Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Τζινς 73-82

Gazzetta team
Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Τζινς 73-82
Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο πήρε σπουδαία νίκη στην Τουρκία επί της Φενέρμπαχτσε με 73-82 δίνοντας ταυτόχρονα ελπίδες πρόκρισης και στις δύο ελληνικές ομάδες.

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο πήρε σπουδαία νίκη στην Κωνσταντινούπολη επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 73-82. Η τουρκική ομάδα είναι με ενάμισι πόδι εκτός προημιτελικών και μάλιστα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν ευπρόσδεκτο και στις δύο ελληνικές ομάδες αφού υπάρχουν (αρκετά λογικά) σενάρια που φέρνει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να "κακοποιούν" το άθλημα και να σκοράρουν με δυσκολία. Η μεν Φενέρμπαχτσε είχε κυριευτεί από το άγχος που έφερνε η αναγκαιότητα της νίκης, η δε Αρμάνι Τζινς κλήθηκε να αγωνιστεί για μία ακόμη εβδομάδα χωρις την καλαθομηχανή της (Κιθ Λάνγκφορντ). Οι Ιταλοί πάντρως με όπλο την κυριαρχία τους στη θέση "5" (Λαβάλ και Σάμουελς έκαναν ό,τι ήθελαν τον Ζόριτς) και την ευστοχία του Νικολό Μέλι επέβαλλαν το ρυθμό τους και προηγήθηκαν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 29-38.


Στον δεύτερο ημίχρονο η Αρμάνι δεν έδειξε διατεθειμένη να δώσει ευκαιρίες στην αντίπαλό της. Η Φενέρμπαχτσε δεν έπαιζε καλά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκνευρίστηκε με κάποιες αποφάσεις του Αρτεάγκα (και με την άθλια εικόνα της ομάδας του μέχρι τότε λογικά), δέχθηκε δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε στο 24'. Στο αμέσως επόμενο διάστημα το συγκεκριμένο σκηνικό αφύπνισε τους παίκτες της τουρκικής ομάδας οι οποίοι πίεσαν περισσότερο στην άμυνα αλλά η διαφορά δε μειώθηκε το παραμικρό (42-62, 17') παρά μόνο στα τελευταία λεπτά του δεκλαέπτου (54-68).


Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους αποφασισμένους να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και με όπλο την εξαιρετική άμυνα έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στο 34', 62-71. Η Αρμάνι δε μπορούσε να σκοράρει, αλλά και οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι χάνοντας... χρόνο. Μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο οι Ιταλοί είχαν ευστοχήσει μόλις σε ένα καλάθι εντός παιδιάς και η Φενέρ μείωσε σε 67-72, ωστόσο ο Μος "έκοψε" τα φτερά των παικτών της Φενέρ κι έτσι η Αρμάνι πήρε ένα σπουδαίο διπλό με 73-82, που τη φέρνει αγκαλιά με την δεύτερη θέση (και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ). Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης πλέον περιμένοντας συνδυασμό πολλών αποτελεσμάτων.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 29-38, 54-68, 73-82

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Μακάλεμπ 17 (1), Τζάκσον 1, Ονάν, Μπιέλιτσα 12 (0/6 τρίπ. 10 ριμπ.), Μαχμούτογλου, Κλέιζα, Τουρκγιλμάζ, Σαβάς, Ζόριτς 8, Μπιρσέν, Μπογκντάνοβιτς 24 (4/6 τριπ.), Πρέλτζιτς 11 (7 ριμπ.).
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 13 (1/6 τριπ., 7 ριμπ.), Τσερέλα, Μέλι 8 (2), Φουμαγκάλι, Χάκετ 11, Κανγκούρ 5 (1), Σάμουελς 10, Ουάλας, Λαβάλ 12 ( 7 ριμπ.), Μος 15 (3), Τζέρελς 8 (1)