Να... γυρίσει το διακόπτη ο Ολυμπιακός

Φάνης Παναγιώτου
Να... γυρίσει το διακόπτη ο Ολυμπιακός
Μετά από τέσσερις συνεχόμενες, ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα (21:30, ΔΤ) ψάχνει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Πειραιά έρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά στην πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα (21:30, ΔΤ) οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να... γυρίσουν τον διακόπτη και να μπουν ξανά σε θετική τροχιά.

Τα αγωνιστικά εμπόδια όμως δεν είναι λίγα, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στους Γιώργο Πρίντεζη (θλάση σε πλευρικό μυ) και Στράτο Περπέρογλου (θλάση στους προσαγωγούς). Το θετικό είναι πως ο Βασίλης Σπανούλης προπονήθηκε τις τελευτάιες ημέρες και επιστρέφει στην ενεργό δράση.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν απουσίες (σ.σ. εξαίρεση ο Λαμάρ Όντομ που αποχώρησε από τους Βάσκους την προηγούμενη εβδομάδα) και παράλληλα δεν έχουν και... άγχος, καθώς για τη Λαμποράλ Κούτσα δεν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Μπαρτζώκας: «Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια»

«Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε μεγαλύτερη πίεση κι όλοι έχουν κίνητρο για να μας κερδίσουν. Έχουμε μεγαλύτερη πίεση και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να μείνουμε στην κορυφή. Νομίζω ότι πραγματικά αυτή η ομάδα όταν είναι πλήρης έχει μεγάλα περιθώρια. Όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία μιας ομάδας. Ο Ολυμπιακός με εμένα προπονητή χτίστηκε γύρω από τον Βασίλη, όπως και με τον κύριο Ίβκοβιτς πριν και πιστεύω όποιος κι αν ήταν στην θέση μου το ίδιο θα έκανε. Είμαστε ένα σύνολο που μπορεί να δουλέψει καλά μαζί, με ορισμένους βασικούς άξονες που έχουμε. Αυτοί είναι οι άξονες, ελπίζω να είναι καλά τώρα και να παίξουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Σκαριόλο: «Μεγάλη πρόκληση»

«Το να αντιμετωπίζεις τον Πρωταθλητή Ευρώπης στην έδρα του αποτελεί μεγάλη πρόκληση, προφανώς θα 'ναι μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση, αλλά συγχρόνως και πολύ ενδιαφέρουσα. Κάθε αναμέτρηση της Ευρωλίγκας είναι μία ευκαιρία για τους παίκτες μας να ωριμάσουν και να βελτιωθούν, ανεξαρτήτως κατάταξης στον ε' όμιλο», ήταν τα λόγια του Σέρτζιο Σκαριόλο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ