 16 απέναντι στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια της Ευρωλίγκας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

-O κόουτς Αλβέρτης έχει τονίσει επανειλημμένως πως επιθυμεί να προσδώσει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερο σκορ. Αλλά στην κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην Ουνικάχα (69-60 στις 3/4) στο ΟΑΚΑ η λύση ήρθε πάλι απ' την άμυνα...
Στην Ευρωλίγκα πρέπει πρώτα απ' όλα να παίξεις άμυνα για να νικήσεις. Προσπαθούμε να 'χουμε λίγη περισσότερη ενέργεια στην επίθεσή μας, αλλά χωρίς να ξεχνάμε την αρχή μας στην άμυνα. Είμαστε με τον κόουτς περίπου ένα μήνα, ακόμα το δουλεύουμε. Έχουμε αλλάξει μερικά πράγματα, συνεχίζουμε να το κάνουμε.

-Η αυλαία του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας πέφτει απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση στα playoffs. Στο τελευταό blog του στη επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο Ματ Λοτζέσκι είχε αποκαλύψει πως είχατε συζητήσει για το ενδεχόμενο του... πολέμου σε διαφορετική περίπτωση. Πώς σου φαίνεται τώρα;
Σίγουρα είναι προτιμότερο να 'χεις εξασφαλισμένη την πρόκριση πριν απ' την τελευταία αγωνιστική και πριν από μία εκτός έδρας αναμέτρηση, πολύ περισσότερο σε μία έδρα όπως του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη νίκη και για την τρίτη θέση του ομίλου.

-Με τόσο συχνές τις συναντήσεις σας κάθε σεζόν, χρειάζεται κι ένα ντέρμπι «αιωνίων» χωρίς πολλή φασαρία...
Πάντα είναι ιδιαίτερο απέναντι στον Ολυμπιακό. Σίγουρα δεν υπάρχει το κίνητρο της πρόκρισης, αλλά αμφότερες οι ομάδες θέλουν να νικήσουν. Το ίδιο θέλει κι ο κόσμος τους, ο οποίος ανυπομονεί για τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Δε θα βγούμε στο παρκέ με διαφορετική νοοτροπία. Θέλουμε τη νίκη.

-Όταν λήξει η αναμέτρηση στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός θα 'ναι τρίτος ή τέταρτος στον ε' όμιλο. Αλλά όπως είναι καταρτισμένο το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να περιμένεις κι εσύ κι οι συμπαίκτες του για να σιγουρευτείτε για τον αντίπαλό σας στα playoffs. Επομένως Ρεάλ Μαδρίτης ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας;
Σίγουρα πρόκειται για δύο κορυφαίες ομάδες. Το μαρτυρά και το 1-2 στον όμιλο. Μας περιμένει πολλή δουλειά για μία εκ των δύο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγο.

-Εσείς περιμένετε, αλλά ήδη οι περισσότεροι έχουν αρχίσει τις αναλύσεις για ποια ομάδα ταιριάζει σε ποιον. Εσύ τι θα έλεγες;
Όσες ομάδες προσπάθησαν να τρέξουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αγκομάχησαν, αφού διαθέτει ταλέντο στην επίθεση. Απ' την άλλη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διαθέτει μεγάλα κορμιά, αλλά μπορεί να τρέξει εξίσου. Αμφότερες οι ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους αντιπάλους τους, αλλά το ίδιο μπορούμε κι εμείς. Θα δούμε, όταν θα 'ρθει η ώρα.

-Έχοντας και την περσινή εμπειρία (Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 3-2), πόσο δύσκολο είναι μία ομάδα να κάνει 3 νίκες σε μέχρι και 5 αναμετρήσεις και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας;
Είναι πάρα πολύ δύσκολο, ιδίως τόσο καλές ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η κάθε λεπτομέρεια, η κάθε κατοχή έχει ιδιαίτερη σημασία. Αλλά την ίδια ώρα δεν είναι κι ακατόρθωτο. Θα προχωρήσουμε μία αναμέτρηση τη φορά, έτσι πρέπει, ώστε να κάνεις 3 νίκες.