Ο Διαμαντίδης για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό

Ο Διαμαντίδης για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό

Γιάννης Ράμμας
Ο Διαμαντίδης για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ευχαρίστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη και τόνισε πως άπαντες είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά υπό τις οδηγίες του Φραγκίσκου Αλβέρτη για το κοινό καλό όλων: Την ομάδα.

O 34χρονος αρχηγός και πρώην συμπαίκτες του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκου Αλβέρτη, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για...

...την ιδέα του Φραγκίσκου Αλβέρτη ως προπονητής του: «Στο χώρο που είμαστε αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Έχει αναλάβει ο κόουτς ο καινούριος. Εμείς απ' τη μεριά μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για εμάς και λόγω βαθμολογίας κι αποτελεσμάτων. Και νομίζω θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της Παρασκευής (12/3)».

...τη συνεργασία δύο ζωντανών θρύλων του Παναθηναϊκού από διαφορετικά πόστα: «Εντάξει, δεν είμαι ζωντανός θρύλος της ομάδος. Ο κόουτς είναι ο προπονητής, εγώ είμαι ο παίκτης. Εγώ θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Κι όλοι οι παίκτες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα παραπάνω. Δεν αλλάζει κάτι. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τον προπονητή και να δουλεύουμε μέσα ό,τι οδηγίες μας δίνει».

...τη βοήθεια προς τον «Φράγκι»: «Δεν τον βοηθάω μόνο εγώ, τον βοηθάει όλη ομάδα. Σαφώς όλοι βοηθάμε γιατί το κοινό μας καλό είναι η ομάδα. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και θέλουμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας και τους προπονητές για να μπορέσουμε να 'χουμε και καλύτερες εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα».

...την πρώτη αλλαγή προπονητή στη θητεία του στον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα, αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά από τότε που έχω έρθει στον Παναθηναϊκό. Όπως είπα και πριν, είναι μέρος του προγράμματος. Είναι κι αυτό μία καινούρια εμπειρία. Και θα προσπαθήσουμε να τη συνηθίσουμε και να προσαρμοστούσε στα νέα δεδομένα».

...την κρίσιμη αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 απέναντι στην Αναντολού Εφές (14/3, 20:00/novasports 2) στην Κωνσταντινούπολη: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό δηλαδή, τα άλλα δεν είναι... Το σημαντικό είναι πως πρέπει να παρουσιάσουμε σ' ένα παιχνίδι, το οποίο, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα για εμάς το κάθε παιχνίδι είναι μεγάλης σημασίας και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη μέσα στην Εφές. Σαφώς παίζουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με μία ομάδα, η οποία είναι πιο κάτω από εμάς, αλλά σίγουρα είναι μία δύσκολη έδρα, όπως όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας είναι δύσκολα. Και θα πάμε εκεί και να διεκδικήσουμε νίκη».

...τις ομοιότητες με την αναμέτρηση απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα: «Έχουμε πει εξ αρχής ότι ομάδα της Ευρωλίγκας, παιδιά, είναι πολύ δύσκολο... Όλες οι ομάδες είναι καλές. Κι αν δεν παρουσιάζεται σοβαρός κι όπως πρέπει να παίζεις, τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο. Εμάς αυτή η ήττα μας στοίχισε πάρα πολύ, μας έφερε πολύ πίσω».

...τη θητεία του Αργύρη Πεδουλάκη στην ομάδα: «Ο κόουτς ανέλαβε σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός με τον κ.Ομπράντοβιτς είχε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Κι αρκετές φορές είτε Πρωταθλήματα, είτε Κύπελλα, είτε Ευρωπαϊκά. Σαφώς το εγχείρημα ήταν δύσκολ, αλλά νομίζω ότι είναι ένα συν ότι ο κόουτς, ο κ.Πεδουλάκης, είχε το σθένος και την αποφασιστικότητα να πάρει την ομάδα και να την οδηγήσει. Είχαμε καλά αποτελέσματα, κατακτήσαμε το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, είχαμε πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Τον ευχαριστούμε πολύ. Για εμάς ήταν μία καλή εμπειρία, ζήσαμε όμορφες στιγμές, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να συνεχίσουμε διαφορετικά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.