Βασιλακόπουλος: «Είμαι οργισμένος»

Βασιλακόπουλος: «Είμαι οργισμένος»

Gazzetta team
Βασιλακόπουλος: «Είμαι οργισμένος»

bet365

Στις ανακοινώσεις της Πολιτείας για τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών αναφέρθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που σχολίασε και το θέμα του προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ στον Sentra FM 103.3:

Για την απόφαση για τις επιχορηγήσεις: «Είναι συνταγματική επιταγή και υποχρέωση της Πολιτείας να στέκεται κοντά στο αθλητικό κίνημα. Αλλά έχουμε ξαναπεί ότι ο αθλητισμός δεν περιλαμβάνει όλα τα μέσα. Η λέξη προέρχεται από το άθλος, την επίδοση, τη διάκριση, το αποτέλεσμα. Το χρήμα το χρησιμοποιεί ως μέσο. Οταν το χρησιμοποιείς με μορφές για εκμετάλλευση και για επίτευξη οικονομικών αποτελεσμάτων, δεν είναι αθλητισμός. Είναι επιχείρηση και πρέπει να πάει στο Υπουργείο Εμπορίου. Το λέω τόσα χρόνια. Φταίνε όσοι δεν έχουν κάνει το διαχωρισμό, δε φταίει το αθλητικό κίνημα.

Ηδη είμαι έξαλλος και έχω μείνει κατάπληκτος με τα βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού. Ο αθλητισμός δεν είναι δαπάνη για να κάνεις περικοπές. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, κοινωνική επένδυση, όχι δαπάνη.

Και να σας πω και το άλλο; Εκποιήθηκε ο ΟΠΑΠ, γιατί για μένα εκποιήθηκε, πριν από μερικούς μήνες. Δεν ήταν στην υπηρεσία του ελληνικού αθλητισμού; Ετσι δεν έλεγε το σλόγκαν; Γιατί δεν κράτησαν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια για να τα χρησιμοποιήσουν στον αθλητισμό όταν γίνονται περικοπές;

Είναι τεράστιες ευθύνες αυτών που έκαναν την ανάλγητη εξαγγελία. Είναι τρομακτική επίθεση στα θεμέλια ελληνικού αθλητισμού, δεν έχει προηγούμενο. Η Ομοσπονδία (σ.σ. μπάσκετ) πήρε 6,15 εκατ. ευρώ το 2003 και το 2014 μας λένε 1,35 εκατ.

Εχουμε όλο το καλοκαίρι τα πανευρωπαϊκά Παίδων, Εφήβων, κάτω των 20, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και οι άλλες Ομοσπονδίες αντίστοιχες υποχρεώσεις που περιλαμβάνουμε στους προϋπολογισμούς. Ο προϋπολογισμός γίνεται το Νοέμβριο, όπως ορίζει ο νόμος. Εχουν γίνει, έχουν εγκριθεί και τώρα μας λένε θα πάρετε τόσα.

Και επιπλέον, τα κονδύλια αφορούν το Υπουργείο. Πώς γίνεται η κατανομή μέσα στο Υπουργείο; Θα μας το εξηγήσουν αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω αν ένας που παίζει μπουζούκι και τραγούδι είναι άνθρωπος του πολιτισμού. Εμείς τι είμαστε δηλαδή; Ανθρωποι του σώματος;

Να σας δώσω και μία είδηση. Ηδη έχω συγκαλέσει για αύριο έκτακτο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία. Θα τα βάλουμε κάτω, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν είμαι της άποψης ότι κλειδώνουμε και παραδίδουμε τα κλειδιά. Θα πολεμήσουμε, θα παλέψουμε και στο τέλος το αθλητικό κίνημα θα βγει νικητής.

Και επιπλέον, έχουν και την απειλή από κάτω για επανασύσταση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που είναι ανήθικο. Τι λέτε κύριοι ; Ελάτε να ελέγξετε. Δε μας ελέγχουν κάθε χρόνο η Εφορία, το Ελεγκτικό Συνέδριο; Ποιους απειλούν; Δεν ντρέπονται λιγάκι; Είναι ντροπή και ό,τι γίνεται είναι ντροπή που κατευθύνεται στα πρόσωπά τους. Να μας ελέγξουν σε τι; Στη φτώχεια και τη διάλυση; Ας διορίσουν και διοικήσεις από δικά τους ανδρείκελα αν έχουν το θάρρος, γιατί θράσος έχουν».

Για το ότι κάποιοι μπορούν να πουν ότι η Ομοσπονδία μπορούσε να μη δώσει τα χρήματα για την wild card της Εθνικής: «Η απάντηση είναι απλή και εύκολη. Οποιος το θέτει το ερώτημα αυτό είναι κακοήθης. Ο χορηγός που δίνει τα χρήματα τα δίνει για την Εθνική και όχι για τα Ασπρα Χώματα, συγγνώμη κιόλας για την περιοχή και τη θέλει παρούσα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει επειδή αποφάσισαν κάποιοι ότι πρέπει να πεθάνει Μας λένε για πρωτογενές πλεόνασμα. Γιατί αυτή η περικοπή. Σας είπα, ο αθλητισμός δεν είναι δαπάνη.

Τα λεφτά μπορούσαν να τα κρατήσουν από την εκποίηση του ΟΠΑΠ. Είμαι έξαλλος με αυτή την περικοπή που ήταν και μη αναμενόμενη. Με όσους συζητούσα αυτό το διάστημα δε μου είπε κανείς ότι θα έχουμε περικοπή αυτής της τάξης και θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση που δε θα μπορούμε να εκπληρώσουμε ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας. Εχει επικρατήσει μιζέρια και πανικός στον τόπο και έχει εκλείψει η λογική και η σκέψη».

Για το αν έχει έρθει σε επαφή με το Υπουργείο: «Καμία. Να σας πως και κάτι; Σήμερα έχουν ορίσει συνάντηση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή του υφυπουργού αθλητισμού με τους προέδρους των Ομοσπονδιών και χθες ήρθε η ανακοίνωση. Αν ήμουν Καπράλος, θα ματαίωνα εγώ αυτή τη συνάντηση. Να τονιστεί η αθλιότητα. Συζήτα πρώτα με τους ανθρώπους και μετά βγάλε την ανακοίνωση. Τι αθλιότητα είναι αυτή».

Για το αν θα τεθεί και το θέμα προπονητή της Εθνικής μπάσκετ στο αυριανό Δ.Σ.: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τεθεί κανένα άλλο θέμα εκτός από το θέμα της επιχορήγησης. Ακόμα και από αυτό εξαρτάται και ο προπονητής. Για να `βγούμε” εμείς, πρέπει να διαλύσουμε τα πάντα, να σταματήσουμε το αναπτυξιακό και να διώξουμε όλους τους προπονητές και να δούμε μήπως να μη συμμετέχουμε σε ορισμένες διεθνείς διοργανώσεις το καλοκαίρι χωρίς να έχουμε κυρώσεις από την παγκόσμια Ομοσπονδία. Αυτό βέβαια θα είναι κακό για αθλητές που δε θα γίνουν διεθνείς».

Για τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή: «Θα το λύσουμε το θέμα του προπονητή. Δεν είμαστε ούτε μακριά ούτε κοντά, αλλά θα το λύσουμε, μέχρι το Πάσχα θα έχει λυθεί. Θα κάνουμε Πάσχα με προπονητή».

Για το αν είναι υποψήφιος, πλέον, ο Αργύρης Πεδουλάκης: «Δε θα μπω σε ονοματολογία».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Να με συγχωρήσουν οι ακροατές για το οργίλο ύφος, αλλά είμαι οργισμένος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα